Слънце, море, градина: Борисов и Макрон хвърлиха саката

Премиерът и френският президент се разходиха в "Евксиноград"
112

Снимка: Facebook

След съвместната пресконференция френският президент Еманюел Макрон и премиерът Бойко Борисов се разходиха в градината на двореца "Евксиноград".
Още по темата
Кадри от разходката са публикувани в профила на Борисов в социалната мрежа Facebook.

Като домакин Борисов показва на Макрон детайли от архитектурата. При разходката българският премиер и френският президент вече са съблекли саката и са навили ръкавите на ризите си.

Гостът е впечатлен от двореца и пита кой е живял в него, а отговорът на Борисов гласи: "Ми тука са идвали на ваканция летно време". Видео от разходката също е публикувано в профила на премиера.

В него преди да покаже слънчевия часовник, той се шегува и с предприетите мерки от НСО за сигурността: "Беше тъмно, изгасили снощи лампата, да било по-сигурно! Щех да ги бия после. Като влезнах в градинката, викам: Как - загасили!".

Премиерът разказва на френския гост, че е бил кмет на София и му обяснява кои са съседите на България: "Турция, България, Румъния, от другата страна Грузия. Срещу нас е Грузия, по-вдясно. А Крим е малко наляво".

По време на разговора Борисов кани Макрон отново у нас с думите: "Догодина ще има председателство, ще дойдеш пак!".

От кадрите личи приятелска атмосфера - вижте ги!

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен пък ми намирисва на газ, Тотал газ, хан Аспарух и малко накриво.
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От кога граничим с България и Грузия?
2
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички обичат Бойко!
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам с каква радост Борисов и Радев прегръщат Макрон и изтръпвам. Френският президент не е довтасал тук, за да яде калкан в Евксиноград, а за да защити интересите на френските синдикати като опраска няколко десетки хиляди български - шофьори в международните превози. Френските синдикати ронят крокодилски сълзи, тъй като западни фирми отварят клонове в България и наемат българи да карат техни камиони на заплати, от 2500 евро които са два пъти по ниски от Франция и Германия.