934 нови назначения в МВР... за селата. А по-високи заплати?

МВР шефът е забранил назначенията в администрацията
48
934 нови назначения в МВР... за селата. А по-високи заплати?
Снимка: архив, Булфото

МВР шефът Валентин Радев обяви, че обещаните назначения на още полицаи се извършват в срок.

Още по темата
245 униформени са постъпили в Жандармерията, в Гранична полиция – 129 и в СДВР и ОД на МВР – 560 полицаи. Така общо назначените са 934 към 8 август.

Според Радев ще бъдат назначени още служители, които да попълнят редиците на МВР. По думите му недокомплектът в някои областни дирекции е бил над 10%.

Министърът каза, че тези униформени ще бъдат насочени към малките населени места, каквито са обещанията в управленската програма на ГЕРБ.

Радев каза, че е забранил назначенията в администрацията, докато не се попълнят бройките по основните длъжности.

Утре в Асеновград ще бъде открито възстановеното районно полицейско управление.

Вътрешният министър каза още, че заплатите на целия сектор "Сигурност" трябва да бъдат увеличени. Той уточни, че за това е воден разговор с премиера Бойко Борисов, но не съобщи подробности.

"Търсят се начини. На 12 септември има Съвет за социално партньорство и една от точките е точно това", посочи той пред журналисти в МС.

Радев е оптимист, че спешният телефон 112 ще продължи да работи както досега. Той уточни, че е спрял обществената поръчка за поддръжка на системата, защото в нея е бил намерен дефект.

"Усещам се притиснат като министър от тези, които досега са изпълнявали задълженита си по този договор", призна министърът. Той обаче посочи, че макар МВР да не е плащало напоследък за поддръжката, от фирмата са се отзовали на молбата да продължат работа и да преговарят за условията. По думите му в момента се преговаря за постигане на оптимална цена за поддръжката.

"Това е единственият мотив – да спестим средства на данъкоплатците, да намерим златната среда - и за тези, които извършват дейността, и за нас като министерство", каза той.

Министърът призова от фирмата да не се подвеждат, че заради предстоящото председателство на ЕС държавата може да бъде притискана с неприемливи условия.

Радев съобщи, че от над 600 хил. обаждания в последния месец и половина, само около 130 не са попаднали "в целта", например, заради грешни адреси.

По данни на министъра опашките в КАТ-София са намалели и се работи за свиване на бюрокрацията, за което се чакат още около 2.5 млн. лева.

"Опитваме се да бъдем все по-любезни, включително да премахнем ксероксите, които ги има отвън и се налага да се размножават документи", каза той.

Опитът от столицата в това отношение пък щял да бъде пренесен в КАТ и по места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стеф ... на базата на %-тът разкрити престъпления. Моля сравни го със САЩ. Ще се изненадаш колко пред тях сме на тази тема.
24
9
 
6
 
! Отговори
Хранилка преди 6 години
Ще храним още ушеви търтей
23
4
 
9
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
А по-висока разкриваемост?На базата на какво ще са тези по-високи заплати?
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя министър е кух като тъпан кой ще му работи по селата ?? Насила никой не можеш да накараш. Тези новоназначени до един ще избягат или ще преместят другаде още на 3 месец.
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гражданин Много ясно, когато си заслужава заплатата ще работиш за да си я запазиш, когато е стотинки боли те. Елементарна логика. Ако работиш при мене за 3 000лв ще ми носиш ли кафето с 3 грама канела, 1/2 чаена лъжичка мляко и бисквита закуска? Ще припкаш и отатъка за тези пари. Ама за 600лв ще ми плюеш в кафето всеки ден нали?Ханко Не разбрах каква публикация си изпуснал, ама аз ги следя и мога да ти кажа че всеки конкурс се обявява в съответният сайт.Търсиш конкурс в Хасково няма го в София
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още нови 934 щатни рекетьора.
19
2
 
7
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
До #14 - аз работих във военен/механичен завод край Лясковец за 600лв. Напуснах, сега ме храните всички вие - социални помощи. Просто държавата/олигарха решава, че така е по-добре за тях. Съгласен съм с #15, които кани всички кре*тени за работа в МВР. Прав е човека, там ще са сред свои!
18
3
 
12
 
! Отговори
Ханко Брат преди 6 години
До протестАбе Милиционерче!? Защо плюеш срещу данъкоплатците които те издържат без да работиш? Къде беше публикувана обявата за наемането на "държавни служители" в Централни медии? Никъде. Пак роднини са назначени които не стават и за донори на органи. Трудоустроени в МВР са Ментално сакати същества без бъдеще и в тежест на околните. ЧАО Мутро......П.С. Визите за Канада падат. А Твоят патрон Тиквата е посъдим по Законът "Магнитски"
17
1
 
14
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Няма лошо, ако могат да увеличат заплатите. Проблемът е, че с повече пари няма да заработят по-добре. Да си добър полицай е въпрос на манталитет, възпитание и морал, най-вече. А тези предпоставки липсват за едно (почти цяло) поколение вече. Колкото и висока да е заплатата, не ще се намелят качествени млади попълнения в системата. Докато "пътеводната светлина", вкл. и за началниците, е келепира и разбирането, че са "репресивна машина", а не институция в услуга на обществото - нищо не се променя
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
16 ето човек който не знае абсолютно нищо за закона и функцията на МВР. Тяхната работа е да патрулират и да отговарят на сигнали и да регистрират. Следствието и прокуратурата започват разследване и досъдебно производство, но когато се стигне до закони ... е закона е доста гъвкъв. Свидетел с ''видях е тоя да го мушка с нож'' не стига за присъда, 1 свидетел не е достатъчен за присъда, а ченгетата само изпълняват. И пак имат 3 пъти по-голям % разрешени престъпления от Американците.
15
4
 
5
 
! Отговори
Курти преди 6 години
До Анонимен Номер 2:Колега, Законът трябва да се смени и всеки да може да защитава собствеността си. Тогава милиционерските кюфтета няма да са нужни. Те и сега само регистрират нещо си. Колкото до заплатите - За толкова са учили. И това им е много.
14
11
 
6
 
! Отговори
протест преди 6 години
Елате бре крет*ни да работите в МВР. Всички пишещи по долу са най обикновенни ПРЕСТЪПНИЦИ. И стига с тия глупости - никой вече не вярва.Едни и същи лай*а пишат едно и също.
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички сте толкова умни и работливи, защо не се хванете в МВР, че да го оправите? Хайде ще ви плащат по 600лв заплата, да се трудите усърдно, когато се оправи държавата, благодарение на вашите уникални умения, ще ви повишат заплатата, както е по закон 3% ... от 600лв(+18лв) :)
12
10
 
18
 
! Отговори
който не работи не.. преди 6 години
По високи заплати? за какво?хората не одобряват работата на полицията,доверието в нея е критично ниско!а те по високи заплати,цинизъм и подигравка!
11
6
 
13
 
! Отговори
сега преди 6 години
Никакво повишение на заплатите докато полицаите не се научат да работят за народа който им плаща,стига вече сме хрантутили една прослойка търтей който даже не искат реформи и промени.
10
6
 
11
 
! Отговори
E как кога!! преди 6 години
Увеличението на заплатите, само след като почнете да работите другари полицаи.
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки работещ в частния сектор плаща такса МВР по 600лв на година, а за издръжката на затворите плащаме по 13 лв на работещ българин !!!!
8
3
 
12
 
! Отговори
реформи трябват преди 6 години
Когато в полицията заплати и привилегии се дават само за свършена работа,ред,дисциплина тогава постепенно нещата ще почнат да се подобряват.Сега е бардак никой не знае кой какво работи имали резултати пълен хаос.
7
3
 
17
 
! Отговори
лупи преди 6 години
И за какво им е увеличение на заплатите? Последния случай - 3 жалби, никаква реакция от полицията и смъртен случай. Реагират само, когато има аванта или далавера.
6
3
 
13
 
! Отговори
милите те преди 6 години
Я, нови констататори и протоколчици по селата, които просто ще констатират дребни престъпления, за които закона не ги интересува и от време на време някое и друго убийство и изнасилване, за което знаят извършителя предварително. Яко!