Порожанов към земеделците в Добруджа: Ще се разберем!

Тепърва предстои обсъждане на въпроса, каза министърът
Обновена: 10 авг 2017 13:24 | 10 авг 2017 12:16, Петя Славова
7

Нямам съмнения, че ще се разберем! Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в "България сутрин".

Повод за думите му, насочени към недоволството на граждани, са протестите срещу решението на екоминистъра Нено Димов да забрани строителството в Крайморска Добруджа.

Още по темата

След редица шествия на засегнатите местни от общините Балчик, Каварна и Шабла министър Димов увери, че ще направи всичко възможно да защити пред Брюксел продължаване на обсъждане на плана за управление на района.

Тази седмица стана ясно още, че ще бъдат създадени специални работни групи, които ще решат как точно ще изглежда заповедта за земите около Калиакра, които влизат в "Натура 2000".

"Тепърва ще има срещи и ще доизясняваме къде и какво ще може да се произвежда в зоната на комплекс "Калиакра". Затова е създадена работната група, която да разгледа парцел по парцел кое е допустимо в района", продължи по казуса Румен Порожанов пред  Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че по-сериозният проблем остават понто-сарматските степи - с 22 кв. км площ, в които е заложено пълно ограничение.

За всички останали земи в целия комплекс "Калиакра" върви и кадастрален план, подготвя се такъв и за защитената зона, информира министър Порожанов, който разясни, че трябва да се определи кои земеделски площи могат да се обработват и, съответно, те да получат субсидии.

"Във всички зони по "Натура 2000" се извършва земеделска дейност и тя не е никакъв проблем. В този казус обаче тя е много по-голяма и трябва да бъде обследвана много внимателно, за да може тази дейност да продължи", констатира гостът на телевизията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Вие се опитахте да се разберете с протестиращите, изпращайки им като начало жандармеристи, които изпопребиха протестиращите и окървавиха асфалта. Защо бе, г-да министри! Сетне се оказа, че от БАН, Зелените, НПО-та вкарали в Натура 2000 гробища, пътища, обработваеми земи, хвостохранилища, а раздавали на близки до властта и на висши магистрати почти без пари примамливи терени. Кога ще публикувате списък на облажилите се от тези терени? И кога ще се дистанцирате от Т.Белев, А.Ковачев и компания?
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основният проблем на екологията около Каварна са Ветропарковете,изградени от ветро-еко-енерго-престъпниците на бандата Станишев-Борисов!Трябва да се съборят- ще падне и цената на тока! Всеки може да види,че перките се въртят дори при липса на вятър.Тарикатите ги "въртят" от тока на АЕЦ-а -плащат примерно за 4 ст/ квт, а го отчитат за произведен от тях и продават на НЕК за примерно 40 ст/квт .Разликата -в джоба на "КОЙ"! А птичките- каквото и да сееш-от десетки векове си минават или живеят там.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте в сайта Бивол-описано е подробно кои са олигарсите- собственици на земи
2
3
 
2
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
Какво се правят на ударени. Протестите оглавени от комунистката кмет на Каварна са заради руснаците и племенника на Т.Живков Кр.Гергов които са заграбили места по бреговата линия заедно със суджука и искат да строят пак руски селища за да може президентът/резидент Радев да каже че де юре земята е българска но де факто там се веят руски знамена значи е руска.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
понто-сарматските степи - с 22 кв. м площ - за това ли е цялата дандания бе? :-)