За туристите в Слънчака - стари храни, менте касови бележки…

Симеонов пак на нощен лов за шумни DJ в курорта
124
За туристите в Слънчака - стари храни, менте касови бележки…
Снимка: Булфото, архив

И тази нощ под ръководството на вицепремиера Валери Симеонов в курорта Слънчев бряг продължиха проверките на дискотеки, барове и ресторанти, като бяха установени нарушения.

Още по темата
"Може да се каже, че тази нощ в центъра на курорта беше много по-тихо, където миналата вечер беше затворена дискотеката "Оксижен“. Останалите култови заведения в централната алея също намалиха децибелите, коментира той пред БНТ.

Съвместни екипи на полиция, НАП, Агенцията за храните, Регионалната здравна инспекция и Инспекцията по труда са установили нови нарушители на различни законови и нормативни актове, регламентиращи дейността на заведенията и хотелите в най-големият ни морски курорт.

Установени са още нарушения на финансовата дисциплина.

От НАП са констатирани фискални нарушения и издаване на неистински касови бонове, както и разлика в наличните пари и фискалната памет на касовите апарати.

Имало е и нови случаи на наличие на храни с неясен произход и такива с изтекла давност.

Регистрирани са нарушени изисквания за пожарна безопасност, както и липса на здравни книжки и трудови договори.

Вицепремиерът Валери Симеонов не пожела да съобщи подробности от акцията тази нощ, но потвърди че усилията на контролните органи за въвеждане на ред и спазване на законите в областта на туризма ще продължат.

Утре в Бургас Симеонов свиква съвещание на координационния съвет по туризъм и там ще бъдат оповестени резултатите от проверките през изминалите дни.


124
Още от
Напиши коментар Коментари
11
24
 
7
 
! Отговори
До 3 преди 3 месеца
Такива ограничени като тебе им е много да отидат и на пейката пред блока! Слънчев бряг е пълен с туристи от цял свят, сред които страшно много семейства от Чехия, Полша, Русия, Холандия и т.н. Има възможност за всякакъв вид почивка, включително и изключително спокойна. Лошият му имидж у нас дойде от журналистите и рибките като номер 3. Курорта се ползва с много добро име по света, а места с повече заведения и развлечение има във всяка една държава с излаз на море.
10
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бойко краде ниви на Калиакра, Валери рекетира дискотеки. Това правителство са все курортисти.
9
1
 
22
 
! Отговори
. преди 3 месеца
Хубаво, а снимката на двата парцала и педеру.ата защо в неделя сутрин, защо ми трябва рано сутрин да гледам пропадналост, разврат и чалга и по какъв начин е свързано със статията ?
8
3
 
23
 
! Отговори
пенсионер 75 г. преди 3 месеца
хубавата храна е в бързо оборотни кебапчийници а не в скъпи ресторанти където храната се претопля или ваккумира и публиката е дрогирана ....
7
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
супер курорта селски бряг за наркоманите от цяла европа.Менте храна менте алкохол.
6
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така ще е след като още има луди които ходят на нашето море.
5
1
 
28
 
! Отговори
aa1830 преди 3 месеца
Мачкай Далавери!
4
44
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Еми старите храни какво да ги хвърлят ли? Обикновено са добри и нищо им няма на хората като ги ядат. Все пак хората там работят, бизнес правят и тхранят семейства, голема работа станало, аман от капризни туристи. Не бива да се пречи на бизнеса!
3
5
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само абсолютни глупаци ходят на почивка в Слънчев бряг...
2
2
 
61
 
! Отговори
и всички го знаят преди 3 месеца
С две думи нашия черноморски курорт е сива зона,беззакония,престъпления,кражби и тн.
1
3
 
56
 
! Отговори
Кашкайш преди 3 месеца
В Мутреландия е така.Лошо обслужване,менте храни на завишени цени,липса на добра хигиена,тарикатлеене,заобикаляне на законите и т.н.
Назначените хора са без възпитание,култура,добри обноски и опит,защото шефовете им (Мутри) са замесени от същото тесто.