Събраха се! ГЕРБ иска заедно за "доброто на страната"

Опозицията спекулирала, че кабинетът нямал цели, проекти...
Обновена: 1 сеп 2017 09:55 | 1 сеп 2017 09:52, Камелия Цветанова
31
Събраха се! ГЕРБ иска заедно за "доброто на страната"
Снимка: архив, Булфото

За обща работа за доброто на страната между управляващи и опозиция призова шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в първия работен ден от есенната сесия на парламента.

"Самоцелното политическо противопоставяне ни обрича на застой и ни прави непродуктивни", предупреди той и отсече, че е нужен консенсус и обща работа, защото хората очакват от народните избраници добро законодателство, ползите от което да достигнат до всеки.

Според него обаче опозицията спекулира със законодателството, като твърди, че кабинетът няма проекти, нито цели.

"Управленската ни програма е разписана в реален прагматичен дух и в нея няма празни думи, а конкретни цели с ясно разписани мерки за постигането им", увери Цветанов.

Вторият в ГЕРБ предупреди опозицията, че е крайно време дразгите и политическите сметки да отстъпят пред националните интереси и каузи още повече, че предстои да председателстваме ЕС, което е уникален шанс за страната ни.

"За да получим доверието на европейските лидери е нужно да покажем, че ние си вярваме помежду си, избирателите няма да ни простят, ако пропилеем шанса да подобрим имиджа на България в Европа", настоя той.

Според него риториката на омраза не ражда политическо доверие, а "то се печели с честно състезание като се предлагат политически идеи, които са в ползва на хората и развитието на страната".

Така че Цветанов се зарече, че ГЕРБ ще работи, както с партньорите си, така и с опозицията, защото ако политиците искат да отправят послание за Европа на консенсуса трябва да са постигнали такъв вътре в страната.

А сред приоритетите на мнозинството в парламента той очерта приемането на Закона за антикорупцията до края на годината, нов Наказателен кодекс, работещо електронно правителство.

"Няма да си затваряме очите и пред престъпността, ще има полицейски управления в населените места, в образованието ще укрепваме връзката между него и пазара на труда, ще разширяваме ролята на профилактиката в здравеопазването, законова база за ограничаването на негативните демографски тенденции", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие, Цветанов, си вярвате твърде много, но ние на вас - все по-малко!
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх ги е че може да се не карането от Европа и няма да има какво да крадат.
4
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" заедно можеме повече да откраднеме "
3
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човекът с грозното лице и празната глава не трябваше ли да е в затвора?
2
7
 
5
 
! Отговори
www преди 6 години
Жаблянов, СПИШ! Още от първия ден, ми поне днес се разсъни малко, че снимат!
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"За да получим доверието на европейските лидери е нужно да покажем, че ние си вярваме помежду си, избирателите няма да ни простят, ако пропилеем шанса да подобрим имиджа на България в Европа", настоя той. Точно това навеждане е най-непростимо от българските граждани.