Борисов видя фалшива новина в "Цанков камък": БСП и ДПС я бродират!

"Даваме проекта на прокуратурата, защото е за милиард, а не работи"
159
Борисов видя фалшива новина в "Цанков камък": БСП и ДПС я бродират!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов заяви, че трябва да има виновен, че съоръжение за 1 милиард - "Цанков камък", не работи. Той посочва на заседанието на правителството, че всички останали спекулации по темата са съзнателно разпространявани фалшиви новини.

Още по темата
"Причината отново да се внася това предложение за "Цанков камък", е, защото е съоръжение, за което е даден приблизително милиард, с път за 240 милиона, а то не работи, то е изпразнено, счупило се е, ремонтира се и сега, в най-големите жеги, когато климатиците работят на пълни обороти, ние не можем да ползваме енергия от него. С една дума, ние атакуваме качеството и питаме кой ще понесе отговорност. И, естествено, за това се обръщаме към мандатоносителите през тези периоди – ДПС и БСП", разяснява Борисов защо проектът бе даден от ГЕРБ на прокуратурата и допълва, че не разбира "тази наглост".

Според него "паметник на глупостта" можеше да са редица магистрали - "Струма", "Люлин", "Тракия", "Марица".

"Северната тангента, абсолютно провален проект – 240 милиона загуба, сега трябваше да ги върнем в Брюксел, "Дунав мост 2", абсолютно провален проект. Само за секунди мога да изброя все милиардни проекти. И към тях, ако се прибави "Белене", ако се прибавят американските централи", коментира премиерът.

Борисов добавя, че не се връща назад, но "щетите от техните управления се влачат десетки години в последствие".

"Да вложиш 1 милиард, представете си, в магистрала и да я затвориш – какво ще ни правят нас? Затова питаме има ли виновен. Кой е правил този проект? Как тази чаша се е спукала? Да извадят записа – още тогава ние прогнозирахме, че водата ще натисне и ще спука плочата, защото тя е направена в котловината по подобен начин.
Да, но в същото време "Цанков камък" не работи и трябвало да го оставим, защото щели на съд да ни дават. Ние ако за всяка тяхна глупост ги даваме на съд, съдилищата ще работят непрекъснато. Друг въпрос е кой ще е следователят, като знаем с какви следователки разполагат. Може ли накрая ние, които достроихме пътя, за да пуснем язовира, това ако ни е вината… ", допълва министър-председателят.

Според Борисов желанието за разсекретяване на стенограмите от разговорите за КТБ при президента Росен Плевнелиев е "защото искат и това да ни припишат".

"Това е една опорна точка, която преди десетина дни дойдоха да ми я кажат, аз се изсмях, не вярвах. Атаката ще бъде, че ДПС и всички останали едва ли не се пресират от нас, защото са чисти, добри и така заедно с БСП да подготвят следващо управление. А на нас да ни пришият Пеевски. Казвам: "Това са глупости" и в същото време гледам ден след ден как вървят фалшивите новини", заявява той пред министрите си.

"Изведнъж съшиха – хайде сега ще арестуват, хайде сега война в ДПС и изведнъж ние се оказваме… Преди десет дни ми го казаха, аз даже на някои колеги го разказах – видя ми се абсурдно, смешно. След това, хайде анализатори започват да казват какви процеси текат…Целта е да излезе, че ДПС са чисти и с БСП могат да управляват, а лошите сме ние. Ама ние не сме започвали, строили, ние довършихме това, което бяха направили. За "Цанков камък" иначе сега щеше да стои 1 милиард в тази дупка. Тогава смятахме, че 80 мегавата – 80 мегавата, пак ще се ползват за нещо. Ама сега и тях не ползваме! И те казват: "Ама защо се връщате?", коментира той.

Борисов дава и пример с "Орлов мост", който по думите му е ремонтиран преди 11 години.

"През този "Орлов мост" са минали стотици милиони коли, автобуси, тролейбуси, 24 часа на ден и това вече единадесет години. Нека строителният министър да каже какви са нормите в Европа за подобно кръстовище – няма над пет години, със сигурност, а той е единадесет! И пак се връщат, че било "Цариградско море". Абе какво море! Единадесет години издържа! Много са чувствителни, което означава гузни",смята Борисов.

Той предупреждава министрите, че това е "опорна точка или много мащабна подготвена фалшива новина".

Борисов съобщава, че усилено се извършва строежът на газовата връзка с Турция.

"Искам да отидем да я видим тези дни. Дай, Боже, ТОЛ системата днес да стартира. Приходните агенции вече излязоха на осезаем плюс след тези месеци минус при служебното правителство и това почва да ги дразни. Почва да ги дразни, защото безработицата е рекордно ниска – върна се на нивата преди икономическата и финансовата криза. Газовият разпределител ще стане, мога да се обзаложа с тях. Потреблението се вдига, доходите се вдигат. Административните тежести по министерства намаляват и още по-добре ще стане като Агенцията за електронно управление се задейства", допълва той.

Премиерът съобщава, че при него дошъл човек да го предупреди, че срещу правителството целенасочено се разпространява фалшива новина, но той не повярвал.

"Но виждам как брилянтно бродират, докато ние се трудим, докато оправяме Варна, докато оправяме шума и какво ли не. Те си бродират и фалшивите новини си ги пускат и си ги изговарят. Няма никаква истина в това.
В събота или в неделя видях във вестника празния язовир и тогава се обадих на Теменужка Петкова и казах: "В края на краищата, за 1 милиард съоръжение не работи, губим пари, сезирайте прокуратурата". Това е истината. Чак го извъртяха, че ще има извънредно положение, война…", обобщава Борисов.
 


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
1
 
! Отговори
Моста БОКО!! преди 1 година
А моста СИЛИСТРА-КЪЛАРАШ ,как РАБОТИ???
137
0
 
2
 
! Отговори
мамашка преди 1 година
Да попитам г-жа Нинова тези австрийски фирми, които са участвали в "Цанков камък"случайно имат ли връзка с бившия Огнян Дойнов, защото през 90 те години той се изниза във Виена /разбира се опоскваики милата ни родина, като прибра милиони от продажба на кораби и самолети/и там направи фирми, които по късно влязоха като чужди инвеститори!!!! НИНОВААА - имаме памет!!!От комунистите, както от хлебарките- оттърване - нямаа!!!
136
3
 
7
 
! Отговори
Комисаря бай Кольо преди 1 година
*** сам се събаря от власт!Хиляди работят да го избутат до върха , а той *** , се хвърля от там с главата надолу!
135
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И 1000 пъти да напишете Т.иквата каза няма да му вдигнете рейтинга.
134
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""". Браво Бойко! Мачкай комунизите! """

Така ги мачка, че се гърчи на земята
с пяна на устата.
133
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вари я , печи я ,все си е Тиква!
132
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И К`ВО СТАНА С ДЕЛОТО ЗА УБИЙСТВОТО НА ЧАКЪРА? ДО КЪДЕ СТИГНА РАЗСЛЕДВАНЕТО?
131
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА БЛАГОДАРИМ НА ЕВРОСЪЮЗА, ЧЕ НИ ПОСТРОИ МАГИСТРАЛИ И МЕТРО.

ДА БЛАГОДАРИМ И НА БОЙКО, ЧЕ БЛАГОВОЛИ ДА ИМ РЕЖЕ ЛЕНТАТА.
130
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяко нещо има начало и край. "Великиякт" Бори4совд ще си отиде и никой няма да пожали за него, никой няма да каже добра дума.
129
2
 
20
 
! Отговори
ЦИРКЪТ НА ГЕРБ преди 1 година
ЛЕТНИЯ РЕПЕРТОАР НА ГЕРБ:
1. ЦАНКОВ КАМЪК - РОЛЯТА ИЗПЪЛНЯВА ДУЛОВСКИЯТ Л`АЙНОМЕТ.
2- (ОЧАКВАЙТЕ СКОРО) водното огледало в Кърджали - в гл. роля кърсжалийският л`айномет
Режисьоари и анализатори Борисов и Цветанов
128
1
 
15
 
! Отговори
А леко Бай преди 1 година
И тоя,като англиийската крализа иска да е на престола само до 95г.
127
0
 
23
 
! Отговори
Бай Х преди 1 година
Тоя от колко време е във властта и все другите са му виновни?!?!!Е пак да вземе да се изчерви
126
1
 
24
 
! Отговори
Герги преди 1 година
Живея в Стара Загора . ГЕРБ управлява 5 години града .
Все ремонти тук , там, некадърно правени от шепа роми, все объркали нещо, я тротоара крив, я асфалта се надул, я канализацията запушена, дървета падат, клоните вадят очите на пешеходците, светофарите не се поддържат, дупки по улиците, мръсотия, кофи за смет преливащи. Сигурно БСП им виновно, че ГЕРБ не успява да оправи града 5 години . На крив водолаз, водораслите му виновни.
125
2
 
21
 
! Отговори
ЗАВИСИМОСТ ОТ ТУРЦИЯ преди 1 година
ГАЗОВАТА ВРЪЗКА С ТУРЦИЯ Е МНОГО НУЖНА. НАЛИ ОТ ТАМ ЩЕ ПОЛУЧАВАМЕ РУСКИЯ ГАЗ, СЛЕД КАТО ПОСТРОЯТ ТУРСКИ ПОТОК.
124
3
 
22
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ ЛЪЖАТ ? преди 1 година
Цанков камък не работи, защото нарочно изпразниха язовира за да проведат кампанията си.
123
1
 
30
 
! Отговори
СТРАХ И УЖАС преди 1 година
ГДБОП ВЕЧЕ АРЕСТУВА ЗАРАДИ КРИТИКИ СРЕЩУ БОРИСОВ ВЪВ ФЕЙСБУК

ДЕМОКРАТИЧНО ЛИ Е УПРАВЛЕНИЕТО, СЪДЕТЕ САМИ.
122
11
 
4
 
! Отговори
Футуролог преди 1 година
До anonymous

Споделям твоята визия за БСП че ще ги има и след 100 години

С електорат от мюсюлмани и онова другото малцинство

Ахмед Доган винаги е залагал на БСП още от 1990 защото е умен човек

Какви българи ще търсиш във България след 100 години бе сме-шко?

От 3 години насам българите са под 49% при новородените

Димитър Талев още навремето го е казал:"Един ден комунизма ще изчезне от целият свят и последният комунист ще бъде българин"

Русия няма общо с комунизма и го ползва само за фон
121
2
 
20
 
! Отговори
anonymous преди 1 година
БСП е партия с история, ще я има и след 100 години.
След Б.Б. с ГЕРБ е свършено, изчезват както реформаторските крадци(СДС, ДСБ и др.)
120
1
 
20
 
! Отговори
Футуролог преди 1 година
Напоследък страня от всякаква политика

Но дочух от тук от там че проекта Цанков камък е стартиран от едноличното управление на НДСВ в което Бойко Борисов е главен секретар на МВР

Тиквата сам явно се дава на прокурор

смях

НДСВ,ГЕРБ и БСП винаги са си били една и съща комунистическа мафия от крадци и разбойници че чак и се пазят едни други та изненада е единствено че изплюха камъчето че Кобурга е главният виновник за Цанков камък
119
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Корнелия Нинова ще е бъдещия премиер на България.