Държавата разкарва посредниците от сделките на "Дунарит"

Борисов разясни: Военните предприятия работят много, а буквално се източват
69
Държавата разкарва посредниците от сделките на "Дунарит"
Снимка: БТА, архив

След като държавата придобие военния завод "Дунарит", ще бъдат отстранени посредниците при търговските сделки на дружеството, за да не бъде то източвано с допълнителни комисионни. Това става ясно от стенограмата на правителственото заседание днес.

Още по темата
Преди два дни икономическият министър Емил Караниколов обяви намерението за придобиване на дружеството. Днес той обяснява действията пред министрите.

"Държавата ще предприеме всички действия за придобиване на „Дунарит”, тъй като не можем да допуснем дружеството да затвори или да има някакво сътресение – това означава сътресение за целия сектор на военнопромишления комплекс", казва той.

По думите му такива действия вече са предприети при останалите държавни предприятия. Като следствие от добрите резултати на "ВМЗ" е разпоредено увеличаването на фонд "Работна заплата" с 10 процента. Подобна стъпка ще се предвиди от следващата година и за съживеното от държавата дружество "Авионамс", ако продължава да работи със сегашните темпове, уточнява министърът на икономиката.

"Нашият ангажимент като правителство е не само да се запазят работните места, а и с 10% да увеличим фонд "Работна заплата" на тези предприятия, защото всички работят много, а в същото време предприятията буквално се източват", изтъква премиерът Бойко Борисов, застъпвайки тезата за отстраняване на посредниците.

Караниколов пък уточнява, че в "Дунарит" работят 1300 работници. "Техните семейства, свързаните дружества, които работят, доставки, са около 5 хиляди човека и това за регион Русе е недопустимо. Пред вас поемам ангажимент, ще направим всичко възможно да го придобием. Това не е национализация, няма такъв термин и такава възможност в нашето законодателство", заявява министърът.

Премиерът пита колко натовски хеликоптера са направени вече в "Авионамс", а министърът отговаря - два.

"Ако се справяме добре, ще има още повече, от нас зависи. Договорът е за 160 милиона долара", коментира Караниколов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
0
 
! Отговори
въй въй вуй преди 6 години
колко много от посрениците-на входа и изхода станаха собственици на заводи, т. е купиха без да са влагали пари."Ще строим завод, огромен завод, и продадоха завода почти без пари и сега ние работниците работим, но почти без пари, и много ни боли, че купиха завода почти без пари, боли ни че децата ни карат в други държави своите коли, така е , лошоу нас стана, много лошо дори, не трябва за държавата да се кахарите, тя не е наша, уви"
51
1
 
0
 
! Отговори
вара бара кара преди 6 години
имаше приватизация- кражба , за 10 % от стойността, наричаше се РМД, комунистическо изобретение, народа разбра истината и хвана терминал 2, тук останаха дъртите и простите и ромите, докога ще има ландия с това име , питайте костадин политика , моного е окумуш.
50
1
 
4
 
! Отговори
До 50 преди 6 години
Ами явно в ЧЕЗ е по-малка далаверата и по-големи главоболията.Там задължитело 10-те% процента от боядисаното по природа население краде ток +част от останалото,как да ги пипне,като са му електорат.А Дунарит е друго нещо.Там печалбата е гарантирана,държавата ще го гушне,ще му плати дълговете и после ще го продаде,на КОЙ?Ами на КОЙ!
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата пак набара кьоравото.Ако Боко не намаже,кой друг.
48
1
 
9
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Няма държава, всичко останало е анархистично струпване на силови групировки.
47
2
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 6 години
Бате Бойко изненадващо свърши нещо полезно . НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА е дума която ми гали ухото. Другата такава дума е РАЗСТРЕЛ за олигарсите на Андрей Луканов!
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,, На нас не ни трябват посредници , а наши посредници "
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И от ГРОБ ,и от НФСФМСФС да се представи комуниста си иска комунизмът !
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не национализират ЧЕЗ? Тъкмо сега се продава.
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩОМ ИМА ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА, ГОЛЯМА ЛАПАЧКА ЩЕ ПАДНЕ.ЩО ДА ГО ИЗТОЧВАТ ДРУГИ, КОГАТО БОКО И НЕГОВИТЕ СЪУЧАСТНИЦИ СА НА ЛИНИЯ?
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е национализация, няма такъв термин и такава възможност в нашето законодателство", заявява министърът................................................................Когато държавата става собственик на частно предприятие - това се наричаНАЦИОНАЛИЗАЦИЯ.Министърчо кога е завършил ВУЗ - скоро ли? Ясно!
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички излизат,само БУДА остава !
40
7
 
2
 
! Отговори
Дядо Йоцо гледа преди 6 години
Малко по малко държавата се отърсва от рашките. Резултатите се виждат навсякъде. Изглежда по наше време ще се отърсим от отровната им плесен.
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Спокойно . Дъжавата е Пеевски ,Пеевски е държавата и Тиквичката няма да остане с празни ръце . Всичко е смятано и пресмятано . Но, следите остават .
38
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Частниците така източиха всички държавни предприятия. После Костов ги подари на познати за 1 лев.
37
3
 
16
 
! Отговори
аз преди 6 години
Интересно за какъв държавен Авионамс говори Тиквуня и Караниколов? В търговския регистър няма вписано обстоятелство, че държавата е собственик на този завод. А в масата на несъстоятелността на КТБ не се вижда да са влезли пари от държавата за придобиването му. Тези си живеят в собствения измислен свят и се самозалъгват, като си мислят, че другите им вярват :)
36
6
 
13
 
! Отговори
аз преди 6 години
Аз като данъкоплатец не съм съгласен да произвеждаме оръжие, което да продаваме на враговете си
35
5
 
30
 
! Отговори
ТИКВИ НАГЛИ И АЛЧНИ преди 6 години
ПАК ЛЪЖЕ! ДЪРЖАВАТА НАИСТИНА РАЗКАРВА ПОСРЕДНИЦИТЕ, НО ТИЯ КОИТО НЕ СА ПРИБЛИЖЕНИ НА БОКО И ГЕРБ,ЗА ДА ОСТАНАТ САМО ТЕ. ИЗОБЩО ТОВА ПРЕСТЪПНО УПРАВЛЕНИЕ ЖИВЕЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КОМФОРТНО БЕЗ НИКАКВА КОНКУРЕНЦИЯ. ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ЩАТ И ВИНАГИ НАМИРАТ "ОБЯСНЕНИЕ" И ВИНАГИ БОКО ИЗЛИЗА СУХ ОТ ВОДАТА.ВЪРХЪТ НА БЕЗОЧИЕТО И НАХАЛСТВОТО НА МУТРЕНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ ВЧЕРАШНАТА ПЪРВА КОПКА НА СКЛАДА ЗА ЯДРЕНИ ОТПАДЪЦИ. ТОВА, КОЕТО В ЦЯЛ СВАТ СЕ СЧИТА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ХОРАТА И ПРИРОДАТА В МУТРИСТАН СЕ....
34
2
 
9
 
! Отговори
очко преди 6 години
Ами то това с посредниците трябва да е задължително за всяка държавна структура!Защо и е на една община примерно да търси посредник за горива,апаратура,комуникации,застраховки и прочие след като това се свързва с явна корупция на 100% и почти вероятно е да е точно така!Приветствам за пълна забрана на комисионери при поръчки на държавни и общински дружества!!!
33
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Банкянския мозъчен тръс съвсем изчезна от ефира. Този въобще управлява ли или само краде. ОСТАВКА ВЕДНАГА!