За туристите в Слънчака - стари храни, менте касови бележки…

Симеонов пак на нощен лов за шумни DJ в курорта
124
За туристите в Слънчака - стари храни, менте касови бележки…
Снимка: Булфото, архив

И тази нощ под ръководството на вицепремиера Валери Симеонов в курорта Слънчев бряг продължиха проверките на дискотеки, барове и ресторанти, като бяха установени нарушения.

Още по темата
"Може да се каже, че тази нощ в центъра на курорта беше много по-тихо, където миналата вечер беше затворена дискотеката "Оксижен“. Останалите култови заведения в централната алея също намалиха децибелите, коментира той пред БНТ.

Съвместни екипи на полиция, НАП, Агенцията за храните, Регионалната здравна инспекция и Инспекцията по труда са установили нови нарушители на различни законови и нормативни актове, регламентиращи дейността на заведенията и хотелите в най-големият ни морски курорт.

Установени са още нарушения на финансовата дисциплина.

От НАП са констатирани фискални нарушения и издаване на неистински касови бонове, както и разлика в наличните пари и фискалната памет на касовите апарати.

Имало е и нови случаи на наличие на храни с неясен произход и такива с изтекла давност.

Регистрирани са нарушени изисквания за пожарна безопасност, както и липса на здравни книжки и трудови договори.

Вицепремиерът Валери Симеонов не пожела да съобщи подробности от акцията тази нощ, но потвърди че усилията на контролните органи за въвеждане на ред и спазване на законите в областта на туризма ще продължат.

Утре в Бургас Симеонов свиква съвещание на координационния съвет по туризъм и там ще бъдат оповестени резултатите от проверките през изминалите дни.


124
Още от
Напиши коментар Коментари
31
2
 
34
 
! Отговори
Re: Стаи преди 3 месеца
Не знам за комунизма. Но е факт, че на Сънито съм си изкарвал разкошно в големите им хотели по времето на соца, тишина спокойствие - чисто море и пясък. След 89 почна бетонирането.
Последно 92 бях там, бетонирането беше започнало - последното ми летене с планер.
Съсипаха и Райският залив, като дете виждах дъното. Отказах се, по дяволите, имаме страхотна природа, но я съсипваме.
Няма държавна политика за запазване на природата.
За мен нито комунизма, нито соца е виновен.
Просто няма контрол.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До пенсионер 75 г.

Бързо оборотните кебапчийници страдат от щипани мало грамажни кебапчета!
29
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колкото и да ми слагате минуси, повтарям.
В България си има всичко за всеки.Ако искате музика,партита,коб/в/ри,алкохол-Слънчев бряг. Ако искате тишина и спокойствие- Равда,Ахтопол,Синеморец,почти цялото северно черноморие.
Не разбирам какъв е проблема.
28
1
 
29
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Хубаеият Слънчев бряг, стана Слънчака за селяните в последните години.
27
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И милион да ми платят, няма да стъпя там!!
Вижте ги тези на снимката.... това порно театър ли е или почивен морски комплекс?! За пари местният персонал позволява на разпуснатите туристи всякакви вълности, даже ги насърчава...... Къде го има този "цирк" в нормална страна, освен в еротичните барове и т.н. червени фенери. Но тук е България - страната на неограничените възможности.
26
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой да си е представял друга картина? Това е поне от 20 години с протекциите и закрилата на местната власт. Туй като всички си получават своя дял си мълчат, а страдат туристите и туризма. Тази министърка, хубавата де, нали ходеше по Лай//морието и правеше проверки? Едно заведение не затвори??? А поне 90% са затваряне. Всичко е пълна измама. Но у нас идват такива туристи за които е без значение качеството. Да има дрога и алкохол, музика и купон.Друго не ги интересува. Така ли ще правим туризъм?
25
1
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 3 месеца
До Анонимен

Моята пенсия е на половината на техните заплати!!!
24
4
 
28
 
! Отговори
куката преди 3 месеца
Хайде сега бидоните от парламента да ме питат защо ходя в Гърция на почивка!Поне знам, че ако ме отровят там с храна ще е веднъж и по грешка, а тук ще ме излъжат, ще ме окрадат, пък може и някой мутроид да ме набие!Там не съм срещал пишман хотелиери верно е също така, че и туристите /не малко българи/ не се държат като долнопробните туристи-англичани, просто уважението е в рамките на приличното и ненатрапчивото!
23
15
 
3
 
! Отговори
гяур от Румелия преди 3 месеца
До Анонимен

И турците осигуряваха хляба за раята за да съществува 500 години и до днес!
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 19

Е като им осигуряват работа и не гладуват тогава що реват че заплатите им са по 500-700 лева?
21
13
 
7
 
! Отговори
стаите обичаи преди 3 месеца
До Отвратен

Всичко сътворено през комунизма продължава да е отврат!!!
Който през лятото там не краде - зимъска няма какво да яде!
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Валери Симеонов като е такъв майстор по потушаване на шума да дойде в Провадия,че тази нощ механата на центъра пя и свири до 4 сутринта,а цветнокожите като започнаха в 2,30 ,та до 6 часа-предполагам спряха,щото изгря слънцето
19
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мутри ама осигуряват работа на хората от района да не гладуват хората. симеонов е обикновен криминал но ще си намери майстора, Бойко няма да му позволи да тероризира бизнеса по морето. Трябва да го спрат!
18
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 3

Да,така е само дето туристите от въпросните страни са от най долните прослойки на обществото.Точно сред такива хора се ползва с добро име Сл.бряг въпросните хора идват тук защото могат да се напиват до припадък и да се търкалят и пикаят по улиците без последствия.Нормални хора на Сл,бряг просто не ходят.
17
3
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 3 месеца
Ти като си неограничен, ходил ли си скоро на почивка там? Преди да плещиш глупости, отиди на място и виж.
16
9
 
26
 
! Отговори
Анти Валери Симеонов преди 3 месеца
Браво на Валери Симеонов! Вече от 28 години никой Бьлгарски дьржавник не посмя да си разчисти сметките с мутрите! А този човек Валери Симеонов иска да даде едно ново начало на една нова ера, прогонване на дявола!
15
2
 
15
 
! Отговори
. преди 3 месеца
Стигасте го жалилитояпедофил DJ Станчо бе ... Голема звезда, та министъра си правел чак реклама с него ...
14
7
 
27
 
! Отговори
Отвратен преди 3 месеца
Лятото ходя на планина, БГ черноморието от 1989 не ходя. Отивам на любимият Боровец, вчера - отврат, строежи, машини, кошмар. Отказах се. Отивам в един комплекс да наема вила, пълно с хора, влизам в къщата, запарено, мръсно, без климатик, една уморена от живота рецепционистка, искам да й видя къщите - лукс и със сауна, за 5 дена щях да й хвърля хиляда лева, онова го мързеше да се вдигне от стола.
Така ли? Друга държава ще ми вземе парите.
Но съм отвратен от БГ курортите.
Само на частно ще ходя.
13
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цялата работа на Валери е да си прави имидж с арестуването на DJ и да пренасочва вниманието от истинските ни проблеми към един много успешен курорт. Даже върху една улица от него!
12
2
 
25
 
! Отговори
жалко преди 3 месеца
Содом и Гомор не курорт много трудно отново ще стане нормално място.