Борисов: След 3000 г. ще се върне инвестицията за "Цанков камък"

Премиерът увери, че България е готова за председателството на ЕС
12 авг 2017 13:56, Елка Василева
145
Борисов: След 3000 г. ще се върне инвестицията за "Цанков камък"
Снимка: БТА

Проектът „Цанков камък” е направен, така че инвестицията да се върне след около 1500 – 2000 години и то, ако обектът работи. Но тъй като язовирът не функционира, ще са нужни към 3000 години. Това каза във Варна премиерът Бойко Борисов по казуса „Цанков камък” и информацията, че съоръжението се нуждае от ремонт, след като беше изградено по времето на Тройната коалиция.

Борисов, цитиран от Дарик, припомни, че 120 милиона евро струва само пътят, а изграждането на водния басейн - още милиард.

Още по темата

„Много по-модерно е да говориш за НДК, където още не е направено нищо, защото строят. НДК, откакто е направено, не беше пипано, продаваха гащи и сутиени. Ако има виновен, ще си понесе наказанията. Но всъщност и НДК, и паркът бяха в отвратително състояние. Питам, 30 години преди това защо нищо не е направено? Защото ние щяхме само да си наемем НДК и да си проведем председателството, да си пратим наем. Защо трябва да го ремонтираме? Но 20 дена само това се говори. А за „Цанков камък“, където са го изпразнили  и рибата е измряла, спукал се е плувният басейн, милиарди загуби, казват, че било равно на „Суджукгейт“. Но виновникът за „Суджукгейт” има шест обвинения и през септември или октомври влиза в съда”, коментира Борисов.

Добрият резултат на БСП на изборите е дошъл от купуване на гласове, твърди премиерът, по чиито думите това е доказано.

„Има депутат, който е в дело сега, доказано. Повдигнато е обвинение за най-чудовищното престъпление в демокрацията - купуване на гласове”, добави той.

България е готова за председателството на Съвета на ЕС и всичко върви по план, увери Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сделката е ние няма да закачаме вас и вие няма да закачате нас и така още 100години ще крадем
40
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 42.Гледа така сякаш току-що са му дръпнали суджука от чинията. То образно казано с Цанков камък си е точно така - да има далавера за милиони и Бойко да не намаже. Това трябва да се разследва.
39
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Партията на суджуците била против далаверите!!!
38
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лелеееее, как гледа Баце на снимката, като пребозало теленце. Май нещо му се пече около дебелия г-з, нещо здраво го е засегнало и уплашило.Да не се окаже, че вместо Доган той да в в ареста? Американците да получили папките от КТБ, там са сметките му по които е изнасял нашите пари.Как ще реагира Бай Дончо не се знае.Може и да го изрита, щото от гепене и простотии, България като сателит на САЩ,е най-бедната в ЕС.А това удря по авторитета на САЩ.Хората търсят справедливост там от неговите простотии
37
0
 
14
 
! Отговори
Окултен закон преди 6 години
Тва парче месо дето подари енергийните проекти на османлиите и се хили кат *** има мбение по построен обект. Но то не е виновно. Ти си глуав и аз съм глупав таа му е истината.. Казано оОкултно " каквото е горе , там е и долу"
36
2
 
14
 
! Отговори
Цветелина преди 6 години
Последно-фотоволтаиците на Калиакра са законни??!!
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един колега ще излезе прав като казва че и Герб и Бсп и всички са едно и се карат наужким пред будалите наречени народ а всички те са милионери в зелено изпратят далаверите заедно а уж се карат пред нас будалите това потвърждава тезата защото ако беше както изглежда щеше да има съдени а то няма и няма и да има
34
0
 
5
 
! Отговори
DPS преди 6 години
Naschiya Dogan dosta pari vzima za saveti.Izpolzva vlastta ,izpolzva nashite glasove Allah da go nakaje zastoto v BG nyama sad.
33
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на строителството на Цанков камък Борисов беше във властта. Къде дрема тогава, що не каза нищо?
32
6
 
31
 
! Отговори
ист преди 6 години
Вместо за 400 милиона, за Цанков камък са похарчени един милиард. Или са откраднати 600 милиона. Това прави 40000 тона суджук по 15 лева килото. Доганя прилапа 100 тона суджук. Тройната коалиция яко е насуджучила бедния народ. Така се краде, а не като онзи аматьор 4000 кг. Другарите са професионалисти.
31
4
 
9
 
! Отговори
Pametliv преди 6 години
Bace ti ot troinata koaliciq nasam si vse na vlast.Kakvo pravisch po vyprosa 20 godini?Nischto.
30
1
 
6
 
! Отговори
поевропроект преди 6 години
да го зарибят с пирани и да организират залагания,кой ще преплува по цял .телевизионните права ще се продават в цял свят.набират се доброволци на минимално почасово заплащане ,прослужени години естествено няма и не се признават.
29
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, последните осем години кой трябваше да се погрижи за "Цанков камък"? Пак ли някой друг?
28
2
 
31
 
! Отговори
Владимиров преди 6 години
Тикваааа, претопляме старата манджа, че малко опря ножа до кокъл...
27
3
 
27
 
! Отговори
nina преди 6 години
*** лентичка за НОВА магистрала - след няколко месеца-дупки, пукнатини...ремонт. Санираме жилищни блокове: след няколко месеца /или седмици/ -наводнения на апартаменти, падане на плоскости и даже стени /румънците виновни!/. Но на прокурора се дава Цанков камък, където се появили пукнатини СЛЕД 7 /седем/ ГОДИНИ. Евала!
26
3
 
27
 
! Отговори
Iwan преди 6 години
Сетила се Тиква да се побара.... кой дойде на власт 2009г. вече сме 2017Тоя се прави на ни лук ял ни лук мирисал...
25
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уплашил се е чичката дебел,много гов:::на излезнаха на повърхността, НДК, Суджук далаверата и Добруджа. Където и да ровнеш, все той и Цветелинка. Всичкото що е перка в на Цветенцето. Построено и работещо въпреки забраната. Също и голф игрището, което лично откри. Решил е да притопля стара манджа, Цанков камък. Нали Доган го бил поръчал уж, да го тепа? То, че всеки който е бил на власт ни е крал и продавал е ясно. Но Чичката е първенец. Защо трепери днес, сметките му в ОАЕ, Оман и Катар са в САЩ.
24
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквооооо-тикво, след 3000г щото Хидролога-Хидрологааааа и Кольо Вълканов ОТКРАДНАХА пари за 4 Цанкови камъка.И никой не ги закача.както и теб който ОТКРАДНА милиарди евра от държавта с МНОГОКРАТНО завишените цени на обществените поръчки.КОЙ ще ви вкара в затвора се пита в ЗАДАЧАТА?!И теб и Доган и Костича и Царо и т.н. защото ЛИСИТА с хайдци е мноооого дълъг.
23
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политиците винаги са против далаверата, в която не участват.
22
0
 
24
 
! Отговори
Евроскептик преди 6 години
Нещо се мъти и ни правят на будали.Да беше само цанков камък проблема,с масло да ги мажеш.Нещо се опъват на майката соколица,а това не са яловата опозиция бсп и реформатори.Пеевски спешно разпродава и мести капитали в офшорки в Дубай.Да не говорим за КТБ,Булгартабак,военнопромишления комплекс и износа на оръжие за ислямска държава....Противникът е голяма хапка и ще видим тепърва какво ще става