И собственици на вили в Слънчев бряг пропищели от шума

Не Валери Симеонов, а кметът на Несебър трябва да следи клубовете
26
И собственици на вили в Слънчев бряг пропищели от шума
Снимка: Булфото, архив

Собственици на вили и сгради в Слънчев бряг са подали жалби срещу тероризиращия ги шум до омбудмана Мая Манолова.

Община Несебър има наредба, според която от 23 часа до 7 часа трябва да се спазват определи правила свързани с шума включително в курорта, а предвидената глоба за нарушение за  юридическо лице е до 50 000 лева и при повторно нарушение отнемане на разрешителното за извършване на определена дейност, обясни тя пред bTV.

Още по темата

Така че за нея кметът на Несебър просто трябва да си свърши работата. 

Манолова отсече, че правилата трябва да се спазват безпрекословно, но пък не било работа на вицепремиер да прави акции в нощните клубове в Слънчев бряг, както постъпва Валери Симеонов.

"Когато  контролът върху спазването на правилата и прилагането на закона се ангажира вицепремиер или министър, остава впечатлението, че тези, които са под нивото "вицепремиер", просто не си вършат работата", мотивира се тя.

Омбудсманът  коментира и случаите на изоставени бебета в последните седмици.

Според нея обаче изоставените деца до кофи, в паркове и градинки са само върхът на айсберга.

Всъщност половината от изоставените деца се изоставят още в родилния дом, средно на ден се изоставят по три деца, каза омбудсманът.

По думите й има изработен профил на майката, която предприема такава стъпка. Обикновено тя е без доходи, без постоянна работа, без жилище и възможности за издръжка, неомъжена.

"Защо никой не прави профил на бащата, който изоставя своето дете и майката и не полага никакви грижи за него", попита Манолова.

"Статистиката показва, че най-много деца се изоставят по празниците, когато тези майки се чувстват най-безпомощни, захвърлени от обществото и без всякаква подкрепа", допълни тя.

Според нея е необходимо да се засили работата на социалните и на здравните служби.

"Като че ли у нас усилията са насочени към рисковите случаи, а нормалното е да се работи превантивно с психолози, педагози, с подкрепа, включително финансова", смята Манолова.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
13
 
! Отговори
Надпартиен преди 1 година
Естествено, че вицепремиер, та даже премиер трябва да извършат проверките и наложат санкции! Защото кметът на Несебър и местните 4компетентни органи" са очевидно под властта на местната мафия и не правят нищо!
21
1
 
5
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
Колко взимаш за такива горещи партийни ....,пожелания? Да не си някой бивш комуняга, който е целунал Суджука на бай Суджук, и днес като Матросов защитаваш нещо което никога не е направено и няма да бъде. По една причина, простотията и лакомията на гробарите. И най-вече на Суджук паша.
20
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А така, самото съществуване на партия, която не краде, не лъже и строи всеки ден за нас българите вас комунистите ви вбесява, защото ГЕРБ показа как може да се прави политика и да се работи за България.
Вас комунистите ГЕРБ ви компроментира и показва на хората какви престъпници и убийци сте вие от БСП.
Последният случай бяха разкритията за злоупотребите на Цанков камък!
19
0
 
4
 
! Отговори
Дивия запад преди 1 година
До 14

Вземи се информирай малко и тогава пиши небивалици!
Кмета ни по начало е седесар, а понастоящем реформатор...
Но, както казах - бай *** не се интересува от политика, той се интересува от това да "има желание" да гласува, тогава, когато много иска....
18
1
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 1 година
До Анонимен
Виждам да, Имам преки наблюдения от тези градове и не ми харесва. Затова ще подкрепя Нинова и на следващите. Проблемът е в самото съществуване на ГЕРБ, а не в това, което прави. слабо ме интересува дали прави добро или лошо, проблемът е, че съществува. Не съм толкова проста овца, за да се ловя от ефектите на едно управление;))))
17
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми, кат гласуват за ГЕРБ няма да имат нощен шум, ще имат хубави пътища, заводи, заплатите ще им са високи. Сравни заплатите в Северозапада, където гласуват за БСП и тези в Стара Загора, Пловдив, Бургас, където винаги гласуват за ГЕРБ.
Който гласува за БСП сам се самоубива и после хленчи по форумите!
16
1
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 1 година
До Анонимен

Верно е, ние, обикновените българи, родени през соца, приличаме много на твоят лидер Бойко Методиев Борисов;))))
15
2
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 1 година
До Анонимен
А като гласуват за ГЕРБ, ще цъфнат и вържат;))) Ще се мутризират, това ще е резултата и ще си имат двойна пранга, ем ***, ем и мутри, за капак на веселбата;)))
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гробокопач

Вас комунистите никой не трябва да ви слуша, вие сте престъпници и българоубийци!
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дивия запад

Ми, като гласувате там за БСП ще е така.
12
4
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Не знаех ,че Слънчев бряг е и вилна зона,ако е ,защо е?
11
0
 
17
 
! Отговори
Дивия запад преди 1 година
Точно тази нощ в моя северозападен град, моя квартал биваше озвучаван с чaлгия буквално до 6 часа тази сутрин. Та не ми остана друго, освен да си мисля какво беззаконие и анархия цари на територията на тази държава и как нашия несменяем кмет от 20 години развъди римляни и циг@низира града ни, като по този начин си осигури кметския пост пожизнено...
Та, исками се вицето да вземе да намине и при нас, както и в други градове с много ***, от които сме гледали клипчета от среднощните им веселби...
10
3
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 1 година
Точно това написах и аз, ама кой да чуе. Затова са създадени съответните държавни контролни органи и местната власт. Ако вицепремиера абсорбира и техните функции, той де факто ги ликвидира като такива и увеличава безработицата. Иначе, съвсем спокойно в такъв случай, Винкело, може да бъде обвинен в частен интерес, какъвто, спроед мен съществува и в невежество, относно управлението на държавата, каквото според мен съществува.
9
3
 
5
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Ами да си я свършила ти бе Патке, като е имало жалба до теб.
8
1
 
22
 
! Отговори
Благодаря ! преди 1 година
Най-после някой се сети, че чалгата и безумно шумните заведения трябва да се озаптят !!!

Само че, трябва навсякъде по морето да се спрат. Както и в София
7
14
 
2
 
! Отговори
ГЛУХОНЯМ преди 1 година
На мен пък шума и децибелите не ми пречат!
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кастрация и общественополезен труд зад дебела ограда
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решението е образование в училище.

Но не организиране на състезания и олимпиади по график за 2-3 години напред, с цел подпобр на отпадащи з афондации, а образование в училище.

50% от учебните материали до 7 клас не са безплатни., а трябва да са не само те, а тетрадките и химикалките дори. И тогава няма нужда да се дават помощи на родителите за това. И стига с тези класирания и олимпиади. Те са все пак личен въпрос на участниците а не достижение на социалните служби, което се натрапва ...
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като имам собственост там, това поставя моите права над алчните им нужди. Не ме интересува, ако ще и милиард лева, да се налива в бюджета, аз си викам спокойствието и съня.
3
6
 
14
 
! Отговори
Търговище преди 1 година
Мая Манолова последната надежда на изстрадала България. Мая благодарим обичаме те.