Борисов: Ако тол системата не стартира в понеделник, прави я държавата

Държавата губи на ден по 1.5 милиона лева
12 авг 2017 14:52, Елка Василева
141
Борисов: Ако тол системата не стартира в понеделник, прави я държавата
Снимка: МС

Ако в понеделник не стартира тол системата, имаме готовност държавата да я направи. Това каза при посещението си във Варна премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят заяви, че две години не може да започне изграждането на тол системата и държавата губи на ден по 1.5 милиона лева.

По думите му това са пари, които отиват пряко само в пътната инфраструктура - преасфалтиране, за мостове, за магистрала "Хемус", за тунела под Шипка. Според него изграждането на тол системата се бави заради умишлени обжалвания.

В отговор на въпрос за магистрала "Струма" премиерът каза, че при европейските проекти един километър да не си изградил, се връщат всички пари. Ако в Кресненското дефиле допуснем провал, това ще изяде парите за магистрала "Хемус" и всичко останало, защото те трябва да бъдат върнати накуп, обясни премиерът.

Той каза още, че четирите лота на АМ "Хемус" се проектират и започва изграждане. Нещата са в ход до Севлиево, както и от Белокопитово към Търговище.

За стартиралия ремонт на бул. "В.Левски" във Варна премиерът обясни, че правителството не иска да допусне това, което навремето се случи за Бургас - магистрала "Тракия" влезе в самото сърце на града и след това няколко години се правят обходи, за да се изведе движението.

Кметът Иван Портних, цитиран от БТА, посочи, че с доизграждането на бул. "В Левски" ще преразпредели от една страна движението в градската част, защото трасето минава под трите основни булеварда в града, а от друга - ще реши изнасянето на транзитния трафик, идващ от магистрала "Хемус", към курортите.

Финансовият министър Владислав Горанов посочи, че стартиралите днес два обекта са на стойност 85 милиона лева. За тях е осигурено финансиране до средата на следващата година, за да приключат в срок.

Математическата гимназия в града е друг общ приоритет на общината и правителството.

Премиерът Борисов присъства заедно с министрите Владислав Горанов, Ивайло Московски, Николай Нанков и Красимир Каракачанов на първата копка на доизграждането на бул. "В.Левски" в крайморския град.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
2
 
! Отговори
Илия преди 6 години
Не знам какв обещават от ГЕРБ, но във Варна се говори, че още в първия си мандат Бойко Борисов се е заканил да не се прави нищо за Варна докато не се превърне в голямо село. Е това и стана, поне едно едно обещание се сбъдна. Но пак и пак ще г;асуваме за него защото няма за кой друг. правилото на по-малкото зло
110
0
 
3
 
! Отговори
Вангелия преди 6 години
АКО БОЙКО не си спази ОБЕШАНОТО!!! МОСТА СИЛИСТРА КЪЛАРАШ!!! ПОКОЛЕНИЯ НАР го ЧАКА ПРОКЛЯТИЕ!!! АНАТЕМА БОЙКО!!! АНАТЕМА!!! АНАТЕМА!!!
109
1
 
10
 
! Отговори
АМАН от терористи преди 6 години
Напомняме, че всички пътища в БЪлгария са строени само с ограбени пари само от БЪлгарския народ.НА практика народа е собственик на пътищата.Терористите на Борисов искат да прецакат собствениците на пътищата с допълнителни НЕЗАКОННИ ТЕРОРИСТИЧНИ ДАНЪЦИ.
108
1
 
9
 
! Отговори
Мирише на наглец преди 6 години
Иначе целта е ясна да крадат поне по 2 000 000 дневно то бедния оставен без доходи народ,чрез цените на горивата крадат милиарди годишно освен акцизите,данъци,пътни такси,ДДС,екотакси и други..
107
0
 
9
 
! Отговори
Мирише на крадец преди 6 години
Мирише на яка корупция .МВР да докладват колко стотин милиона се готвят да откраднат терористите по тази тол кражба от бюджета и какви десетки милиони вече са дадени на съучастниците на БОрисов .Говори с е за суми от порядъка на над 400 000 000 ограбени от народа които да бъдат преведени за прецакване на всички пътища в РОдината..
106
0
 
5
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Тоя по-тарикат от мен ще излезе ! Машалла ! Хем винетки,хем тол такси ! Двоен грабеж !
105
1
 
6
 
! Отговори
Toni преди 6 години
Ако не стартира в понеделник системата няма как да откраднат от народа последните стотинки по джобовете. Каква драма българи, какво страдание самооо.
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Некой си...Комунетета били бесни. Абе, ти наред ли си.Борисов е *** и си пази още червената книжка, 65% от ГЕРБ са *** и като гледам са бесни само като свършат милйоните за крадене.И се гласят от Понеделник да си ги подготвят.Чугунени тикви, Вожда ви охранявал убиеца на дядо му, какво повече да говорим.
103
4
 
10
 
! Отговори
Познато ли ви е ? преди 6 години
Ако в понеделник не стартира тол системата АЗ и другарите ми от ГЕРБ губим на ден по 1.5 милиона лева !
102
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има нещо което не разбирам ? Как така ТОЛ системата ще е ЧАСТНА ? Някой чул ли е, знае ли някой наш "бизнесмен" да е инвестирал в някоя от магистралите та сега да събира ТОЛ такси ??? Как така с наши /народни/ пари и европейски средства се "строи", и накрая някой "мой човек" ще събира таксите ? И най-важното, той хубаво ще събира но на кого ще ги отчита, и колко ще отчита ??? Мъгла ! Същото е и с паяците в градовете. Къде са средствата събирани от тях ??? Къде е инвестицията от тези милиони ?
101
0
 
8
 
! Отговори
Eдин от южна Българи преди 6 години
Кого заблуждават тия играчи с тия важни за Б-я проекти. На нас много е ясно, че става въпрос не за милиони, а за милиарди пари, от които по-голямата част трябва да се откраднат. Като се почне от поръчката за софтуера, та се стигне до начин за подбор на клиенти и заобикаляне - демек далавери със системата. Същото и с електронното правителство. Няма интерес да се въведе, иначе как ще се краде. Ето пресен пр-р за еко нарушенията СИзтБ-я има нарушители и се знаят кои са, а санкциите ще плаща ББН
100
0
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
А на бас, че ще се получи, и то-не по държавния начин, а ще се намери в последния момент някакъв частник, с когото ще се разберат на 4 очи, за комисионната.Ако държавата изгражда и поддържа това, трудно ще се "усвояват" средствата. При частника е друго.Пример-магистралите, санирането.Дали ако държавата ги правеше, при добра организация и контрол, щяхме да се съмняваме за масова корупция и далавери? Пак щеше да ги има, но минимални, на кокошкарско ниво.
99
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тол системата щяла да е държавна!Боко не е добавил само - Държавата това съм аз!
98
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путивата са трагични, според политиците НЯМА ПАРИ:- Увеличиха данъците! Пак не им стигат...- Цоцат пари и от евро съюза!- Въведоха И ВИНЕТКИ!- Увеличиха Винетките!СЕГА ИСТАК ОЩЕ... опа тол система. Плащаш да минеш.Ама парите не стигат защото го крадът, ако ще всички пари на планетат да вземат за една улица, пак няма да я оправят!
97
0
 
12
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Ако още в първия мандат бяха подходили правилно-да съсредоточат всички усилия върху доизграждане на магистралата от Калотина до Кап.Андреево и да я направят платена,то сега пари щеше да има в изобилие!Ама нали трябва да режат лентички на всеки 10-15км и да се осигури на софиянци бърз достъп до морето(ако и да предпочитат Гърция)...
96
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко добро свършва когато Бойко резне лентичката оттам насетне кръв ,убийства ,смърт . Най важното е дъщерята и=======А при Станишев как беше 200 показни убийства и мито един осъден?
95
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам как е "към Търговище", но магистрала край Севлиево никога не е обсъждана. По навик тоя си говори, каквото му дойде на ума в момента, --------------Не сте я осъждали вие комунистите, които никога нищо не строите, а рушите. Шумен-Белокопитово кой я построи, може би баба ми или крадливия Орешарски, който фалира КТБ?
94
2
 
17
 
! Отговори
ГРОЗНАТА ИСТИНА Е.. преди 6 години
Всичко добро свършва когато Бойко резне лентичката оттам насетне кръв ,убийства ,смърт . Най важното е дъщерята и внука да са добре ,всичко друго може да си мре ! Ще се навежда и го поема от Брюксел заради тях и народа ще преизбира БУДА ЗА 4 ,5 .9 -ТИ ПЪТ ЗА ТЯХНО ЗДРАВЕ ,АМИН!
93
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да ви кажа че ако стане някой от ОНЕЗИ Царе които са основали тази държаваот гроба то първата му работа ще е да ОБЕЪГЛАВИ публично тоя клоун от Банкя.
92
1
 
6
 
! Отговори
Грую преди 6 години
Ще видим каква глупост ще направи Хидрострой. Булеварда е толкова зле в началото и в края си. А околовръстното.... двулентов път 54046