5-звездни хотели по морето – резервирани и за 2018-а

Чужденците си харесаха нашето море, идват семейно
47
5-звездни хотели по морето – резервирани и за 2018-а
Снимка: Булфото, архив

Министърът на туризма Николина Ангелкова се похвали с рекордно добри резултати от летния сезон по Черноморието.

"Нашите прогнози за ръст на туризма между 7 и 10% се оправдават, над 3,3 млн. туристи са посетили страната досега", каза тя пред bTV.

Още по темата

Очаква се за периода май-октомври техният брой да надхвърли 5,3 млн., което означава, че този сезон ще бъде по-успешен от предишните.

Ангелкова обясни, че чужденците предпочитат 5-звездните хотели по морето и местата в тях вече са резервирани и за 2018 г.

А за курортът Слънчев бряг, който стана предпочитано място за почивка на млади летовници, тя коментира, че той е определен като "курорт за забавление".

През миналата година той е бил посетен от 800 000 чужди туристи за юни, юли и август, а приходите от него са над 1 милион.

Според Ангелкова е трудно да се слага под общ знаменател, а и не е препоръчително, цялата територия на страната, защото има различни туристи.

"Основно чуждите туристи идват тук на семейна почивка, но е важно как ние искаме да бъдем представени като дестинация, да се спазват наредбите за шума, чистотата", обясни още тя.

За сигурността на туристите по Черноморието са командировани полицаи, но изцяло регламентът за туристическа полиция може да има само със закон, поясни Ангелкова.

Освен това се подготвя създаването на гаранционен фонд, който да обезщетява клиенти, пострадали от некоректни фирми.

Заради случаите с измамени туристи, които плащат почивка, която не получават, тя посъветва всички преди да резервират почивка да направят справка на регистрираните туроператори и турагенти, за да знаят дали фирмата е коректна.

Министърката коментира и проблема със защитената зона "Калиакра".

"Създадената ситуация е стартирала още при правителството на Станишев. Сега най-важното е да се намери баланса между интересите на държавата и собствениците", каза Ангелкова. Според нея задачата е доста трудна, но пък и ЕК ще ни съдейства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
x преди 6 години
От 800 хил. туристи посетили Слънчев бряг ,приходите са 1 милион,май че Бойко,Ангелкова и НАП не си вършат умишлено работата.При всяко правителство е така укриват се масово обороти и данъци!!!!
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех тия платени соц публикации ,никой не идва тука да му таксуват столовете,
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярвайте си .
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно на другарката Ангелкова нямам грам вяра. Няколко пъти прави абсолютно лъжливи изказвания и твърдения, които показват тотално неразбиране на ситуацията и отрасъла, за който отговаря.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ходя на почивка на море, иска да има .... море и плаж. Разбира се и всичко останало - чистота, вежливо обслужване, да няма пиянски изцепки и т.н. Море и плаж са най-важното, което означава, че искам чисто море и чист и достъпен плаж, без да се прескачам с останалите, защото чадърите са наблъскани през метър и половина. Ако хотелът има басейн не искам да ставам в 6 сутринта, за да си хвърлям кърпата и да си пазя място до басейна. Не искам и персонала на хотела да ми маха хавлията,както е в х
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 29След, като няма файда от туризма Варна, Добрич и Бургас трябва да спрат плащанията към София и централния бюджет. Всички средства да остават в общините :) Да видим дали нямало файда от туризма. Като ви за свирят задницитее зимата бързо, ще смените тезата.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я питайте хотелиерите. Те веднага ще ви кажат колко е слаб сезона за да не плащат нищо на държавата.
36
1
 
8
 
! Отговори
Еди кой си преди 6 години
Изкарах почивката в двузвезден. И?! Климатик - имаше, широк удобен креват - също, телевизор, хладилник, вана в банята... Какво повече е необходимо при условие, че се ползва само за пренощуване и съхранение на багаж?
35
4
 
6
 
! Отговори
77777 преди 6 години
Отдавна спрях да гледам цената и търся качеството. За съжаление в България до около 1997-*** все още можеше да намериш добро място за почивка, но от 20 години вече няма. Първият опит за в чужбина го направих в Турция, 5 звезди, ол инкузив, но не повторих. Не беше лошо, но не е за мен. В Гърция един път попадаш на добро място, един път не си доволен, а аз по принцип не ходя на едно място, освен ако не е много добро, каквото намерих в Испания. В Испания е най-добре, после класирам Италия, след нея
34
4
 
3
 
! Отговори
24, преди 6 години
"Ами до колкото виждам тея дето ходите на вънка обяснявате , кое било безплатно и колко храна имало на "инклюзива". Тук очевидно е скъпо , а щом е скъпо клиентите са добри :)))" Никъде не пиша кое ми е безплатно. Пиша къде има качество, сигурност, чистота и спокойствие. Това не е по нашето крайбрежие. Колкото и да ми е мъчно.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1 Милион?Ми тъй - по 1,20 печалба на човек - ей с това се хвали така наречената "министърка"... тази "печалба" не покриваа и една пета от парите, които това министерство харчи по борси и изложения...
32
0
 
11
 
! Отговори
1 Милион? преди 6 години
Хаха как така приходи 1 милион ? Нещо са объркали тук.
31
1
 
14
 
! Отговори
за социално слаби преди 6 години
САМАТА МИНИСТЪРКА ПРИЗНА, ЧЕ ТУРИСТИТЕ СА ПОВЕЧЕ, НО СА ВСЕ ПО-БЕДНИ! И ТОВА Е ЛОГИЧНО ПРИ ЦЕНА НА БИЛЕТИ ОТ 9 ЕВРО - ИДВА ЗА УИКЕНДА, ПИЕ ЕВТИНА БИРА И СЕ ХРАНИ "БЕЗ ПАРИ" ДОРИ СЪС СОЦИАЛНИТЕ СИ ПОМОЩИ МУ Е ПО-ЕВТИНО ! А 5 ЗВЕЗДНИТЕ ХОТЕЛИ У НАС СА КАТО 2 ЗВЕЗДНИ У ТЯХ И СА РЕЗЕРВИРАНИ ОТ ТУРОПЕРАТОРИ - АКО ВИДИТЕ КОЛКО Е ПАКЕТ ЗА ПОЧИВКА В БЪЛГАРИЯ ОТ ЕС , ВСИЧКО ЛЪСВА - НАПРАВО "БЕЗ ПАРИ" ЗА СОЦИАЛНО СЛАБИ МАЙ?
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Испания примерно, всичко, което те дразни в България го няма. Във Франция е по-скъпо, в Италия е малко по-евтино, но си заслужават. Защо да си давам парите на мутрите в България, когато мога да си изкарам нормална почивка извън България? В България хотела е за примерно 300 човека, а условията са за примерно 60-100 човека. Това важи най-вече за шезлонги и чадъри, които уж си предплатил, а реално не можеш да ползваш, докато в ресторанта е малко по-добре, направени са за 2/3 от гостите на хотела
29
3
 
5
 
! Отговори
11 преди 6 години
Никва файада няма за България от тоя куризъм.
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През миналата година той е бил посетен от 800 000 чужди туристи за юни, юли и август, а приходите от него са над 1 милион.................Значи всеки турист е похарчил по 60 евроцента !!!!!!
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 26 Да да и някой ти повярва понеже :))) И като се събуди беше даже в Бора Бора и подписваше да ти прехвърлят Майорка.
26
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
15 години не бях ходил на българското Черно море и тази година реших да пробвам пак. Ужас, на вторият ден си тръгнах, а бях платил за десетина дни в реномиран петзвезден хотел. От Испания и Италия нямам оплаквания, всичко е както трябва. В Гърция зависи къде ще попаднеш, а в Турция не ми хареса.
25
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като нямате пари да плащате чадъри в България .. ходете по бедните места ...Гърция ...Хърватска ... Турция. ...лесно е .Тука има търсене съответно има и цени, който неможе се спасява .
24
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14Ами до колкото виждам тея дето ходите на вънка обяснявате , кое било безплатно и колко храна имало на "инклюзива". Тук очевидно е скъпо , а щом е скъпо клиентите са добри :))) Дреме ми на мен в Хърватска кво има...Аз се храня от българския туризъм и плащам данъци от него. Не ме вълнуват изобщо други страни. ОбикаляЛ съм Европа ...България си е един рай ...обаче пълен с плюещи го Юди :)