БСП готви национална кампания "Не на страха и рекета"

Социалистите обещават защита срещу натиск от властимащи
78
БСП готви национална кампания "Не на страха и рекета"
Снимка: БТА, архив

БСП обяви, че е готова да направи национална кампания "Не на страха и рекета". Повод за това са случаи на "скандали и фрапиращи нарушения на закона от страна на изявени кадри на ГЕРБ", съобщават от соцпартията.

Още по темата
"Видяхме как председател на група общински съветници в Перник гласува лично за придобиването на половин детска градина, а кмет на Алфатар назначава собствената си дъщеря на работа в общината. Всичко това може да бъде прието като капка в морето, след скандалните признания от страна на свидетели в аферата "Суджукгейт".

Признания, че биват притискани, заплашвани и мачкани, само защото са си позволили да кажат "стоп" на рекета, упражняван върху тях от депутат на ГЕРБ. Междувременно уволниха полицейски служител, който си позволи да покаже на цялата общественост как е обиждан и заплашван от директор на охраната в АЕЦ "Козлодуй", дават пример от БСП.

Според социалистите огромно притеснение буди фактът, че държавни институции, като НАП, Агенцията по храните и др., биват използвани от ГЕРБ за разчистване на лични сметки, за заплахи и оказване на политически натиск.

"БСП се противопоставя категорично на случващото се в момента в държавата. Българският гражданин не трябва да живее в страх, че някой ще реши да смачка бизнеса му, да навреди на семейството му, да бъде уволнен само защото е решил да се защити и противопостави на стила и метода, по който се управлява държавата", смятат от партията на Корнелия Нинова.

От столетницата заявяват, че държавните институции трябва да бъдат еталон за честност и компетентност, а не да бъдат ползвани като "рекетьорски бухалки".

"Парламентарната група на "БСП за България" и всички наши структури в страната са на разположение на всеки, който има нужда от защита", уверяват от БСП и призовават потърпевшите да дадат гласност на случващото се.

От ГЕРБ пък обявиха, че ще дадат извънредна пресконференция по-късно, за да обявят данни за злоупотреби в енергетиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: бспГЕРБсуджукгейт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
8
 
9
 
! Отговори
Зелените гащи преди 6 години
До Червеното знамеСуджукът е запазена гербова марка!Не ги мешай.Винце-може.
46
3
 
9
 
! Отговори
кумментатор преди 6 години
Е това е.Останаха дедовци и баби да драскат по форумите,а младото население се изнесе,освен роднините на властващите,назначени на благи служби.
45
5
 
22
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Лошото е, че има поне 20% от БГ сганта която вярва. Ама то останалите 80% също сме си прости. 6милиона страдат заради 4-5 хиляди човека във власта.*** сме защото спим.
44
8
 
25
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
ГЕРБ трябва да отговори на Нинова с кампания: "НЕ на терористичните организации в БГ!"... "Да сложим край на грабежи от БСП, като КТБ, АЕЦ, КРЕМИКОВЦИ и ЦАНКОВ КАМЪК!"
43
6
 
25
 
! Отговори
Старата песен преди 6 години
на нов глас!45 години ни плашихте,после 27 години ни рекетирахте по всякакви начини - под името БСП ипод прикритието на други, уж демократични формации.Сега ще ни правите на балами ли?Още през 1990 г. един пееше:"Кокетна си сега, флиртуваши искаш брака да спасим,но аз те зная колко струваш,под тази маска и без грим.Познавам всяка твоя дума,характера ти - зъл и диви мисля, че е цяло чудокак в този брак останах жив!"Така че, не се хаби напразно, Корни. Никого не можеш да заблудиш!
42
7
 
22
 
! Отговори
Далечен преди 6 години
С този лозунг някога свалиха СДС,мислят че и сега ще им мине номерът.Колкото по-дълго БСП са деч от властта,толкова по-бързо ще напредва България.
41
6
 
18
 
! Отговори
;-) преди 6 години
Тая другарка за цяла ваканция само това ли успя да измисли?
40
6
 
20
 
! Отговори
Доктор Емилова преди 6 години
Коренели, спри ги тия депутатски кебапчета и толумбичките на Позитано, че ти излиза трета брадичка и ще трябва да си ставаме близки ***.
39
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, какъв голям червен ПРЪЦ!
38
16
 
11
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Не съм фен на БСП нито пък съм гласувал повреме на избори но ЗА ТАЯ ИДЕЯ АДМИРАЦИИ ЗА ГОСПОЖАТА .Т о да бяха само тези изнесени факти ми докато МВР апелира съдействие от гражданите в борбата с престъпноста в също време в ОДП и РПУ и останалите структури на МВР се тресат от подобни назначения като кметската щерка на Алфатар .оБЩЕСТВЕНА ТАЙНА Е ЧЕ СЛУЖБАТА В мвр се е превърнала в семейна общност .Болшинството началници са назначили децата си роднини и дори по някой и любовници .ЩЕ ОЧАКВАМЕ
37
4
 
6
 
! Отговори
Анон; преди 6 години
До Анонимен 40Е и....унищожи ги и ти,ако ти стиска.С констатации не се оправя международното положуние.
36
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕРВЕНИ ФАШИСТИ УНИЩОЖИХТЕ БЪЛГАРИЯ ВАШТА ***
35
8
 
5
 
! Отговори
даживей преди 6 години
До ЦоциалистИ на Симитли!
34
4
 
11
 
! Отговори
Цоциалист преди 6 години
Не на страха и реката!Да на суджука!
33
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синът на Корнелия работи в "Голдман сакс" в Ню Йорк,щерката на Пешо коня-в банка на Ротшилд в Лондон.Щерката на Боко-в Ел Ей,Калифорния,в квартала на богатите.Еврейко Станишков и той с банкстерка си оправи положението.И да чакам от тия нещо хубаво?
32
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива лозунги са много смешни...
31
10
 
12
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Хахаха!Атовете пак се запитаха. А това означава само едно - отклоняване на вниманието от нещо. А магаретата пак ще страдат.Ама да страдат. След като не разбраха, че "никога няма да гласувам за червените!Ще гласувам за ГЕРБ" е тотална нелепост. Защото са от едно котило!
30
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
29
6
 
12
 
! Отговори
Свибанкя преди 6 години
До Анонимен 27Кой "управлява",демек краде вече 10г? Питам отговор не чакам.Докато няма пълна конфискация,вкл.и зад граница на имуществото на всички пристъпници-преди и след,което всъщност е едно и също,няма оправия.Само че това няма да стане,защото парите им са под защита на американски и арабски банки.
28
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майко милааа, тези рекетиори вие ги създадохте, комунистите. Те не паднаха от небето, а при падането на социализма парите на България се изнесоха с куфарчета. Каквото остана с помоща на СИК и ВИЗ се дооткрадна. И сега ще се борите срещу тях. Лешояди.