Събраха се! ГЕРБ иска заедно за "доброто на страната"

Опозицията спекулирала, че кабинетът нямал цели, проекти...
Обновена: 1 сеп 2017 09:55 | 1 сеп 2017 09:52, Камелия Цветанова
31
Събраха се! ГЕРБ иска заедно за "доброто на страната"
Снимка: архив, Булфото

За обща работа за доброто на страната между управляващи и опозиция призова шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в първия работен ден от есенната сесия на парламента.

"Самоцелното политическо противопоставяне ни обрича на застой и ни прави непродуктивни", предупреди той и отсече, че е нужен консенсус и обща работа, защото хората очакват от народните избраници добро законодателство, ползите от което да достигнат до всеки.

Според него обаче опозицията спекулира със законодателството, като твърди, че кабинетът няма проекти, нито цели.

"Управленската ни програма е разписана в реален прагматичен дух и в нея няма празни думи, а конкретни цели с ясно разписани мерки за постигането им", увери Цветанов.

Вторият в ГЕРБ предупреди опозицията, че е крайно време дразгите и политическите сметки да отстъпят пред националните интереси и каузи още повече, че предстои да председателстваме ЕС, което е уникален шанс за страната ни.

"За да получим доверието на европейските лидери е нужно да покажем, че ние си вярваме помежду си, избирателите няма да ни простят, ако пропилеем шанса да подобрим имиджа на България в Европа", настоя той.

Според него риториката на омраза не ражда политическо доверие, а "то се печели с честно състезание като се предлагат политически идеи, които са в ползва на хората и развитието на страната".

Така че Цветанов се зарече, че ГЕРБ ще работи, както с партньорите си, така и с опозицията, защото ако политиците искат да отправят послание за Европа на консенсуса трябва да са постигнали такъв вътре в страната.

А сред приоритетите на мнозинството в парламента той очерта приемането на Закона за антикорупцията до края на годината, нов Наказателен кодекс, работещо електронно правителство.

"Няма да си затваряме очите и пред престъпността, ще има полицейски управления в населените места, в образованието ще укрепваме връзката между него и пазара на труда, ще разширяваме ролята на профилактиката в здравеопазването, законова база за ограничаването на негативните демографски тенденции", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Toва е преди 6 години
абсолютната истина! Досега всички "напъни" на БСП и ДПС са като на тийнейджърите; да правят НАПУК.Непродуктивни, дърпащи НАЗАД всяко ДОБРО решение на Правителството.Какво ще донесе на РБългария Бузлуджа, Правец, и подобни..Нищо.БСП и ДПС ползуват АКТИВНО за себе си и семействата си ВСИЧКИ ОБЛАГИ, които носи членството ни в ЕС и НАТО,но ДЕ ФАКТО пропагандират бившето ни членство в СИВ, сълзливи спомени за "вечна дружба" и са ВЕЧНО с поглед НАЗАД.Дано не повлияят на Президента с двуликото си по
25
2
 
6
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
За разлика от коментиращите по-долу, аз не вярвам нито дума на БСП и техните лозунги! По-нагли манипулатори и крадци от БГ социалистите - няма по света!
24
2
 
4
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Ако върнат откраднатата пара от чужбина има бъдеще. Венету има повече пара навън от здравното минестерство за 10 години. Само и мен да не ме привикат в милицията с тоя коментар,че съм на почивка.
23
2
 
6
 
! Отговори
gafurix преди 6 години
Ченгеджийски трикове
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стария БАРДАК със стария персонал !!
21
2
 
7
 
! Отговори
реалност преди 6 години
черно-белите дечица без шанс за цветен живот
20
2
 
23
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Без да влизам в политиката,за мен тези са се изтъркали като китайска гуменка.10 години - 3 мандата ,лично аз не бих гласувал даже и да съм им ревностен фен.През тези 10 години не видях нищо да расте и да се развива ,само данъците,таксите и администрацията.Успехите им са европрограми ,дето и с тях и без тях пак щяха да се реализират ,а дори и там се изложиха доста.Лично аз съм им казал стига отдавна ,но важното е кога народа ще им го извика.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
уха ако при всяка изречена лъжа растеше носа, ние българите щяхме да сме с носове до луната а може би и до слънцето.И така поне нямаше да навреждаме на останалите...
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви избори бе хора? 100% купени и фалшифицирани! Как "началниците" да допуснат други, като имат налични толкова послушни и компрометирани лакеи, които държат за топките? Да не са луди?
17
1
 
17
 
! Отговори
зайчето бъни преди 6 години
ВСИЧКО ЗА БЛАГОТО НА ЧОВЕКА,КАТО ЧОВЕКА Е ДОБРЕ ИЗВЕСТЕН.ОТНОВО СОЦКЛИШЕТА ОТ ПАРТИЯТА ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА СТРАНАТА.
16
2
 
15
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Под "Страната" само на мен ли ми се струва ,че не става на въпрос за България?
15
2
 
23
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
И нека лудостта продължава.Всеки ден скандал.Всяка седмица с нов абсурден закон ,че да не стоят без работа.Всеки месец нов данък или такса.
14
2
 
16
 
! Отговори
Апатичен преди 6 години
The Ministry of Truth пак взеха да трият коментари, но пак ще го напиша "Изборите нямат тежест във ВАСАЛСКА ДЪРЖАВА."
13
2
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен6 Колега, като гледам, доста са убедителни, щом успяха пак да убедят незадоволените домакини, служителите в държавна администрация и частните им фирми, заедно със семействата си да гласуват за тях.За Етноса-няма да споменавам, той винаги гласува за този, който плаща най-добре. Уж не познавачм човек, гласувал за тях, а пак са в парламента. И вероятно пак ще са в следващия, щом има още наивници....Денят за размисъл е преди изборите, не след тях.
12
1
 
23
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Къде може да се почете управленската програма на Герб?Ако я има, де?Не презизборни обещания, а именно управленска програма?
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** просто милиционерско.
10
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заедно за суджуците!
9
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои ли им вярва всяка година доброто аиде направете нещо така не става
8
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българин, много ли си горд от факта, че ББ и ЦЦ, двамата със сумарно IQ=15 са първият и вторият човек в Държавата ти.
7
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кривоглавия син на шофьора,на Григор Шопов Който уби експерта доказал че записите за далавери на шефа му са автентични, въпреки че оня *** рачко с отвертката наръга харда храбро. Ало Ваньо, мишо бирата, патоанатома по белнейски, оня пикливец вещо лице което затри тефтерчето, ограбиха една банка. И те така за тези мърлячи.