ГЕРБ за Нинова пак: Лъже, в корупционни схеми е, да съди!

Хората на Борисов: Станишев я уволни заради сериозни обвинения
Обновена: 16 авг 2017 13:58 | 16 авг 2017 13:55,
110
ГЕРБ за Нинова пак: Лъже, в корупционни схеми е, да съди!
Снимка: архив БТА

ГЕРБ продължи с обвиненията си срещу лидера на БСП Корнелия Нинова. Управляващите отново я атакуваха, че лъже, че е част от корупционни схеми и я призоваха да съди и други политици, не само от ГЕРБ, които твърдят, че тя не казва истината.

Така от управляващата партия отвърнаха на вчерашното изявление на лидерката на опозицията, че ще съди всеки, който твърди, че е замесена в корупционни схеми около проекта "Цанков камък".

Подобни обвинения отправиха към нея депутати от ГЕРБ, напомняйки, че като зам.-министър на икономиката тя е била част от Тройната коалиция и от корупционни практики около "Цанков камък".

Още по темата

Вчера соцлидерката отрече това, поиска от главния прокурор да го потвърди и заяви, че ще съди всеки, който я вини в корупция по проекта. Тя написа и писмо до австрийския посланик, за да го информира, че за българското правителство "Цанков камък", реализиран с австрийска помощ, е корупционен проект.

"Г-жа Нинова лъже, като казва, че няма нищо общо с корупционни схеми и не е била в Тройната коалиция", каза днес Десислава Атанасова, цитирана от "Фокус".

Депутатката цитира материали от медии, в които премиерът на Тройната коалиция Сергей Станишев казва, че Корнелия Нинова ще бъде уволнена, тъй като има сериозни обвинения срещу нея.

Атанасова цитира и тогавашният президент Георги Първанов, който контрира, че действията на министър-председателят са закъснели.

Депутатката коментира и писмото на Нинова до австрийския посланик.

"Отново сте закъсняла, г-жа Нинова, защото още през 2010 г. Бойко Борисов разговаря с президента на Австрия за целия проект "Цанков камък", каза Атанасова.

Тя изчете и изявления на други политици, които обвиняват лидера на БСП в лъжа и я посъветва да съди и тях.

"Ако г-жа Нинова има намерение да завежда дела във връзка с твърденията, че лъже, бих я посъветвала да заведе дела и срещу още няколко човека - генерал Решетников, Румен Петков и г-н Гергов, които също твърдят, че тя лъже. Ще цитирам нейния приятел г-н Гергов: "Истината не е приятел на Корнелия Нинова". Очакваме тези хора също да бъдат приведени под отговорност", каза още депутатката.

От ГЕРБ коментираха и проекта за борба с корупцията, който социалистите внасят. Той е контра на закона, изработен от правителството, с който БСП не са съгласни.

"С антикорупционния закон на БСП се създава паралелна структура на прокуратурата, но не е ясно под чий надзор", каза зам.-шефът на партията Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенко, Пенко, баба ти навремето те изтърва два пъти на земята и един път щеше да се удавиш в коритото.Отразило ти се е на мозъка явно
29
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само на мен ли ми се струва, че Дес. Атан. цитира само лица, които Нинове е настъпила яко по опашката?
28
12
 
8
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Кой не е съгласен с мен ...Кой не е слушал за НЕЯ ... "БУРЖОАЗНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ " ...Може да я ръководи само "КРАВА СТРЪВНИЦА" ...имат и "Св..я СТРЪВНИЦА"- мултак...имат и "овца стръвница"... ??? ... бивши -та -бивши !!!" Левите работодатели" в общество на господари ,слуги и роби ... е нЕма власт за вазека !!! ппппппп
27
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Дулово има ли фабрика за суджуци или кара на суджука на Нунев?
26
5
 
22
 
! Отговори
СУДЖУЦИ И ЧАНТИ преди 6 години
Тя и Свинетка много раздаваше, ама сега мълчат като риби за нея, дано се позабрави корупционният скандал с чантите.
25
4
 
19
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 6 години
ДО АНОНИМЕН 24ВЕРОЯТНО ИСКАШЕ ДА НАПИШЕШ: ДУЛОВСКАТА КРАЛИЦА НА СВИРКИТЕ...
24
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая щом си отвори устата и започва да мирише на н...........жник !
23
3
 
17
 
! Отговори
просвета преди 6 години
Деца, всички във властта под една или друга форма са в системата на ДС. Играта е ден да мине два да дойдат и да се запази статукувото. Основни виновници и отговорници за низкия жизнен стандарт на няколко милиона в България са ДС, МВР, МО, защото куршумите са в тях.
22
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А от стирупора на космическа цена по блокчетата,кой прибира парата ? там от отпуснати 2 мрд. едното милиардче си е чиста делавера в нечий /сещайте се кой/ джоб. А лошото е,че някои блокове протекоха веднага, а преди не са текли.
21
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то има ли комунист да не е замесен в копуционни схеми? Цялата комунистическа идея беше , да са всички равни, с изключение не върхушката.А тая мома само като я погледнеш и се сещаш за какво става дума.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мий я ***!
19
11
 
25
 
! Отговори
BGN преди 6 години
Тия яко се опитват да изместят тематите от деня с притоплени манджи!!! Тоз, Кралят Слънце, ако го беше направил той тоя язовир, кво биене в гърдите щеше да има!! Макар че щеше да е паднал вече ако го строяха грепа
18
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-удобно е - дай да хвърляме л,на по другите та дано нашите мизерии не се видят. А герберските мизерии нямат граница.
17
7
 
28
 
! Отговори
чекист продължение преди 6 години
Иванчо по стара дружба всяка сутрин си купувал баничка от павилион в който продавала Марийка. Давал си левчето и си взимал баничкатаЕдин ден Марийка му поискала още едно левче за баничката-Защо -учудил се Иванчо-левче за баницата, левче за Бойко-отговорила марийкаКакво да се прави, Иванчо почнал да дава по две левчета -за баничка и за БойкоЕдна сутрин Марийка обаче върнала едното левче на Иванчо-Ееее, казал той-Бойко се отказал от левчето-Не бе Иванчо-казала Марийка-Баничките свършиха
16
8
 
35
 
! Отговори
чекист преди 6 години
Срещу Нинова имало обвинения, съмнения, предположения...ОКВъпросът е с какво всички тези съмнения оправдават действията и бездействията на премиера наш. Щото Цанков камък е с 20 годишна давност строеж-имам предвид още идейния проектС по скорошна давност са:-Скандалът с покойния вече Мишо бирата. -Скандалът с кадруването на магистрати в дома на Бойко Борисов-Скандалът сега със колбасарския бос и рекетиращият го депутат в полза на БорисовПросто се измества темата
15
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво става с "Дунарит"? Какво става с "Магнитски"? Къде е Пеевски?В тозисайд няма нищо ине става за четене.Гледайте "BiT"
14
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъже ли лелята от снимката, че язовирът е пукнат и има опасност да изтрепе цяла Пловдивска и Хасковска област или да вярваме на министърката, която казва че няма опастност? Впрочем за трагедията със скъсаната стена при село Бисер още няма осъдени!
13
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато простотията говори, нормалните спират да слушат! А Деса е мерна единица за простотия. Не знам с коя част от тялото си е станала депутат, но във всички случаи не с главата!
12
15
 
20
 
! Отговори
Циник преди 6 години
*** купи ли на синчето Ферари...да не го подиграват състудентите?Виждам я скоро на хранилката в Брюксел!Ъъъъъ...дали ще се навие да ме осинови?Много искам да съм подсигурен доживот!Уволнената за корупция бивша министърка....бивша приватизаторка ( още носи мед на Иван Костов...класовия и враг от СДС..)...народна милионерка...ще разследва за корупция...ааааааа хахаха
11
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безсилието и злобата е завладяла другарите!Е няма как,сега ,освен друго и рейтингът ръсте,А леле колко жлъч ще се излее по форумите!