БСП поиска от властта: Скок на доходите и край на бедността

"Съгласието минава само през решаване на проблемите"
71
БСП поиска от властта: Скок на доходите и край на бедността
Снимка: архив, Булфото

Намаляване на бедността и увеличаване на доходите – тази стратегическа цел си постави БСП за новия политически сезон.

"Днес вече имаме работещи бедни – един на всеки десет, бедни пенсионери и семейства, близо 2,5 млн. българи живеят на прага на бедност", изтъкна председателят на БСП за България Корнелия Нинова при откриване на Втората сесия на 44-то НС.

Още по темата

По думите й този политически сезон ще бъде на алтернативата, която БСП ще показва в различните политики.

Тя акцентира на три ключови политики за постигане – образование и наука, икономика и производство, борба с паралелната държава и корупция.

Нинова изнесе тревожни данни за неграмотността и посочи, че напусналите училище деца се увеличават, което се дължи на бедност и неефективност на образователната система.

Тя отново настоя за един учебник по предмет в един клас в цялата страна и упрекна управляващите за черно-белите учебници, като заяви, че те са цинизъм и тежка дискриминация.

В отговор на призива на ГЕРБ за консенсус, соцлидерката заяви, че съгласието в този парламент трябва да мине през назоваване на истинските проблеми и търсене на начини за решаването им.

"Един професор получава колкото един начинаещ учител. Заради некомпетентни управленски решения МОН е на път да провали оперативната програма "Наука", защото са разплатени под 5% и са договорени едва 25%", упрекна още тя.

Лидерът на БСП изтъкна, че предстоящото председателство на България е възможност да покажем, че имаме достойно място в ЕС и да поставим националния интерес в контекста на разговорите за бъдещето на Съюза.

По отношение на икономиката тя заяви, че малкият и средният бизнес е на колене.

"Ще подкрепим всяко ваше усилие за административна реформа, но ще се противопоставим на всеки натиск и изнудване на малкия и средния бизнес", се обърна Нинова към управляващите.

Тя призова родното производство да бъде защитено на фона на доказателствата за двойни стандарти в качеството на храните в Източна и в Западна Европа и напомни, че 2020 г. европейските пари свършват.

"10 млрд. лева краде паралелната държава годишно", пресметна Нинова. Затова за социалистите акцент е антикорупционното законодателство.

"Ако не спрем, но истински, а не с имитация, корупцията, няма да се справим нито със съвземането на икономиката, нито с увеличаването на доходите, нито с намаляването на бедността", отсече тя.

По думите й БСП ще предложи алтернативен бюджет, водена от тревогата за неграмотността, бедността и влошения здравословен статус на нацията. Според Нинова те са елемент на националната сигурност и проблем за бъдещето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
8
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Театърът на ветераните на БСП и младежката им организация ГЕРБ продилжава и в есенната сесия на Народното Позорище..
21
7
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
А бре Корне, като искаш скок на доходите и край на бедността, поне *** да изровиш малко пари от Трапа Белене, там едни твои съпартийци и далновидни политици, последователи на българо-съвеЦката дружба, заровиха милиарди .... !!!
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все същата "пунта мара" както се изразяват в някои български краища. Вече 30 години, повече от 10 от които Бибитко е неизменно в управлението.
19
6
 
14
 
! Отговори
Циник до 17 преди 6 години
То да беше само Техноимпекс...мъжленцето и дългогодишен шеф на смяна в митниците...сега е на хранилката на петролния магнат Валентин Златев....тази нагла св иня не си знае награбените народни пари - ще бори бедността !Дайте ...да дадем!
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решил съм да кандидатвам за къщата на Биг Брадър. Чух че се плаща за простотия а аз в това съм най-добър
17
6
 
12
 
! Отговори
вестник Пардон преди 6 години
Ха-ха,малко хумор не е излишен !Син хумор от Техноимпекс , облечен в червено !
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой немец яде боб, че и от консерва? Освен бедни гастарбайтери от Северозападните Балканите и англичани, няма шанс :))
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато работещите са бедни хора тази държава няма да се оправи.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15Нормално е да печелят много от Лидл, защото продават евтини стоки на скъпи цени в техните магазини. Преди време имаше в един форум където бяха сравнили цената на една консерва с боб на промоция в България с цената на същата консерва в Лидл в Германия и се останови че промоционалната цена на консервата в БГ е почти равна на нормаланта цена на консервата в Германия.
13
6
 
16
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Другари комунисти , ако крадете по-малко , доходите ще са по-високи.Когато Жан фалира държавата, Нинова беше в СДС .
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Третата по печалба фирма в България е Лидл ! А това беше печалбата на средната класа в България! Какво увеличение на доходите бре! В Лидл ти дават 700-800 лв и бегаи да си играеш! Големите вериги изкарват милярди на година от България, а тези пари щяха да останат в населението и да попаднат отново в икономиката, покупателната способност и търговията !
11
2
 
11
 
! Отговори
Дърт Пейдър преди 6 години
Скокът е направо от хиперпространствената инфлация в девалвационния континуум, посредством бесепарската НЕнаучна фантастика.Дърт Пейдър с червен лайтсейбър.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така става то - искам премахване на бедността. Със закон, наредба или как бе, представителке на онеправданите?? Ако доста от съвременниците са твърде млади да помнят, само се огледайте какъв е резултата от премахването на бедността във Венецуела! Интересно, че винаги първо изчезват тоалетната хартия и сапуна :))))
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БееСПТая може да въведе нова минимална заплата с 10 лева отгоре, но в Българиятрябва да се въведе минимално заплащане на час.
8
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако от ес не е намесят ще си караме още 100 години със заплати от 300 евро.
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страната ни се е превърнала в рая на всички пишман бизнесмени.
6
1
 
15
 
! Отговори
Егати вицовете преди 6 години
"Скок на доходите и край на бедността"Размечтались....А реалността е скок на бедността и край на доходите.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам едно бентли, с мацка до 20 години и не по-тежка от 45кг
4
4
 
10
 
! Отговори
БееСП преди 6 години
Тая лъже и като спи.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Взеха да изпълзяват тия плазмодии в парламента от дупките си. Също като хидралиските от СтарКрафт, и тези живеят в дупки под земята и плюят яко.