Срещу мигранти: Опасваме с термокамери границата със Сърбия

Ще бъдат изградени шест поста, цената - близо 6 млн. лева
27 авг 2017 21:00, Александър Попов
68
Срещу мигранти: Опасваме с термокамери границата със Сърбия
Снимка: Булфото, архив

Северната част на браздата със Сърбия ще бъде опасана с термовизионни камери, като целта е пълно спиране на всякакви възможности за незаконно преминаване на мигранти.

Това става ясно от обществена поръчка, обявена преди дни от Главна дирекция "Гранична полиция" към МВР, съобщава "Монитор".
Става дума за участъка от Брегово до Драгоман, като за целта се отделят 5,86 млн. лева. Със средствата ще се закупи самото оборудване, ще се изградят общо шест поста по браздата, един локален център, разположен в Брегово, и едни регионален, който пък ще се намира в Драгоман.

Всички те от своя страна ще имат директна връзка с националния координационен център в столицата.

Системата трябва да осигури непрекъснато наблюдение на границата, откриване и проследяване на хора и автомобили, както и да следи за незаконно преминаване на мигранти. Всичко това ще става дистанционно от локалния център.

Термовизионните камери ще бъдат разположени в територията на селата Куделин, Балей, Косово, Раброво, Киряево и Подгоре. Част от постовете ще са снабдени с охлаждащи термокамери, а другите два с обикновени термокамери.

Освен тях ще има цветни камери, лазерен далекомер, както и панорамно устройство. Камерите трябва да са с висока резолюция и да могат да откриват човешка фигура на не по-малко от 12 километра. Лицевото разпознаване пък трябва да е възможно поне от 7 километра разстояние.

Лазерните далекомери задължително да са с обсег от 100 метра до 10 километра, а панорамното устройство да е за 360 градуса. Всички устройства трябва да работят при дъжд, студ и сняг, вятър, гръмотевици, наводнени терени, както и температури от – 30 до + 50 градуса в жегата.

При спиране на тока или прекъсване на връзката управлението трябва да може да се осъществява и от място, а данните да се архивират.

ИТ оборудването, което ще се закупи, задължително трябва да е чисто ново и произведено след 31 декември 2017 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
0
 
! Отговори
Tortelini преди 6 години
Ei, toz bg sinor kato pasticcio...makaroni, mesna kaima, bechamel...
38
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камера граница не пази! Пази я ограда, ток, кучета и въоръжени наряди с разрешение за стрелба. Всичко друго е от дявола, само удобен повод за корупция и замазване на очи.
37
8
 
7
 
! Отговори
БРАВО на ГЕРБ преди 6 години
Но цената от 6 милиона ще стане 6 милиарди Евра . Трябва Рашид Вежди да върне парите от Съборените Паметници на Къщи на Българските Въжроденци от Подкупи в КТБ .
36
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аааааааааааааааа ПАЗИМЕ ГИ да си седят У НАС???!!!! МНОГО УМНО
35
1
 
34
 
! Отговори
да ви е... преди 6 години
Вместо сърбите да си пазят границата, ние ще им я пазим с 6 милиона от моя и твоя джоб....
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
т-ъ.по....мера , особенно с Т.....ъп...ана от Банкя...
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен29 МВР ли ? Това е решение на Правителството -Гарантирано от ГРАБ. Те отдавна чупят ***...омера особенно с ***..ана от Банкя .
32
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо със Сърбия, а не с Турция? За да влизат у нас и да не могат да излязат?
31
2
 
3
 
! Отговори
Kar luug преди 6 години
Mai mnogo besni bulgari ima v chakalniata na eu...da n zaraziat komshiite...
30
1
 
33
 
! Отговори
целта преди 6 години
Разбрахте ли каква е целта? Мигрантите трябва да влизат в България, а не да излизат от нея.
29
3
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Димитровски Комсомол Зависим е от руснаците, и още как!!! Мине не мине седмица, и отива или той или някой от приближените му, на инструктаж я в руското посолство, я директно в Москва, а и ни писна да го гледаме колко пъти се е снимал до Путин...Да знаеш-прав си-каквото му каже Путин-изпълнява го, напук на Щатите и ЕС!Зависим е, и още как!!! Колко щатски проекти спря, по настояване на Русия, само руско оръжие купува, руски бази строи, остави друго, дрънка оръжие !
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тези 6 милиона лева? само за 10 000 лв се пуска по оградата високочестотен ток и проблема с навле.ците е решен. Най хубавото е че тази ситема работи и с автономно захранване така че е независима от централното захранване ако спре тока. Високочестотният ток не убива но разтърсва така че втори път никой няма да посмее да пипне оградата.
27
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това шега ли е?
26
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия от МВР счупиха ***.Ще им се смее цяла Европа за "гениалното"решение.Ама защо ли се изненадваме?
25
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващата умна стъпка ще бъдедемонтаж на оградата от южната граница и монтаж на северната.Като нищо. както е тръгнало.
24
12
 
2
 
! Отговори
Димитровски Комсомол преди 6 години
Тиквата е зависим от руснаците. Харчи народна пара за безумия докато банковите му сметки се пълнят от престъпления срещу човечеството. Но комуниста няма Род и Родина. Той има само Интернационален дълг. Справка: Пристанище Росенец, Ценовата политика на Лукойл, Топлофикация, Демографската картина на България.......ЧАО....
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази измишльотина на м-ра на вътрешните работи ли е,или на неговия началник.А иначе полицаите протестират за дрехи,обувки,консумативи и заплати,но от тези неща не моиже да се краде.Разбрахте ли сега къде е заровено кучето?
22
1
 
15
 
! Отговори
Ачо преди 6 години
За да не се връщат мигрантите и Цветан Василев.
21
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Властта се е загрижила,че малко мигранти искат да останат у нас и затова още не е довършила оградата по южната граница да могат свободно да си минават,но няма да им ги пуснем на сърбите,тука да си стоят и да обикалят около халите и пазара,където вече не може да се замръкне.КОЙ велик ум измисли поредната простотия.КОЙ?
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Любопитното в случая е, че целта, идеята и лозунгът са "спиране на мигранти", а не "отстояване на националният суверенитет и националната сигурност". Къде остават последните е неудобен въпрос, на който се отговаря с празнословия.