Китайци искат от Борисов магистралата Варна-Бургас

Обсъждат и директни полети от Китай до морето
18 авг 2017 15:37,
57
Китайци искат от Борисов магистралата Варна-Бургас
Снимка: Министерски съвет

Китайски компании имат интерес към строителството на автомагистрала "Черно море" между Варна и Бургас. Техни представители поискаха среща с премиера Бойко Борисов, за да представят проектите си.

Това стана ясно от думите на самия Борисов, който пристигна изненадващо в Бургас.

След срещата с китайските инвеститори в заседателната зала на общината, Борисов обясни, че с бизнесмените било обсъдено и откриването на редовни целогодишни полети от Китай до Бургас.

"Не е свързано само с туристическия сезон, знаете, че тук има доста учещи китайски език", обясни премиерът.

Китайците демонстрирали и интерес към пристанищните зони в града, а също и към АЕЦ "Белене".

"Да има магистрала Варна-Бургас и да я вържем с "Тракия" и с директни полети и пристанища, ще е добре за региона", обясни Борисов.

Той съобщи и че започва строителството на обхода Ахелой-Поморие. По повод готвените протести в Слънчев бряг премиерът обяви: "Това е демокрацията, има закон и той трябва да се спазва".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
14
 
! Отговори
до номер 20 преди 6 години
Пловдив не е на морето и съответно няма такъв наплив на туристи като във Варна и Бургас, но пък градът е чудесен и има какво да предложи като историческо и културно наследство, скоро ще бъде Европейска столица на културата и в момента се работи по много проекти. Подчертавам - не съм от там, но съм със страхотни впечатления от този град.
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият начин китайците да строят нещо е българската държава да им гарантира по някакъв начин, че ще си върнат инвестицията и ще спечелят достатъчно от начинанието. А начинът българската държава да поеме гаранциите е управляващите да получат достатъчно големи рушвети от китайските строители. Ако има сделка бъдете сигурни че ние всички ще а платим - това, което китайците искат плюс комисионните. Така че не се радвайте, че ще се строи - строи ли се... с вашите пари, а печалбата - другаде.
21
4
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
Разрешителните, пич, не ги издава пътното, а правителството, затова е редно Премиерът да се срещне с инвеститорите. На пътното после ще възложат само да премита и да хвърля лугапрез зимата :-D
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21Няма да те карат да плащаш, китайците ще строят защото много те обичат.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китайците ви прижалиха за пишман магистралите и викат ние да ви направим!
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошо няма, само да не ме карат да им плащам такси за леки автомобили!
17
4
 
15
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
70км магистрала ,а ще свързва втория и третия град в България (Пловдив е отживелица)Икономически е безумие да не се прави ,но не е в интереса на София.
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов Премиер ли е или началник на Пътното ?
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - за японците и магистралата: Не искахме, а искахме "родното". Ето 25 години по-късно все още няма магистрала.Няма! Обаче е наше, родно!
14
0
 
12
 
! Отговори
коментар преди 6 години
Хубави идеи, но българинът се е наслушал на думи и обещания. Дано все пак поне нещо от това, което са обсъждали на срещата, стане реалност, би било от полза за страната.
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помните ли след един референдум един лъжец-политик каза за партийните субсидии "не 1 лев, нула лева ще ги направя". Е, излъга. Ама тук лъжата никой за нищо я няма. На този носа му расте всеки път като каже нещо, ама електората нещо не се впечатлява. В друга страна биха го изритали още след първата опашата лъжа.
12
4
 
14
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Никога !Мегаполиса Варна-Бургас ще стане по-голям от София, шопо това никога не би го позволил.
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те китайците и катарците периодично се редуват в интереса си към България... и така вече повече от десетилетие. Явно номера със забаламосването на българина още минава и ще минава занапред. Това българина е много наивно същество. Един такъв като Борисов може да си го лъже когато и както си поиска... с помощта на медиите, де...
10
3
 
11
 
! Отговори
Закона казва така преди 6 години
Главен изпълнител - напр. Китайска фирма.Подизпълнители - български фирми, материали - от български доставчици.Храни, горива, консумативи - български.Така има хляб за мнооого български работници.Китайците са главен отговорник.
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на Борисов лично ли са собственост магистралите?
8
3
 
7
 
! Отговори
ANONIMEN преди 6 години
OSHTE SI CHAKAME MAGISTRALA SOFIA-VARNA...XXI vek sme be xora do koga shte se lyjem!!!!
7
11
 
7
 
! Отговори
дайнов преди 6 години
Ние на инвеститори от комунистически Китай копче от панталон няма да дадем а камо ли да строяте магистрала
6
4
 
11
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Малеее тея Китайци не знаят в какво се забъркват. Оставете ги, нали са отворени да видим ще могат ли нещо което при тях за 3 месеца ще го направят тук за 30 години ако успеят евала!!! На 10тия милиард даден за подкупи ще се откажат :)Поне пари имат да папат политиците ни, че гладно останаха.
5
4
 
16
 
! Отговори
Афуз Али преди 6 години
Турски и Румънски фермери настояват да започнат внос в България на пресен оборски тор(*** от крави)за да започне производството на ,,Тезек,, за отопление през зимата,защото нямаме нито ,,Български поток,, нито ХЪБ ,,*** Балкански.Тора е в найлонови торби-1 лев торбата.Желаещите да се записват до кметовете като посочат и броя торби,които ще вземат.Слама си имаме!
4
4
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До Анонимен 5Една жена ми каза....