Борисов: Ако тол системата не стартира в понеделник, прави я държавата

Държавата губи на ден по 1.5 милиона лева
12 авг 2017 14:52, Елка Василева
141
Борисов: Ако тол системата не стартира в понеделник, прави я държавата
Снимка: МС

Ако в понеделник не стартира тол системата, имаме готовност държавата да я направи. Това каза при посещението си във Варна премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят заяви, че две години не може да започне изграждането на тол системата и държавата губи на ден по 1.5 милиона лева.

По думите му това са пари, които отиват пряко само в пътната инфраструктура - преасфалтиране, за мостове, за магистрала "Хемус", за тунела под Шипка. Според него изграждането на тол системата се бави заради умишлени обжалвания.

В отговор на въпрос за магистрала "Струма" премиерът каза, че при европейските проекти един километър да не си изградил, се връщат всички пари. Ако в Кресненското дефиле допуснем провал, това ще изяде парите за магистрала "Хемус" и всичко останало, защото те трябва да бъдат върнати накуп, обясни премиерът.

Той каза още, че четирите лота на АМ "Хемус" се проектират и започва изграждане. Нещата са в ход до Севлиево, както и от Белокопитово към Търговище.

За стартиралия ремонт на бул. "В.Левски" във Варна премиерът обясни, че правителството не иска да допусне това, което навремето се случи за Бургас - магистрала "Тракия" влезе в самото сърце на града и след това няколко години се правят обходи, за да се изведе движението.

Кметът Иван Портних, цитиран от БТА, посочи, че с доизграждането на бул. "В Левски" ще преразпредели от една страна движението в градската част, защото трасето минава под трите основни булеварда в града, а от друга - ще реши изнасянето на транзитния трафик, идващ от магистрала "Хемус", към курортите.

Финансовият министър Владислав Горанов посочи, че стартиралите днес два обекта са на стойност 85 милиона лева. За тях е осигурено финансиране до средата на следващата година, за да приключат в срок.

Математическата гимназия в града е друг общ приоритет на общината и правителството.

Премиерът Борисов присъства заедно с министрите Владислав Горанов, Ивайло Московски, Николай Нанков и Красимир Каракачанов на първата копка на доизграждането на бул. "В.Левски" в крайморския град.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каза Бойка, а аз ще таковам...
10
3
 
32
 
! Отговори
м даа преди 6 години
Каква загуба за човечеството е факта че ББ се е застопорил в тази държава , където е вечно неразбран. Няма нещо от което да незнае и да не разбира, в едно и също изречение може да даде компетентно мнение за варосването на фиданките в Долно *** и за между галактическите отношения .
9
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уж магистралите бяха народни с ЕС безплатна пара, а сега иска и рекет. Както вдигнаха и билетчето за ЕС метрото на 1,60 лв.
8
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разпореждане на премиера е да се взема по един 10 кила суджук на преминаващ тир
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на тоя ясно ли му е, че тол системата не е задължителна. Освен магистралата са длъжни да осигурят и алтернативен път на хората и то добре поддържан!!! Всеки има право да решава как да пътува.
6
4
 
31
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Много сме грешни!!!Тц тц тц...мнооого!Изкупваме греха за Богомилите,и Бог ни наказва с приматус урунгелус!!!
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това за парите, дето отивали пряко за инфраструктура е опашата лъжа. Парите от пътни такси, винетки, пътни данъци, глоби отиват в бюджета. Тия във властта упорито отказват такива пари да влизат в отделен фонд, от който да може да се харчи само за пътно строителство, поддръжка и ремонти. Ама иначе как ще вземат най-високите в света субсидии? Крадлива пасмина са това политиците... а както се вижда от приказките им - и лъжлива.
4
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а краванелия *** какво изсумтя по въпроса, а велислав дърев, ами саша симова
3
4
 
31
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 6 години
До Анонимен 2Ахааа,понеже от понеделник до петък е зает със риболов/сафридче/,мачлета с Тигрите,тенис..................а в събота и неделя аудиторията е по-голяма..........та затова.
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умре да работи събота и недвля.
1
2
 
25
 
! Отговори
БКП преди 6 години
Браво на Бой Чен Ун,следващата стъпка да бъде одържавяването на всички ЧАСТНИ фирми!