Нощна акция: Вицето Валери Симеонов арестува DJ в Слънчев бряг

Вицепремиерът описа подробно акцията, иззели тонколоните, в заведението извадили нови
Обновена: 12 авг 2017 17:05 | 12 авг 2017 17:00,
125
Нощна акция: Вицето Валери Симеонов арестува DJ в Слънчев бряг
Снимка: Pixabay

Тази нощ Слънчев бряг се превърна в синоним на нормален и тих европейски курорт. Как се случи всичко?

Така започва поста на вицепремиера Валери Симеонов във Facebook, който в началото на лятото обяви, че ще се бори с шума от заведенията в морските ни курорти и дори настоя, че ако някой има оплакване - може да му звъни!

Така вицепремиерът снощи сформира хайка в курорта Слънчев бряг, който според него се превърнал в "тих и нормален европейски курорт" благодарение на изненадващите проверки и арести.

Още по темата

"В 1 през нощта събрахме хората от всички контролни институции в РПУ Слънчев Бряг, където ги разделихме на две групи съвместно с полковник Рачев, заместник-началник на ОД Бургас. Започнахме мащабни изненадващи проверки, като първият удар беше върху прословутия "Оксижен"", започва вицепремиерът.

По думите му заведението е имало немалко актове за нарушения, но е продължавало дейността си въпреки това.

"Тази нощ, обаче, им бяха иззети музикалните уредби и под слисаните погледи на собствените им охранители, "Оксижен" прекрати работа", похвали се Валери Симеонов.

Той изрежда, че освен нарушаване на разпоредбите са шума са установени още – нарушения на финансовата дисциплина от НАП, нарушения на закона за храните и наличие на нерегламентирани храни от Агенция по безопасност на храните, нарушени изисквания за пожарна безопасност, липса на здравни книжки и трудови договори от Инспекция по труда, и други.

По време на проверката DJ-ят отказал да съдейства, затова бил арестуван.

"След като приключихме проверката на "Оксижен" и заведението затвори, тарикатите са внесли нови апаратури. Изчакахме "възкръсналото" заведение пак да се напълни с хора и отново им иззехме аудио уредбите", пише вицепремиерът във Facebook.

"По същото време, вторият екип проверяваше съседните заведения – известното със силното си озвучаване "Съни Дриймс", като след това се прехвърли към друго скандализиращо обществения ред заведение на централната алея - "Корнера". Само за минути, двете огромни тераси потънаха в тишина. Странно е, че друго знаково заведение – "4 You" – тази нощ не работеше, като съмненията за теч на информация предстои да бъдат проверени", пише Валери Симеонов.

"Държавата доказа, че когато имат политическата подкрепа, институциите не само могат да свършат работата си безупречно, но и го правят с желание и хъс за налагане на закона. Държавата на закона ще покаже, че е по-силна от държавата на мафията", настоява вицепремиерът.

И завършва - "От тази нощ, битката за тишината ще бъде война".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Подкрепям Симеонов . Ако беше в центъра на София този шум , едва ли щяха да изкарат и седмица тези барове . Тук живеят и хиляди хора на които този шум пречи . Има ред и закони които трябва да са еднакви за всички , години на ред са грубо погазвани от новозабогатели мутри и техните протежета .
113
0
 
0
 
! Отговори
Bofort преди 6 години
Christianski teror. Christianska darjava.
112
0
 
6
 
! Отговори
opsa dropsa преди 6 години
от дискотека мания нищо не се чуваше навън супер си беше. всичко по изолацията е измислено . защо го направиха това какао като цели градове не могат да спят (свети влас несебър) аз също не мога . в сферата на туризма работя клиентите се жалват губим добрите туристи да ми идват некви наркоманчета за една вечер и да опустошават стаите. не съм против какао ,но трябва така е проектирана че шум да се чува само от влизащите и излизащите хора
111
1
 
9
 
! Отговори
12 преди 6 години
Не е работа на вицепремиера да върши това. Но корупцията е толкова високо, че се налага вицепремиера да се намеси за да стане нещо положително. Тормоз със силна музика, неплащане на данъци, заплахи над проверяващите държавни служители. Не се ли намеси вицепремиера, нищо няма да се случи. Имат ужасно много пари, могат да си направят заведенията шумоизолирани но им е по евтино да ръсят дребни пари за подкупи и заплахи. Поздрави за Валери Симеонов!!!
110
0
 
6
 
! Отговори
# преди 6 години
Борба между шоумени за вниманието на публиката ми се струва да е туйборбата с престъпноста в друга дискотека я търсете
109
1
 
6
 
! Отговори
Бог да пази България преди 6 години
Българина ЗАСЛУЖАВА да живее в нормална просперираща страна,въпреки динените кори,които получихме от Изток и от Запад!!!
108
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аш коолсун,машшаалла!Те точно това е работата на един вицепремиер на демократична Бг- по длъжност,образование и стаж...Колко вицета трябва да назначим,за да се справят с гюрюлтията от всичките дискотеки?Така е- управляват ни болни мозъци! А иначе проблемът се решава елементарно-при нарушение на правилата енергото спира тока!Но инж.Вальо явно не е бил на уроците за тока,а Гамизов не му е консултант точно по енергетиката.Впрочем- от какво ли им разбират кр.атуните- освен от правене на простотии?
107
3
 
18
 
! Отговори
Свети Влас преди 6 години
Кога ще запечатат и "CACAO BEACH" ? Във Св. Влас не може да се спи от тормоза на тази дискотека. Ниските басови дум-дум-дум минават безпрепяствено през морето и пречат да спим от 1 до 6 часа сутрината.
106
2
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Кой се интересува от тази клоака?
105
0
 
2
 
! Отговори
Imion преди 6 години
Valeri da naznachi dj za top izstrebitel i da mu varne izstrebitelite...hem sha spesti gripeni na guranof...
104
0
 
5
 
! Отговори
Rezovo. tr преди 6 години
Koi e lud da odi tam v bg na pochivka?! Ne moe da spi oti ima golema gurultia seka nost.
103
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам какъв ви е проблема?Нама да умрете ако малко намалите децибелите.
102
8
 
3
 
! Отговори
Я ПАК преди 6 години
Не можах да схвана защо се пази тишина ?Нали хората са там на Купон . Това го нямаше даже по времето на Бай Тошо - тогава всеки беше свободен . Ако са имали нарушения за Неиздаване на Касови Бонове - Запечатайте ги за 1 месец .
101
5
 
12
 
! Отговори
ined преди 6 години
Тея "акции" много ми напомнят показните акции със странни имена на Цвъчко Цветанов - единственият резултат от които беше, че България беше осъдена неколкократно в Страсбург.
100
2
 
15
 
! Отговори
Бургас преди 6 години
Каквото и да говорите, някой поне прави нещо да опандизи работодатели и техни служители неспазващи закона. И да им затвори заведенията с куп нарушения и актове. Това е истината.
99
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДИДЖЕЯ ИМ Е МНОГО КАЛПАВ!!!
98
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВАЛЕРИ ДА ВЛЕЗЕ И ДА ВНЕСЕ РЕД ТАКА И НА ПОЗИТАНО. ТАМ ИМАТ НУЖДА!!!
97
10
 
9
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Вицепремиера на държава от Евросъюза подлага на рекет заведения които не се отчитат на когото трябва. Вече копаеме 10 нива под дъното
96
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На който не му се спазва закона да плува до турски бряг.
95
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ААУУУ КАКВА ТРАГЕДИЯ. РАЗВЪДНИКА НА МУТРИ, КОМПЛЕКСАРИ ДЕТО БИЯТ ХОРАТА, ДРОГАДЖИИ, УКРИВАТЕЛИ НА ДАНЪЦИ, МЪЧИТЕЛИ НА ПЕРСОНАЛ БИЛ ЗАТВОРЕН. УЖАСНА РАБОТА ВИ КАЗВАМ ХАХАХА