Ало измамниците - сътрудници на МВР? Защо пък не!

Били толкова ловки, че хващали за жертви най-опитните и умните
56
Ало измамниците - сътрудници на МВР? Защо пък не!
Снимка: БТА

Ловките измамници да минат на другата страна и да се наемат от МВР. Така се шегувал със своите подчинени вътрешният министър Валентен Радев.

"Чудя се как телефонните измамници успяват да заблудят най-опитните и най-умните в обществото - възрастните. Понякога дори се шегувам с колегите, че трябва да ги назначим като сътрудници в МВР", призна той.

Още по темата
Въпреки шегите стана ясно, че по негово искане е направен специален сектор "Измами" в Главна дирекция Национална полиция, който да се бори с тази престъпност.

Подобни звена са създадени и в областните дирекции на полицията в Плевен, Русе и Велико Търново, където има концентрация на телефонни измами.

МВР шефът отчете, че разследващите работят добре с румънските си колеги, тъй като мошениците използват основно СИМ- карти на мобилни оператори от северната ни съседка.

До момента са усвоени 57 млн. евро или 35% за охрана на границата от отпуснатите ни от ЕС 160 млн. евро, съобщи още Валентин Радев.

Срокът за усвояване на средствата е удължен и според него цялата европейска солидарна помощ ще бъде похарчена.

Министърът  уточни, че към момента за охрана на границата има 36 процедури, които на стойност 15, 5 млн. евро.

Той допълни, че други 41 процедури за около 32, 5 млн. евро са в процес на подготовка.

От началото на тази година вече реално се връщат в родните си страни и миграни, които не получават статут на
бежанец.

Това са основно граждани от Афганистан и Ирак.

Вече е в ход и програма за превенция на корупцията, каза Радев.

А след приемането на антикорупционния закон също се предприемат мерки.

От началото на годината са назначени 778 полицаи.  МВР ще работи и за изграждане на видеонаблюдение във всички общини, каза Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
14
 
! Отговори
ЗНАЕТЕ ЛИ преди 6 години
Знаете ли че АЛО Измамниците използват Масива на МВР за Домашни Телефони , ЕГН и Адреси ?
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя пореден герберастки безадрник и *** е по-голям нагляр дори от самия Цветанов.
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В 90% от случаите ало апашите се предстаят за полицаи, което не е много далеч от истината.Има ли престъпление винаги има замесен полицай.Поне в БГ е така.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То пък без ръчицата на полицията сигурно може да стават тия неща. Тази нашата полиция да не я вземаме от детските градини ?!?! Толкова са чисти като сълза, невинни и много наивни....ай сектир, че се и подиграват с хората
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен ловки измамниците са и добри агитатори, лъжат убедително, и най вече нямат морални задръжки. Хората с кеф им дават парите си. Това са все качества нужни на политиците. Крайно време е да ги привлекат за действие във всенароден мащаб, видя се че още парички има из хорицата. Дали пък не са привлечени за статистиката да се разбере в кое перо има още пари?
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе гербери, нали си гласувахте абсолютно противоконституционният закон за конфискацията при недоказано състояние над 100 хиляди лева, с липсващата презумция за невинност. Защо не го използвате срещу ало мошетата. Всички знаят кои са! И колите не им отговарят, и къщите не им отговарят...или този закон е за нас и за политическо разчистване да векува Боко и цялата ви некадърна и противозаконна шайка. Законите, които си наковахте всичките са срещу морала и справедливостта
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ловките измамници да минат на другата страна и да се наемат от МВР....защо да минават "от другата страна", като те са си от там.има ли нещо по-логично?* от къде знаят, че съществува такъв телефонен номар, за да го наберат ? * от къде знаят, че старците имат пари, за да им звънят? до сега не е имало случай да "хабят сили и време" там, където нищо няма!* от къде имат такава психологическа подготовка, която умело прилагат за манипулации?
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицията, която е на ГЕРБ снася информация на измамниците и после си делят плачкосаното от възрастните хора.Без информация няма как да ги откриват и обират.
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки нормален човек знае, че ало-измамниците са от контигента на ГЕРБ и внасят откраднатото в партийната каса за да не ги закачат.Не е тайна също, че повечето пенсионери, жертви на ало-измамниците са комунисти, защото са работили на времето.Пенсионер гербераст няма, защото те не са научени да работят, а само да крадат.
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този гербераст е много зле, по-зле и от Цвъки.
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво РусенецЪ - така се прави , пише се истината , има кой да я чете , въпреки напъните на Боко и слугите му да ни представят като "Швейцария на Балканите"
23
0
 
14
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Абе май МВР_то им е сътрудник...
22
0
 
13
 
! Отговори
виц преди 6 години
Самата полиция е една голяма шега.
21
3
 
21
 
! Отговори
факт преди 6 години
Събота 05,08,2017г.19,30ч.София,бул. Хр.Ботев спирка на трамвая мъж лежи на земята видимо в безпомощно състояние,минава полицейска кола с трима* вътре .... поглеждат и продължават никаква реакция!?това не може да са полицай, хора това е скандал и ни я чакаме тези да ни пазят и даже протестират за по големи заплати,та те нямат елементарно образование и не знаят законите и че те трябва да помагат на хората.
20
0
 
18
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Нали? Ей така като кажеш една истина на шега, ем ти е леко на душата, ем всички се смеят...
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя гербав *** е поредният герберски резил в МВР.
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ловките измамници да минат на другата страна и да се наемат от МВР. Така се шегувал със своите подчинени вътрешният министър Валентен Радев"Не живеем в мутренски времена, пошегува се Валентин Радев с народа .
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самия министър е ****к или корумпиран, щом още не е разпоредил всички квартални да минат и инструктират възрастните хора и да се приключи с това толкова срамно явление.
16
0
 
4
 
! Отговори
Х преди 6 години
В момента в ловеч насред центъра дечица си раздават анкетки много ми е интересно ни едно от тия не ме попита дали искам интересно мие щое то яко не съм заитересуван но от любопитство.тия дами можеше да ме попита
15
0
 
10
 
! Отговори
цирк мвр преди 6 години
Вместо да замълчи и да трае че хората вече на всяка крачка псуват некадърните му служители той се шегува!?с този личен състав на полицията нищо няма да стане трябват драстични реформи и уволнения,иначе само се шегуваме за наша сметка.