934 нови назначения в МВР... за селата. А по-високи заплати?

МВР шефът е забранил назначенията в администрацията
48
934 нови назначения в МВР... за селата. А по-високи заплати?
Снимка: архив, Булфото

МВР шефът Валентин Радев обяви, че обещаните назначения на още полицаи се извършват в срок.

Още по темата
245 униформени са постъпили в Жандармерията, в Гранична полиция – 129 и в СДВР и ОД на МВР – 560 полицаи. Така общо назначените са 934 към 8 август.

Според Радев ще бъдат назначени още служители, които да попълнят редиците на МВР. По думите му недокомплектът в някои областни дирекции е бил над 10%.

Министърът каза, че тези униформени ще бъдат насочени към малките населени места, каквито са обещанията в управленската програма на ГЕРБ.

Радев каза, че е забранил назначенията в администрацията, докато не се попълнят бройките по основните длъжности.

Утре в Асеновград ще бъде открито възстановеното районно полицейско управление.

Вътрешният министър каза още, че заплатите на целия сектор "Сигурност" трябва да бъдат увеличени. Той уточни, че за това е воден разговор с премиера Бойко Борисов, но не съобщи подробности.

"Търсят се начини. На 12 септември има Съвет за социално партньорство и една от точките е точно това", посочи той пред журналисти в МС.

Радев е оптимист, че спешният телефон 112 ще продължи да работи както досега. Той уточни, че е спрял обществената поръчка за поддръжка на системата, защото в нея е бил намерен дефект.

"Усещам се притиснат като министър от тези, които досега са изпълнявали задълженита си по този договор", призна министърът. Той обаче посочи, че макар МВР да не е плащало напоследък за поддръжката, от фирмата са се отзовали на молбата да продължат работа и да преговарят за условията. По думите му в момента се преговаря за постигане на оптимална цена за поддръжката.

"Това е единственият мотив – да спестим средства на данъкоплатците, да намерим златната среда - и за тези, които извършват дейността, и за нас като министерство", каза той.

Министърът призова от фирмата да не се подвеждат, че заради предстоящото председателство на ЕС държавата може да бъде притискана с неприемливи условия.

Радев съобщи, че от над 600 хил. обаждания в последния месец и половина, само около 130 не са попаднали "в целта", например, заради грешни адреси.

По данни на министъра опашките в КАТ-София са намалели и се работи за свиване на бюрокрацията, за което се чакат още около 2.5 млн. лева.

"Опитваме се да бъдем все по-любезни, включително да премахнем ксероксите, които ги има отвън и се налага да се размножават документи", каза той.

Опитът от столицата в това отношение пък щял да бъде пренесен в КАТ и по места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
За селата преди 6 години
Пълна лъжа няма за селата това са глупости, повечето са жандармерия, а поделения на жандармерията по селата няма, за *** ли и прости ли ни имате????
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВРьето се увеличава,а ефективността спада?А ся?
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пешо колко от новоназначените ще получават пенсия и заплата?Работещите на терен докога ще са 1/3 от състава ?Много вожд малко индианец.Лошо,лошо и на терминал 1. МВР е отражението в Вашето огледало
42
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"До 2030 в МВР ще работят 500 000 българи."До 2040 година 1 от всеки 3ма българи ще бъде милиционер/бандит, другия от тримата ще бъде ром, а последния - пенсионер.
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нещо по въпроса, че на месец се правят между 50-70 часа извънреден труд? Или тва няма значение, магарето може да влачи още.
40
10
 
1
 
! Отговори
loyko преди 6 години
Polovinata raboteshti v MVR nemogat da napishat dve izrechenija bez nito edna greshka v pravopisa.Kakvo da ochakvame ot polugramotni seliancheta
39
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста полицаи четейки тук не се харесват , но за съжаление това е реалноста.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тогава 36 Наистина Народната милиция работеше перфектно, имаше респек към престъпниците и утрепките, човек се чувстваше сигурен по всеко време на денонощието.Външният вид на милиционера изгладен , обръснат , униформата им също не бе лоша. Сига какъвто полицаят такава и униформата им . За култура, професионализъм - няма кво да говорим .
37
1
 
8
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
До 2030 в МВР ще работят 500 000 българи.
36
2
 
6
 
! Отговори
124578 преди 6 години
Когато стане въпрос за полицията ,,, милиционерите,,, ми идва само да пцувам мръсно и като АРАБИТЕ да се самовзривя в някое раионно управление на МВР .... Тия хора не вършат работа за пет стотинки ,, а бюжета им е милиарди левове ,,,, А сега и се умножават кръвопииците на българският народ ...... БЪЛГАРИ БЯГАЙ ТЕ ОТ ТАЗИ МИЛИЦИОНЕРСКА ДЪРЖАВА АМИН....
35
1
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Напълно подкрепямсподеленото от Ханко Брат чече обяви за назначение на държавни служители не се качват на сайта на МВР да не говорим по областните вестници .Впродължение на 7 месеца се прилалага ЗИДЗМР и що длъжности се преобразуваваха в ДС и ЛРТП но вакантните не се обевяват .Същевременно от НОИ предупреждават два месеца предварително тези които им предстои и придобили право на пенсиониране и тук тези от ЧР ПОДХОЖДАТ ИЗБИРАТЕЛНО И ДИСКРИМИНАЦИОННО . Едни на точното навършване Аут други не.
34
3
 
10
 
! Отговори
тогава преди 6 години
До куртиНе обиждай милицията те работеха,бяха дисциплинирани и добре облечени не ги сравнявай с сегашните чували наречени полицай..
33
4
 
5
 
! Отговори
ето този е преди 6 години
До протестТипичен полицай, ето защо хората не ви вярват и мразят,вия сте неграмотни,злобни и некадърни до да псувате както вижда ме ви бива жал ми е за вас....
32
1
 
8
 
! Отговори
курти преди 6 години
Тази сутрин на излизане от метростанция Сердика видях един милиционер - разгащен, без шапка, лапнал една цигара и опрян на цимента до църквичката си лафеше с някаква жена. Физиономия като от учебник на Ломброзо. Мила родна картинка.
31
6
 
1
 
! Отговори
Ushev Gyz преди 6 години
uhuuu pochti 1000 novi shopara za ugoqvane shte slojat po sela i palanki da se pochesvat de ne gi syrbi i da skivat chasovnika 'Ga sha stani pladni da qdem' hahahhaha i da igraqt kombinki s indiicite. Zakrivai taq kochina!!!
30
0
 
3
 
! Отговори
новоназначения преди 6 години
От къде толкова много души. Ако се погледнат и сметнат бройките и допуснатите кандидати за конкурсите, ще излязат по-малко. Само за Гранична трябваше да се назначат около 600 души? Нещо сметките не са така пак. Явно пак информацията е неточна, както и това, че численият състав на МВР към 31.12.2016 е бил над 45 хил. Ако тази информация се окаже неточна. Не се казва и за какъв период са тези новоназначения. Може и да са от 01.01.2016!
29
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престанете с необоснованите подмятания и вулгарни обиди към полицаите! Едва ли има друга държава в която населението да мрази собствената си полиция, армия, бърза помощ и т.н. Те са хора като нас, ние идеални ли сме?! И с тия смехотворни претенции че КАТ били корумпирани- ами защо постоянно сте в нарушение, с неизправни коли, без гражданска, напити като с**ни, или всичките заедно?
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** балкански и чака даже някой да му работи качествено за 650лв. Че и притенции има и смята че ченгетата за тези пари трябва да са факири по разкриване на престъпленията все едно изпълняват норма в производството,да търчат по всяка жалба ......ми няма да стане. Радвайте се че и такава полиция има все още. Че един ден старите служители дето нещо все пак правят ще си идат и като гледам какви новаци кандидатстват с оскубани вежди и епилирани крака....пародия.
27
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не би да идват избори? Толкова много нзначения в полицията?! увеличават хам полицията хем и заплатите им. За какво? Кой е доволен от работата на полицията? Нали щеше уж да има реформа в МВР. В това ли се изразява? Накарайте ги да работят за което им плаща данъкоплатецът , а не да си гледат частпрома - доматките, лозенцето, нивичките, далаверката и пр.
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заплатите в МВР са ниски, защо служителите на МВР СА МНОГО. Намалете ченгетата наполовина и увеличете заплатите двойно. НО !!!! НАПРАВЕТЕ ЗАТВОРИ БЕ. Пълна идиотщина е да намаляват количеството на затворниците, за да отговорят на нормите 4кв м на затворник. Преди години затворниците стигаха до 12 000, а в момента са 7500 !!!! Ченгетата хващат едни и същи престъпници по 100 пъти защото не им дават ефективни присъди. А всички ние плащаме този цирк и пародия на правораздавателна система.