ГЕРБ до Нинова: Противопоставяте премиер на президент

Не делим общините по политически признак, увери Менда Стоянова
Обновена: 29 авг 2017 20:54 | 29 авг 2017 20:39, Красимир Ангелов
15
ГЕРБ до Нинова: Противопоставяте премиер на президент
Снимка: Булфото

Корнелия Нинова се опитва да противопостави премиера на президента, заяви на пресконференция в Пловдив председателят на Комисията по бюджет и финанси в НС и член на ИК на ГЕРБ Менда Стоянова.

Още по темата

Коментарът й дойде в отговор на изказване на лидера на БСП по темата за командированите работници в други страни от ЕС. "Преди няколко дни и президентът, и премиерът имаха сходни, еднакви тези с разговорите си по темата с президента Макрон. Точно това не харесва на г-жа Нинова и тя се опитва да вкара клин, да противопостави премира на президента, че имат различни позиции", коментира Стоянова, цитирана от "Фокус".

Тя определи като изопачаване на истината това, че правителството е вменило на община Мизия допълнителни дейности, за които не се предвидени делегирани бюджети. Стоянова посочи, че ГЕРБ не дели общините по политически признак и допълни, че допълнителен финансов ресурс, за конкретни проекти, се отпускат на малки и средни общини, в райони със слабо развита икономика, където общините не генерират собствен ресурс за проекти касаещи всички жители.

По думите й от всички 264 български общини половината са в недобро финансово състояние. Менда Стоянова каза, че с предлаганите промени в Закона за публичните финанси се цели усъвършенстване на механизмите за финансова дисциплина на общините и за финансово оздравяване на такива в практически фалит. Според нея с предлаганите промени се затяга финансовата дисциплина, а това ще ограничи политически безотговорното поведение на някои кметове, довели общините си до натрупване на дефицити и до фалит, като посочи за пример Перник, Дупница и Сливен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
8
 
! Отговори
БОКО РУКУКУ преди 6 години
ПОРЕДНАТА ГЕРБАДЖИЙСКА *** МАНТРА. НЕ БСП ПРОТИВОПОСТАВЯ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПРЕЗИДЕНТА, А НЕКАДЪРНОСТТА, КРАЖБИТЕ, ЛЪЖИТЕ И ОТКРИТИЯ ГРАБЕЖ НА МУТРЕНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НАСТРОЙВА ВЕЧЕ И НАЙ-ЗАБЛУДЕНИТЕ ИМ ФЕНОВЕ СРЕЩУ СЕБЕ СИ.И КЪДЕ СЕ НАКАТА БОКО ПРИ УЖАСЯВАЩИТЕ ПОЖАРИ? НАЛИ СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО БАЩИЦА НА НАЦИЯТА? МОЖЕШЕ ДА СЕ ПОЯВИ И ПОНЕ ЛЕНТИЧКА ДА РЕЗНЕ ПРИ ИЗБУХВАНЕТО ИМ. ТОЙ И ЦАНКОВ КАМЪК ОТКРИ С ПРОЧУВСТВЕНА ВЪЗХВАЛА ЗА УНИКАЛНОСТТА НА ПРОЕКТА, А ПРИ ПОЖАРИТЕ СЕ СКРИ, НЕНОР МАЛНИКА.
10
2
 
9
 
! Отговори
на Винету дядо му преди 6 години
До ВинетуЗа кои *** говориш? За гербаджийските ли? Там са 90% такива,но си траят.
9
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе кой я слуша червената фитка Нинова?!? Не й правете ПиАр като се занимавате с нея публично?
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мента фъфлещата, винаги верни на м...фиота бб
7
16
 
9
 
! Отговори
въпросителен преди 6 години
Тази Крнелия не е ли вече в затвора?
6
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Менда от миналата година се тунингова доста.Явно е забърсала ярешко.Спомням си я какъв шар пей беше и ревеше за Боко първия път като подаде оставка
5
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой се опитва да противопостави някого на някого това са ГЕРБ това е тяхна запазена мярка .Другото е бля-бля
4
2
 
19
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Делите,делите Шменда Напелова!!
3
4
 
28
 
! Отговори
Flow преди 6 години
То пък един премиер то път един министър то пък едни финанси, мендо мендооо, не виждаш ли държавата на какво прилича мендо
2
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Менто, ментооо!!! Ако имаше финансова дисциплина нямаше да се краде толкова, а и финансов министър ви е подсъдим!
1
21
 
10
 
! Отговори
Винету преди 6 години
Няма по-мръсно племе от ***. Дай им само да рушат, пречат и разделят.