БСП готви национална кампания "Не на страха и рекета"

Социалистите обещават защита срещу натиск от властимащи
78
БСП готви национална кампания "Не на страха и рекета"
Снимка: БТА, архив

БСП обяви, че е готова да направи национална кампания "Не на страха и рекета". Повод за това са случаи на "скандали и фрапиращи нарушения на закона от страна на изявени кадри на ГЕРБ", съобщават от соцпартията.

Още по темата
"Видяхме как председател на група общински съветници в Перник гласува лично за придобиването на половин детска градина, а кмет на Алфатар назначава собствената си дъщеря на работа в общината. Всичко това може да бъде прието като капка в морето, след скандалните признания от страна на свидетели в аферата "Суджукгейт".

Признания, че биват притискани, заплашвани и мачкани, само защото са си позволили да кажат "стоп" на рекета, упражняван върху тях от депутат на ГЕРБ. Междувременно уволниха полицейски служител, който си позволи да покаже на цялата общественост как е обиждан и заплашван от директор на охраната в АЕЦ "Козлодуй", дават пример от БСП.

Според социалистите огромно притеснение буди фактът, че държавни институции, като НАП, Агенцията по храните и др., биват използвани от ГЕРБ за разчистване на лични сметки, за заплахи и оказване на политически натиск.

"БСП се противопоставя категорично на случващото се в момента в държавата. Българският гражданин не трябва да живее в страх, че някой ще реши да смачка бизнеса му, да навреди на семейството му, да бъде уволнен само защото е решил да се защити и противопостави на стила и метода, по който се управлява държавата", смятат от партията на Корнелия Нинова.

От столетницата заявяват, че държавните институции трябва да бъдат еталон за честност и компетентност, а не да бъдат ползвани като "рекетьорски бухалки".

"Парламентарната група на "БСП за България" и всички наши структури в страната са на разположение на всеки, който има нужда от защита", уверяват от БСП и призовават потърпевшите да дадат гласност на случващото се.

От ГЕРБ пък обявиха, че ще дадат извънредна пресконференция по-късно, за да обявят данни за злоупотреби в енергетиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: БСПГЕРБсуджукгейт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
27
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Лозунгите на кУрнелка и себеподобните и с нищо не са се променили от 60 години насам. И сега стоят изтипосани в публикациите и, както навремето висяха по стените, изписани с големи червени букви от Партията-майка, за да въздействат пъвосигнално на електората и ... !!!
6
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не смятам, че представителка на партия чиято основен електорат са алкохолизирани пенсионери и р.оми има право да говори от името на "обикновенния" гражданин.
5
5
 
30
 
! Отговори
Помним добре!!! преди 6 години
До кой опряхме да ни защитава правата? Тези дето направиха три национални катастрофи, направиха заплатите 5 долара, обраха банките и изнесоха парите с куфарчета, налапаха енергетиката, приватизираха предприятия за да ги нарежат за скрап. Тези дето направиха заменките по морето и много други зулуми!!! Спукана ни е работата! Спасение не дебне отникъде!!!!Защо Корни не каже нещо за ***.е? На тях ли разчита за гласове!? Май да!!!
4
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая от както застана на чело на БСП доста се наяде. Егати бузаците направи представям си ако застане на чело на държавата сигурно, в какъв слон ще се преобрази.
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че в историята на "столетницата" техни представители никога не са "мачкали" обикновенните хора и ни докараха по най-демократичен и мирен начин благоденствие в лицето на половин век комунистически терор.
2
8
 
15
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Не кампании,картечници трябват !
1
4
 
15
 
! Отговори
Сандокан преди 6 години
Тази кампания нещо от БСП ги теглят спомени за годините на прехода ли ?