14 хиляди нашенци – под директивата на Макрон

Външният министър увери: Засегнатите ще са само командированите!
28 авг 2017 10:45,
37
14 хиляди нашенци – под директивата на Макрон
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Ние искаме да сме в ядрото на Европейския съюз, каза външният министър Екатерина Захариева по повод посещението у нас на френския президент Еманюел Макрон в края на миналата седмица.

По думите й най-важният резултат от визитата била подкрепата на Франция за "чакалнята" за еврозоната, защото "това е ядрто на ЕС, което значи повече инвестиции, по-стабилен бизнес". В т. нар. "чакалня" може да останем 2-3 г.

Още по темата

Посещението на Макрон показало, че българското правителство се ползва с доверие. Той обещал да дойде у нас през август още при визитата на премиера Борисов във Франция през юни.

По повод на директивата за командироването - министър Захариева обясни пред Нова тв, че по нея в целия Европейския съюз работят 14 хил. българи, предимно в строителството, а у нас 3500 чужденци.

"Тази директива не засяга абсолютно всички наши сънародници, които са в чужбина, а само командированите", подчерта министър Захариева. Изискването на България е тя да не засяга транспортните работници.

Захариева добави, че ние не сме от хората, които поставят под въпрос ЕС.

Тя припомни, че страната ни е изпълнила критериите за Шенген още през 2011 г. По време на посещението си Макрон ни подкрепи за влизането ни в Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тоя Шенген, бе! Точно в ситуация на бежанска вълна, какъв приоритет ви е Шенген? Какво ще спечелите?
3
7
 
31
 
! Отговори
T преди 6 години
Тази "чакалня" означава, че курсът евро-лев трябва да се отвърже и да бъде на свободно плаване. Хайде да ви е честито! Искате ли да се обзаложим какво ще се случи?! Отделно от това, изказването на министъра "Тази директива не засяга абсолютно всички наши сънародници, които са в чужбина, а само командированите" е супер гнусно. С това иска да ви каже "да не ви пука за другите". Утре и вие като сте засегнати от нещо на никой няма да му пука. Всеки ще си гледа своя интерес. Това народ ли е?!
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да влезем в Шенген пък хората кучета ги яли.
1
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е тази чакалнята, какво е това чудо, то през комунизма хората си вземаха колите по бързо?!