Слух за смяна на шефа на ДАТО, а той – с нов мандат

Според новия закон назначението става от президента, а не от МС
Обновена: 23 авг 2017 11:25 | 23 авг 2017 11:23, Веселина Йорданова
17
Слух за смяна на шефа на ДАТО, а той – с нов мандат
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Председателят на ДАТО Цветан Китов е предложен за нов мандат, съобщиха от МС.

От пресслужбата опровергаха информациите в някои медии за смяната му.

Мандатът на Китов изтича и това е причината за проекторешението в дневния ред на МС, което е било прието, като вносител на предложението е премиерът Бойко Борисов.

В нито един момент рокада не е била предвиждана, уточниха от правителствената пресслужба.

Според новия закон назначаването става с указ на президента и заради това министрите гласуваха предложението до президента Румен Радев да издаде указ за назначаване на нов председател на агенцията. 

Цветан Китов е дългогодишен служител на МВР, работил е "Оперативно-техническа информация" и в Национална служба сигурност.

Постъпва в ДАНС при нейното създаване през 2008 г. От август 2013 г. е заместник-председател на Държавна агенция Технически операции, а от октомври 2013 г. е назначен и за неин председател.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
до Анонимен 11 преди 6 години
Точно в Германия Държавата не допуска нито един неин гражданин да живее на улицата, на студено и гладен.Даже отпуска пари и за бездомните кучета, ако поемете ангажимент да се грижите за тях. Ама бизнесът плаща данъци, а не крие, както тук.
10
0
 
1
 
! Отговори
Чичо Чеп преди 6 години
До НаблюдателЩом не сте успели да отговорите на въпроса "как се казваш", не влизате в необходимия минимум iq = 2
9
1
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Възмутен съм от хауса който се наблюдава в МВР непрекъснато протести за увеличение на заплати през това време въздраста на пресъпленията пада потресаващо е хладнокръвното убийство с нож от 15 годишен на 11 годишно дете в Бургас.Същевременно в МВР продължават да битуват младите пенсионери и хибридните полицаи тези които взимат и пенсия и заплата .Нима толкова ли са богати от НОИ.
8
0
 
1
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
До Анонимен-11 Не си прав,че държавата не се грижи за никого. Когато някъде някой палне малко храсти,па и някое дърво из тях,виж тази твоята държава тича през глава да гаси,защото горяло голямо богатство. Ама не казва чие е тома богатство-нейно ли е,твоели е и пр. Майчесегрижи за някои,но не и за народа си.
7
0
 
4
 
! Отговори
Към Анонимен11 преди 6 години
Абе,ти под коя трънка си спал до сега,бе? Какъв бай Тошо те блъска? Тая държава вече за никого не се грижи. Всеки сам се спасява. А,след като тази т.н. държава докара хората до тук,не е лошо да се погрижи. Подхвърля на старите хора жълти стотинки и ги оставя на произвола на съдбата. Какво си зяпнал Германия. Там хората не са подложени на геноцид. Щом се пенсионират,тръгват на околосветски пътешествия.
6
1
 
4
 
! Отговори
АФУЗ АЛИ преди 6 години
Пълним сайтовете с какви ли не глупости, а никой не иска да знае,че до първите студове има само 6 седмици. Питам ви,господа ,с какво в селата хората ще запалят първите огнища,за да стоплят болни,старци,деца и самите себе си,като нямат топливо-дръвца,кюмюрец, тезек и пр.А за градовете няма ,,Южен поток,няма ,,Хъб Бай *** ,ток ит.н.Тогава хората ще попитат;А държавата има ли президент,министри ,Председатели и тия до сега къде бяха?Длъжни са да му отговорят.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ше служи колкото си иска, щото иначе ше има флашки хахаха
4
0
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Ако не е ходил скоро в централата на ГЕРБ за проверка на слуха,може и си получи свободата.В днешните смутни времена за да се храниш пълноценно , това си е основното изискване
3
1
 
4
 
! Отговори
ЧИЧО ЧАРЛИ преди 6 години
Добрата журналистика изисква да се проверява информацията. Тук виждаме доста пропуски и т.н.
2
2
 
2
 
! Отговори
ДАТО преди 6 години
До НаблюдателЩо ти да не работиш там, та знаеш. Май май си вътреееее
1
2
 
10
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Какво е ДАТО?Колко ДАТО,ПАТОКАТО,ППО,МПО имаме в тази държава?Да не сме 300 милиона.