За военните фрегати - 90 млн.лв., може и от бюджета за 2018 г.

Лесно било да служиш в богата армия, достойно било, когато има трудности
48
За военните фрегати - 90 млн.лв., може и от бюджета за 2018 г.
Снимка: БТА

Необходими са 90 милиона лева, за да бъдат модернизирани фрегатите на военния флот, каза днес във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му проектът вече е приет от Съвета по отбрана, но трябва да бъде одобрен от Министерския съвет.

Каракачанов уточни, че парите може да бъдат заложени в бюджета за следващата година.

Още по темата
Той допълни, че се работи за повишаване на заплатите на военнослужещите. По думите му разговорите по темата ще са най-активни през септември-октомври, като тогава ще стане ясен и процентът на увеличението.

Проведените учения през тази година доказаха, че въпреки недостатъчните средства, българските военнослужещи са много добре подготвени и си носят службата с достойнство, каза Каракачанов, цитиран от БТА.

Той допълни, че е лесно да служиш в богата армия и държава, достойното е да служиш, когато има трудности, както българските воини.

Във Варна днес министърът на отбраната участва в официалната церемония по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от Випуск-2017 на Висшето военноморско училище /ВВМУ/ "Н. Й. Вапцаров". Тържеството бе част от честванията на 138-та годишнина от създаването на Военноморските сили. Сред гостите бяха началникът на отбраната ген.-лейтенант Андрей Боцев, представители на местната и държавната власт, офицери, много граждани.

Предстои ви дълъг и сложен, но изключително интересен път, се обърна към младите лейтенанти командирът на ВВМУ Боян Медникаров. Той ги призова да пазят офицерската чест и името на родината си.

В обръщението си към випускниците министър Каракачанов посочи, че влизат в редовете на велика армия, която никога не е губила сражение. Той допълни, че България съществува вече близо 1400 години благодарение на своята армия и никога български офицер не е предавал Родината си.

От името на своите колеги отличникът на випуска лейтенант Виктор Атанасов посочи, че никой от тях не служи на празни химери и всички са готови да преодоляват предизвикателствата със смелост, професионализъм и патриотизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
10
 
! Отговори
матрос кой... преди 6 години
Каракачанка - най сетне Министерство и прическа да са в синхрон. Иначе за нищо не ставаш.
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
''13.08.2017Земна маса се срути върху магистрала Люлин, движението затруднено''Така строи Баце от Банкя ......."И след мен потоп"
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19Защо то на никой не му пука какво викат мутрите и разни ***.
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе защо само в този сайт не пише как "топло" посрещнаха Валери Симеонов в Слънчев бряг, как го скъсаха от викове ОСТАВКА и как само плътен кордон от полицаи го спаси да не го линчуват! Сигурно вечерта из гащите на Валери се е носила непоносима миризма, ХАХАХ
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войводата с рубашка нещи се е ибъркак, макар, че се прави на историк. Не е вярно, че български офицери не са предавали Родината си. Правели са го нееднократно офицерите-русофили от типа на Радко Димитриев и генерал Владимир Заимов.
13
1
 
12
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
Това че не сме губили сражение не е вярно!
12
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пари на вятъра. Какво ще направиш с 2 фрегати и 3 самолета? Добре, че Бойко поддържа приятелски отношения с Турците, че ако тръгнат утре сутрин до обяд ще се вее турското знаме над парламента.
11
1
 
11
 
! Отговори
не се знаем преди 6 години
90-те милиона ще бъдат засекретени и ще има кради кради кради,а в същото време армията се превърна в обслужващ персонал на американските солджъри и хора работещи незаконно на втора работа.
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за какво са ни? От кой ще се пазим, че не ми стана ясно? Ако ще е от Турция... с тяхната армия не можем да се мерим.
9
0
 
4
 
! Отговори
баро преди 6 години
"съмн тайн люн,сънм тай уинд,ит дъ фифти фифтин"
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-важно от фрегатите е държавата да има противокорабни ракети за да може да потопи всеки вражески кораб от сушата. Последното необходимо нещо са корабите. Първо защото са ужасно скъпи и второ защото с тях не може да се противопоставиш на нито една сила в региона. Най-много да ги потопят и да загинат маса хора и да изгорят няколко милиарда лева. В момента ни трябва ПВО , нови радари , системи за РЕБ , противокорабни комплекси и преносими ПТУР, Су-35 и модернизиран Т-72
7
1
 
7
 
! Отговори
Политик преди 6 години
- 15 % поне... Ммммм, комисионът е отличен!
6
1
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Когато купувахте фрегатите най силният коз не беше ли че те отговарят на всички стандарти по НАТО.Сега какво ще им модернизирате.До колегата с БисмаркТой целият ни флот е горе долу от това време.
5
0
 
9
 
! Отговори
ДАЛАВЕРАТА Е ВАЖНА преди 6 години
Ми то никога не е късно да купим и такива от времето на Бисмарк. Въобще няма да се учудя.За 90 милиона няма ли да можем едни по-нови фрегати да намерим, поне от 1980 г.
4
0
 
7
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
Тоя македонски шпионин като че ли живял 1400 години , няма как да докажеш много време а тва
3
1
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Треперете, Руснаци, въоръжаваме се!!! Интересно, къде ли е служил Каракачанов, и като какъв?А 1, радвай се, приятелю, че не са ни продали някоя фрегата от времето на Бисмарк още. Една боя, малко електроника за лустро, и като знаят, колко сме компетентни и подкупни...Единствената добра идея на Каракачанов бе, да си произведем сами част от въоръжението, но началниците на Баце няма да позволят-губят ни като пазар,не щат и конкуренция.
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 100 милиона лева Русия щеше да ни продаде 10 нови кораба
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двете ни фрегати са белгийски, производство 1960 г. и бракувани.Пребоядисаха ги и ни ги продадоха доста скъпо. Както сега искат да ни продадат бракувания самолет.