Ало измамниците - сътрудници на МВР? Защо пък не!

Били толкова ловки, че хващали за жертви най-опитните и умните
56
Ало измамниците - сътрудници на МВР? Защо пък не!
Снимка: БТА

Ловките измамници да минат на другата страна и да се наемат от МВР. Така се шегувал със своите подчинени вътрешният министър Валентен Радев.

"Чудя се как телефонните измамници успяват да заблудят най-опитните и най-умните в обществото - възрастните. Понякога дори се шегувам с колегите, че трябва да ги назначим като сътрудници в МВР", призна той.

Още по темата
Въпреки шегите стана ясно, че по негово искане е направен специален сектор "Измами" в Главна дирекция Национална полиция, който да се бори с тази престъпност.

Подобни звена са създадени и в областните дирекции на полицията в Плевен, Русе и Велико Търново, където има концентрация на телефонни измами.

МВР шефът отчете, че разследващите работят добре с румънските си колеги, тъй като мошениците използват основно СИМ- карти на мобилни оператори от северната ни съседка.

До момента са усвоени 57 млн. евро или 35% за охрана на границата от отпуснатите ни от ЕС 160 млн. евро, съобщи още Валентин Радев.

Срокът за усвояване на средствата е удължен и според него цялата европейска солидарна помощ ще бъде похарчена.

Министърът  уточни, че към момента за охрана на границата има 36 процедури, които на стойност 15, 5 млн. евро.

Той допълни, че други 41 процедури за около 32, 5 млн. евро са в процес на подготовка.

От началото на тази година вече реално се връщат в родните си страни и миграни, които не получават статут на
бежанец.

Това са основно граждани от Афганистан и Ирак.

Вече е в ход и програма за превенция на корупцията, каза Радев.

А след приемането на антикорупционния закон също се предприемат мерки.

От началото на годината са назначени 778 полицаи.  МВР ще работи и за изграждане на видеонаблюдение във всички общини, каза Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Е то си е факт, но в обратна посока - служители на МВР работят за ало-измамници, отклоняват жалби, прикриват улики, и ги предупреждават, когато им се прави акция. За справка акцията на НОВА със "съдействието" на полицията.
53
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Интересна идея - престъпниците да станат служители на МВР. Но защо пък не. Щом Бойко е могъл да стане главен секретар на МВР, а първи приятели са му Трактора и Пашата, известни личности от криминалния контингент.
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До истината 52Бабите и дядовците си държат парите под дюшеците. Но е много по-лесно, да им кажеш да ти ги метнат през терасата. Дори и да те хванат полицията, те съдят за измама, не за влизане с взлом и грабеж. А като кажеш "банките", хал хабер си нямаш, какво приказваш.
51
0
 
2
 
! Отговори
той преди 6 години
МВР-ТО ОТКРИ топлата вода,топлофикация тръпне сега
50
0
 
0
 
! Отговори
истината преди 6 години
Ало-измамниците получават информацията си от банковите служители. Банките плащат това да не се разчува, за да не се дискретизират. Повлекат ли се банките, повличат се и техните незаконородени деца - политиците. Кръгът се затваря - виновни няма, ало-изманиците са недосегаеми. А медиите? За мъртвите или добро, или нищо.
49
0
 
4
 
! Отговори
Баш Бакана разреши преди 6 години
Добре че е шегата че да си признаем истината ! МВР подкрепя тие деяния защото Бойко,Цецо и Пеевски държат си *** ските барони и гидържат за електорат срещу процент от печалбата с телефонни измами от територия на Румъния, Гърция и България !В замяна на вечен вот в полза на Борисов и Доган (чрез Пеевски) тях не ги закат за имоти ,коли , материални средства ! Учениците ги хващат като звънят за бомба а едни неграмотни *** немогат да хванат .Следва логичното заключение че има чадър !
48
0
 
5
 
! Отговори
50460 преди 6 години
Няма нужда да им губят времето в МВР. Направо даа ги назначават в БНБ и Министерството на финансите. А министъра и неговите съветници да ги пратят заедно на спокойно и прохладн място със сенчест двор да четат на глас макаренко.
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало измамниците - сътрудници на МВР? Малей кво става вече с тва МВР? и тва за капак сътрудниците демек агентите им - ало измамници щото били по интелигентни. Цирк , ами направете си служителите интелигентни и ги подбирайте интелигентни и образовани, а не събрани по партийни поръчения и некой депутат каза. МВР е с огромен дефицит от кадри с опит, култура и знания.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм от времето на динозаврите, но помня съобщенията в родното си село от човек с барабан, който обикаля селото и разнася новините. Помня и радиоточките, които бяха във всеки дом и информираха. Включително и за патки, които са пуснати безконтролно по улиците от безотговорен собственик. С името му, разбира се. Затова в сегашното време на неограничена информация в реално време, се учудвам, че няма възможност за масова информираност чрез телевизия, радио, листовки и др. Къде са кметовете, къде с
45
4
 
4
 
! Отговори
Даниел преди 6 години
До коментар 34: Познавам министър Радев лично и мога най-отговорно да заявя, че той е изключително ерудиран и възпитан човек с богат опит и принос в науката. Коментари от типа на вашия, че е бездарник и *** са безпочвени и злостни. Пиша този коментар като обикновен безпристрастен гражданин, не като платен драскач. Не симпатизирам на нито една политическа партия в България.
44
1
 
7
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Нали и полицаи, и съдии са на хонорар от ало-измамницитр, то'а Ко се прави на глъмав
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Джъстисаало измамниците са изпълнители на кадри от службите и мобилните оператори- 3 в 1...недей пропускай лихварите, никога не ги изключвай от играта и винаги първо търси дали те нямат сметка от това!твърде вероятно е поръчката да идва точно от ортаците на арменският поп, да минава "отгоре", от там да слиза към (нап, нои, мевере), от там отива към мобилен оператор и от там - към прекият изпълнител, който е последната дупка на кавала.няма как да бъде набран номер, ако не е известен!
42
0
 
8
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
от години повтарям,че ало измамниците са изпълнители на кадри от службите и мобилните оператори- 3 в 1
41
0
 
11
 
! Отговори
А, Добър ден ! преди 6 години
Те си работят заедно от много време...сигурен източник
40
2
 
4
 
! Отговори
lol преди 6 години
Щото вие им давате информация да ва ***в ****. как може такава наглост бееееееее
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те така направиха и с наркодилърите, за да им сложат официално чадър и когато смачках от бой едно квартално дилърче в двора на училището мен ме прибраха, защото го пазеха че бил сътрудник... грях ви на душите, всичко ще се връща на децата ви ....
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така! Бива ли да се пропилява такъв "талант"?!
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов онзи ден претендираше да няма слухове ,че всявали страх , ами да излезе и да каже кое е слух за престъпността в момента , та да престанем да се страхуваме
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
логиката води до "поръчка от горе".* "отгоре" набелязват конкретен човек, като набелязването става по определени критерии* ако телефона му не им е известен --> справка от мобилният операторглавният въпрос е - критерият за подбор на жертвите ? това е интересното, другото е техника. а подбора очевадно става, чрез справки в - нои, нап, излизане в чужбина, лихвари и т.н...
35
0
 
9
 
! Отговори
Учен преди 6 години
Не само полицаи са в този бизнес. Бивши служители на БТК са също в играта.