Макрон за България: Между Крим и Турция – в сърцето на залозите

Франция и България: Срещу социалния дъмпинг и за повече сигурност в Европа
Обновена: 25 авг 2017 13:12 | 25 авг 2017 13:03,
99

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Тук сме, в това прекрасно място, на два часа от Крим и на същото разстояние от Турция. Това ни дава възможност да си дадем сметка как то е в сърцето на действителните залози.

Това каза президентът на Франция Еманюел Макрон по време на съвместната си пресконференция с българския държавен глава Румен Радев. Преди това двамата проведоха почти двучасови разговори в двореца "Евксиноград" край Варна.

Президентът на Франция и съпругата му Брижит пристигнаха късно снощи в България, а днес бяха посрещнати официално с тържествена церемония край морската столица.

След разговорите Макрон и Радев обявиха, че са постигнали съгласие по няколко основни теми – европейската сигурност и отбрана, овладяването на мигрантската криза, присъединяването на България към Шенген и по въпроса за социална Европа.

Още по темата

И Радев, и Макрон се обединиха около тезата, че сигурността се превръща в основен фактор за бъдещето на Европа.

"Глобалните заплахи изискват глобален отговор", каза Радев и обясни, че е нужно по-интензивно сътрудничество и интеграция в сферата на отбраната.

Макрон, признавайки, че Радев е по-голям експерт по въпросите на отбраната от него, също се обяви за нови и по-прагматични подходи в сферата на сигурността. Българският президент поиска, а френският президент се съгласи, че България, като външна граница на Европа, се нуждае от по-голяма солидарност в борбата с мигрантската криза.

Румен Радев даде подкрепа на Макрон в политиката му срещу социалния дъмпинг и искането за промяна на европейската наредба за командироване на служители, но обясни, че решението за това е в правомощията на правителството.

Българският президент обаче поиска равенство и в заплащането на всички европейци. Радев припомни, че в момента възнагражденията в едни и същи компании са различни за служителите от старите държави – членки и за тези от новите.

"Нужно е комплексно решение на този проблем, което да доведе до сближаване на жизнените стандарти", каза българският президент.

Радев изрази надежда, че Франция ще подкрепи усилията ни за членство в Шенген, а Макрон оправда очакванията му.

"Всички сме съгласни, че България е изпълнила изцяло критериите. Моето желание е да се преразгледат правилата за членство и България да участва пълноправно при преразглеждането на тези правила", каза френският президент.

И двамата президенти бяха категорични, че двете държави трябва да развиват още по-активно икономическите си отношения.

Накрая Макрон благодари на Радев и на съпругата му за топлото посрещане, а българският президент похвали френския за новите идеи, енергията и харизмата, от които Европейският съюз имал нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
10
 
! Отговори
До до 69 преди 6 години
Кой богат (или дори нормален) турист ходи там бе ***Ела да видиш?
54
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 69В Турция ходят средната класа - бачкатори! Богатите руснаци ходят на Ривиерата, Карибите, Бора-Бора и т.н.
53
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Почти на всякъде се споменава името на Турция! А иначе за някои не е била важна страна!"Да пък точно тези "някои" не са важна страна!
52
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А богатите българи реват, че бедните руснаци ги изкупили - смех...
51
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А тук богати руснаци няма да дойдат на почивка!"Богатите отиват...в Анталя, Кушадасъ, Бодрум, Мармарис, Дидим, Фетхие...
50
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почти на всякъде се споменава името на Турция! А иначе за някои не е била важна страна!
49
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 44Не знам колко е минималната заплата в Сибир - не ме интересува и не съм ходил да видя! Видял съм обаче "бедните" руснаци как разпускат това лято по родното черноморие, а "богатите" и "стабилни" българи как гледа отстрани, като.... бедни сирачета! А тук богати руснаци няма да дойдат на почивка!
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато се прочете между редовете слушат речите им и се преведе истинският им смисъл тогава се разбира че нещата не са такива за каквито искат да ни ги представят. Много от хората приемат за чиста монета това което чуват или четат. Грешката им е че не се вглеждат и вслушват в подтекстовете. Същото се случва и пред избори. Всички тези дето гласуват нямат напредстава какво им говорят в предизборните им обещания. Те им говорят но не казват нищо а те ги разбират че им обещават ама какво и те незнаят
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 60Въпросът е баце какво прави да "защити" интересите на българските работници, като мълчи като риба пред родните пишманбизнесмени, които и дума не дават да се обелва за качване на минималната заплата от 200 евро нагоре... А кво ли остава пред макарона да защити интересите на същите!
46
5
 
4
 
! Отговори
пресконференция преди 6 години
Макрон: "Скъпи Бойко, тук съм, защото сме приятели!"
45
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на бас ,че раситко националистическата руска ударна бригада разположена в правителството под името обединени патриоти ще продаде интересите на българските работници ,а на бас ?
44
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 57А знае ли макарона, че когато тук е имало цивилизация, писменост, дворци с канализация, модерна армия и т.н. "висшите" наглосаксонци са живеели в родовообщинен племенен строй по горите! До момента само един е заявявал тази истина гласно - спорния Г. Димитров на Гьоринг на Лайнцигския процес, че когато ние сме имали писменост и култура техния крал е говорил на немски само с конете си...
43
2
 
17
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Следя срещите и пресконференциите, и за пръв път съм горе-долу доволен от това, което ни се представя, т.е. за пръв път си искаме за да дадем. Това не оправдава просташкото поведение на Бойко и министрите му разбира се. Катето е дошла от плажа за малко (втори ден подред със същата неадекватна рокля). Влади си чопли телефочето по време на презконференцията, изтъпанен пред всички. Баба Руми гледа и се чуди за какво става дума и няма ли да свършва че и омаляха краката на токовете.... ужас!
42
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макрон просто казва с прости думи, че заради географското си положение и етническия си състав (нисши, не-англосаксонци) България не е нищо повече от плацдарм и пушечно месо в един бъдещ военнен конфликт. Никой не инвестира в такава държава, съдбата и е ясна. Трябва да се построят само магистрали за военната техника като почне войната, може и самолети да кацат, магистралите са важни.
41
8
 
12
 
! Отговори
Пелмена преди 6 години
Бие път до България за да се срещне със руските представители,а можеше да привика Решетников вместо да се среща със представителя на партизанското движение за рекет,кражби,репресии и подривна дейност срещу държавата под диктовката на Москва.
40
7
 
8
 
! Отговори
СТАВРОС ПЕТРОС преди 6 години
Макрон иска две неща от ТИКВАТА. А ТИКВАТА ВИКА--ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ ПОДБИВАТ ЦЕНИТЕ НА РАБОТНИЦИТЕ И НА ШОФЕРИТЕ .АБЕ БОДИГАРДЕ НА БАИ ТОДАР...МАКРОН ИСКА ДА СИ ПЛАЩАТЕ ДАНЪЦИТЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ, И ТЕЗИ ФИРМИЧКИ ДА СИ РЕГИСТРИРАТ ДЪЩЕРНИ ФИРМИЧКИ ВЪВ ФРАНЦИЯ И ДА ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИ КОЛКОТО ПЛАЩАТ ФРЕНСКИТЕ ФИРМИНА ШОФЕРИТЕ СИ -- ПО 3000 ЕВРО..А НЕ ПО 1500....ТАКА ФРЕНСКИТЕ ЩОФЕРИ СА ИЗМЕСТЕНИ...И ЩЕ СТАНЕ ГОЛЯМ КОНФЛИКТ, С КРЪВ ДОРИ ВЪВ ФРАНЦИЯ.ТОВА ИСКАМЕ И НИЕ ГЪРЦИТЕ . ИНАЧЕ ВЪН ОТ ЕВРОПА -- НА ВАС
39
13
 
17
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
Франциза добре го е казал за членката на ЕС- "между", всъщност България е турска тоалента, това ви го казаха в Брюксел и показаха на целия свят като турска толалетна да видят всички за какво ви смятат. И го доказха - България днес е отходната дупка на ЕС, задния двор, на втора скорост, слугите. Айде, да си членувате със здраве в ЕС още 1000 години.
38
1
 
14
 
! Отговори
между Русия и Турция преди 6 години
Макрон за България: Между Крим, което означава Русия, и Турция в сърцето на залозите
37
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
cricfree.sc/watch/live/uefa-europa-league-draw-live-streamingЕто линк за жребия за Лига Европа!
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оформя се нова ислямска държава или румелийски халифат.