Румен Радев: Да решим какво правим с новия самолет!

"Не може да отпадне проектът за закупуването на нов изтребител"
21 авг 2017 14:00,
66
Румен Радев: Да решим какво правим с новия самолет!
Снимка: БТА

Трябва да решим какво правим с новия самолет и тогава да преценим за колко време и как ще осигурим прехода към него чрез поддръжката на МИГ-29. Това каза пред журналисти в Бургас президентът Румен Радев, предаде "Фокус".

Още по темата
По никакъв начин не може да отпадне проектът за закупуването на нов изтребител, заяви държавният глава.

"Изграждането на отбранителни способности трябва да се базира на ясни принципи. Първо, трябват ни съвременни бойни способности. МИГ-29, колкото и да е добър като маневреност, не предоставя съвременни бойни способности, каквото и да му правим. Второ, трябва да мислим за съвместимост.

Все пак България е член на НАТО. Самолетът не е съвместим с нашите партньори. Трето, трябва разходите за отбрана да бъдат ефективни. Вложените пари в МИГ-29 няма да ни дадат съвременни способности, а ще бъдат съизмерими до 2030 година с доставката на нов самолет", коментира още президентът.

Той допълни, че са направени много анализи по въпроса.

"Първо, трябва да решим какво правим с новия самолет и тогава да преценим за колко време и как ще осигурим прехода към него чрез поддръжката на МИГ-29", каза още Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
15
 
! Отговори
Влади преди 6 години
Президентът е 100% прав в този случай. Казвам го, без изобщо да съм му фен. Живеем в район, твърде близък до войни, заплахи и несигурни съседи. Ясно е, че не можем да създадем огромни нападателни ескадрили, такива не ни и трябват. Трябва ни малко, но качествено, достатъчно да разбие всеки нахален нос, заврял се на наша територия!
15
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четейки изказването на генерал Радев оставам с впечетлението, че той е бил отвлечен от извънземни през последните 30 години
14
1
 
7
 
! Отговори
Дарин преди 6 години
До АнонименС оглед въоръженията на Южните, и Югоизточни съседи, ще има значение какъв е самолета при придобиване на над 110-120 броя многоцелеви машини. В момента единственото което е важно, е да не се набутаме с щайги за скраб (и някой да прибере едни пари), а за парите си да получим машина с по-дълъг времеви хоризонт на служба
13
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напоследък се чудя, дали върховният главнокомандващ се прави на глупав или му идва отвътре
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой няма да ни нападне докато сме просяците на Европа.
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9пп Здрава отбранителна система срещу самолети се изгражда и на земята. Ще излезе и по-евтино. Самолетите са предимно нападателно оръжие. Коя държава ще нападаме, можем ли въобще да воюваме? Повечето мъже, веднага ще забегнат в чужбина.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aкo ще имаме само един самолет, няма какво толкова да му мислим, ами да го дарим на Бистришките тигри.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съмням, че речта на румбата е редактирана от решетников
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На България и трябват 4-5 изтребителя, за охрана на въздушното пространство от недоброжелателни самолети, които не зачитат територията ни. Като за целта, не е задължително да са от най-добрите съвремени модели. За война самолети не ни трябват, нито имаме финансов ресурс, нито човешки, за да заделим достатачно средства, за поне 40-50изтребители и бомбардировачи,колкото ще са нужни за военни действия.
7
8
 
3
 
! Отговори
пп преди 6 години
президента е прав трябва да имаме здрава отбранителна система и техника
6
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази армия трябва да бъде закрита най-после. Кой ще ни напада? Или кого ще нападаме? От кого ще се пазим? Турция ли? Турците нямат 4 самолета има 2000. Нямат 4 кораба имат 100, нямат 1 танк имат близо 4000. За пехота няма да говорим. За какво ни е тази армия? За да стане смислена трябва сериозен бюджет който нямаме и така като гледам няма и да имаме. И преди да ми заговорите за патриотизъм, ако стане една война първи ще имигрирате.
5
14
 
15
 
! Отговори
Симеонов преди 6 години
Този симпатяга се изживява като президент на мижавите ВВС, а не като президент на всички българи.Интересно колко процетна е комисионата? Защото с 8 - 10 самолета ефективни ВВС не се правят,за повече пари няма, явно другаде е причината за този натиск.И аз не харесва леля Цецка, но като гледам фатмашките изцепки на другаря от хасковските села почвам да си променям мнението.
4
4
 
7
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха :))) П.П.Ами не се сещам какво друго да напиша под подобен виц :)
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
първо решете и върнете откраднатото от ктб белене цанков камък и тогава купувайте самолети
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама цял самолет ли ще купуват тея клоуни ?ако ще е с мои пари - аз съм против .
1
2
 
15
 
! Отговори
Оу преди 6 години
Един самолет!Срамота!