Последни приготовления: Варна в трепет очаква Макрон

Най-младият френски президент ще кацне на летище Варна в четвъртък вечерта
24 авг 2017 18:00,
59

Само след няколко часа във Варна ще пристигне президентът на Франция Еманюел Макрон. Той пристига у нас след визити в Австрия и Румъния, за да обсъди важни въпроси с президента Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов. Варна вече е в трескава подготовка за това посещение.

Още по темата

По този повод от няколко дни френски знамена са поставени по част от бул. "Княз Борис I". Освен това са сложени националният трибагреник и флагът на ЕС.

Оформени и почистени преди визитата на държавния глава на Франция са тревните площи и градинките между платната на булеварда. И в сряда работници на почистващите фирми в града усърдно косяха зеленината край тротоарите и прибираха излишната тревна маса.

Най-младият френски президент ще кацне на Летище Варна довечера, а същинската част от посещението му ще бъде в петък. Перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Франция, двустранното икономическо, инвестиционно и културно сътрудничество, както и охраната на външните граници на Европейския съюз. Това са част от акцентите при посещението на френския президент в България.

Еманюел Макрон ще бъде посрещнат официално на 25 август в 10:00 часа пред двореца "Евксиноград". В късния следобед министър-председателят и френският му гост ще посетят Центъра с навигационни симулатори във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров". А ако маршрутът им включва и центъра на Варна, уличните музиканти Райчо и Георги са подготвили и специален поздрав за държавния глава на Франция.

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
митеран обеща преди 6 години
До утрешните новиниДано се преразгледа ньойския договор след разпадането на югославия е невалиден!
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До варненецТова ли е новата столица на българия? - Варна?
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЙ-ГОЛЯМАТА ФРЕНСКА КОРАБОКТРОИТЕЛНИЦА ФАЛИРА. ЗАВОДИТЕ ДАСО, КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ САМОЛЕТИТЕ ОТИВАТ И ТЕ НАТАМ. ЗА КЩАКВИ ИНВЕСТИЦИИ ГОВОРИТЕ, ТЕ АКО ИМАХА ВЪЗМОЖНОСТИ ЩЯХА ДА СИ СПАСЯТ ТЕЗИ ВАЖНИ ПРОИЗВОДСТВА.СЕГА ЩЕ ИСКАТ ОТ НАС ДА КУПИМ НЯКАКВИ ЛЕТАЛА, ВЕРОЯТНО ХЕЛИКОПТЕРИ И НЯКАКВИ КОРАБИ И ЗРУГО ВЪОРЪЖЕНИЕ. НАТИСКЪТ ЩЕ Е ОГРОМЕН.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО велека варбанаХИ-ХИ-ХИКато че ли някой те пита! Твоето мнение няма стойност и значение.
37
0
 
4
 
! Отговори
утрешните новини преди 6 години
кацнаха, настаниха ги, вечеряха и даже си легнаха, но медиите заспаха преди тях в трепетно очакване
36
0
 
7
 
! Отговори
Ама преди 6 години
Трепетно или тръпнещо го очакват варненци. Май,тръпки ги лазят...
35
1
 
9
 
! Отговори
asd преди 6 години
Добре, че дойде та да вземат да пооправят и поокосят Варна. Да идват повече гости, може общината да се сети как трябва да се поддържа града през цялата година.
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #34: баба ти може да се подмокря,но няма нито един варненец,от каквато и да е възраст,освен държавните слуги,който въобще да се интересува от идването на някакъв си франЧушки макАрон!Така,че престанете да плещите глупости!
33
4
 
3
 
! Отговори
велека варбана преди 6 години
днес варненеца красимир премянов напомни за себе си, тоя човек комунистически син,стоял на власт дълго и свален от десети ноември, човек на бкп, партия забавила развитието на родината, партия ограбила част от България, от тебе човече на искамемнения, ти си изхвърлен и отречен от историята, нямаш право 45 години да даваш мнения,ти си вреден за родината, отиди в руската страна, там ти е мястото.
32
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност да посрещаш държавен глава в 4-тия по значение град си е доста неуважително
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, бе ! С трепет и вълнениеА знаят ли варненци защо Макрон идва в България ?Да убеждава Българите да не ходят да работят във Франция. Не повече от година
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #33Учтиво се опитах да те поправя, но ти се показа, като глупав и зле знаещ историята.
29
1
 
9
 
! Отговори
бахейс преди 6 години
.... а аз си мислех че само дръвника, кйто трие е неграмотен .... както и да е:Княз Баремберг е първия "цар" на Княжество България, Княжество България е това което остава от Сан-Стефанска България след като запада се заема с насБатемберг се жени за най-малката дъщеря на Италианския крал, тя пристига в България с корабкогато слиза поздравята с "saluti e baci" - "поздравявам ви и ви целувам", това обаче звучи като "салюто е-бачи" и паднал голям смях
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това му е хубавото на гостите, че си почистваш къщата :))) Дано повечв гости идват да чистят редовно .
27
0
 
8
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Чудя се кое лице е по доброто ,на истината или на излъсканата фасада.От една страна едва ли може да те впечатли Ексиновград като си живял във Версай ,а от друга може и да си каже и тук хляб ядът и тук са хора.Не знам по принцип всички си знаят с кого,за колко си имат работа ,Франсетата може и да са добри съюзници ,нещо с юбералес влака не тръгна ,за Америковеспучянците да не говорим.Инвестиции му е майката ,а тези може и да си плащат на работниците поне на 1/2 по веригите.Размисли без хич да е
26
1
 
10
 
! Отговори
варненец преди 6 години
Абе франсета има да, ама градът ври от ченгета жандармерия и коли с военни номера , няма как . Да е жив и здрав Макрон , че портниха да се сети да изкоси треволяците превзели тротоарите , срам г-н портних , срам ...
25
2
 
6
 
! Отговори
sd преди 6 години
И като дойде та кво ? Да оди къде иска бе... Тиквата като оди там кво стаа ? Аз па ша ода в Габрово, проблем ?
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а пък на мене не ми пука !!
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #20Нещо бъркате... Батемберг се жени едва след като абдикира.... Да не би за жената на Фердинанд да говорите
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дотук добре, ама защо се чистят тревните площи само като идват президенти? Това трябва да е дневно задължение на общината.