Борисов: Три пъти да се отрече г-жа Нинова от Сатаната - от закона от 2008 г.!

Според премиера една партия се оценява, когато е на власт
2 сеп 2017 16:05, Елка Василева
275
Борисов: Три пъти да се отрече г-жа Нинова от Сатаната - от закона от 2008 г.!
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Една партия се оценява, когато е на власт - през 2008 г. БСП приеха закон, с който оневиняват всяка корупция в държавата. Това каза премиерът Бойко Борисов във Варна, където участва в десетото юбилейно издание на Летния университет на МГЕРБ, цитиран от "Фокус".

Една партия се оценява, когато е на власт, не когато е опозиция. Когато всички инструменти за управление са в нея. БСП, когато имаха на два пъти, поне откакто аз съм в политиката, възможност да приемат и приложат тези закони, приеха само един закон, който по своята същност е закон, защитаващ корупцията през 2008 г., обясни Борисов.

Сега нашият /антикорупционен проектозакон/ - лош-хубав, го консултираме с Европа, с неправителствени организации и мислим, че предлагаме нещо добро, каза Борисов.

"Аз не съм ги чул те да излязат и както в църквата да кажат „Отричаш ли се от Сатаната? Отричам се!“ Три пъти да излезе г-жа Нинова, да се отрече от Сатаната, сиреч от закона си от 2008 г. и да каже „Сега като сме се отрекли, и сме чисто нови, не сме 130-годишни, предлагаме този закон“, с радост ще я изслушам", каза още премиерът.

Още по темата

Кое налага най-бедната държава да купува най-скъпата възможна военна техника, попита още Борисов.

„Чух, че трябва да купим най-скъпото, което се продава на пазара. Кое налага да купим най-скъпия възможен хеликоптер, най-скъпия възможен самолет и най-скъпия изтребител? Ние, когато провеждаме търгове и обществени поръчки за дружества и организации – едни купуват „Шкода“, други - „Дачия“, трети купуват „Фолксваген“. Не се хвърлят всички на „Мерцедес“ и „Пасат“, коментира Борисов.

Има и друг тип самолети, друг тип бронетранспортьори, които струват много по-малко пари. Това са 1,5 млрд. без въоръжението по тях, каза премиерът.

Положихме къртовски усилия Балканите да бъдат приоритет на ЕК.Това е факт, има го, заяви също така Борисов.

България води такава политика, че с всеки от съседите ни да може да си кажем само добри думи, каза премиерът. „Благодарение на нашата много прагматична, много твърдо приятелска политика ние имаме нулев натиск на българо-турската граница. Може да видите от Гърция какво става там и в момента. Ние – спазват дословно нашата уговорка... И този въпрос, който най плашеше българите, ние го решихме и то по най-добрия, прагматичен и добронамерен начин“ каза още Борисов.

На въпрос как е постигнал такива добри взаимоотношения с европейските лидери Бойко Борисов посочи: „Има една рецепта и тя се казва дисциплина, както в училище, така и в университета трябва да си напишеш домашното и да си научиш урока“. „Спазваме Маастрихтските критерии и сме винаги в тройката на Европа. Даже тази година бюджетът ни беше на излишък, виждате колко започна да се работи по „Струма“, „Хемус“, ж.п. линиите. Парите ни трябват да кофинансираме европейските проекти“, заяви той.

Парите за общините са давани целево и по искане на кметовете, каза още Борисов . „Дали сме били пари за смесените райони. За радост или за беда, огромната част от кметовете са от ГЕРБ, другите са от ДПС и тук-таме има някой от БСП“, коментира Борисов обвиненията на БСП, че правителството отпуска пари общини с кметове от ГЕРБ и ДПС. Той заяви, че тези пари целево са давани за улици, за детски градини, за канализация, за чешми и водоснабдяване, за обредни домове, за спортни площадки, за саниране на училища. „Те са по искане на кметове, по искане на партии. Ние сме минали, разгледали – неотложно е трябвало да бъдат направени и сме ги направили“, обясни Борисов.

Премиерът заяви също така, че в ситуация на криза като тази с отвлечения Адриан нацията трябва да се консолидира. „Така показваме като нация, че сме силни и единни и не можем да бъдем уплашени. Така е във Великобритания, във Франция. След терористичен акт там никой не търси политическа отговорност от управляващите. Година и половина ни струваше да хванем и да вкараме в затвора „Наглите”. Навсякъде в света има отвличания. Престъпниците също гледат телевизия”, обясни Бойко Борисов и призова полицията да бъде оставена да си свърши работата.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
До читател,за нинова не знам как ще се отрече,но тиквата,който също е комунист,дали ще го направи.
213
1
 
0
 
! Отговори
читател преди 6 години
Всичките комунисти са грешни. Как да се отрече Нинова от сатаната.Кога най-после ще започне разследване на корупционните потоци идващи от Русия. Кога най-после ще се отърсим от отровната им плесен?
212
3
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
За два мандата досега Бойко има да отговаря за доста работи, но му е по-изгодно да търси проблемите в опозицията. Ако управляващите ще назначават този, който ще разследва корупцията (т.е. тях самите) ясно е, че резултати няма да има.
211
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БАЦЕ АЙДЕ НЕ СЕ БУДАЛКАЙ С МАТРЯЛА ВИЕ С НИНЧЕТО СТЕ СИ ЕДНО-В ЕДНО МЕСТО СТЕ ПРАВЕНИ И ОТТАМ ЗАЕДНО СТЕ ИЗЛЕЗНАЛИ !
210
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА СИ СПОМНИМ 2008 Г - 12,8% ИНФЛАЦИЯ, МИН ЗАПЛАТА 220 ЛЕВА- ТРОЙНИЧКИТЕ, 1997Г СОЦИТАТА МИН ЗАПЛАТА 5 ДОЛАРА, ИНФЛАЦИЯ НАД 350%- НО ПЪК ЧЕРВЕНИТЕ АКТИВНО СЕ ТРАНСФОРМИРАТ В КАПИТАЛИСТИ БОРЕЩИ СЕ ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО С БЕДНИТЕ, 2012 ВОНЯХА ЗА УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ТОКА , А СЛЕД ТОВА ГРЪМНАХА КТБ С АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ, - КОГА ЩЕ ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ, КОГА ВСИЧКИ БАНДИТИ НАЙ ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ОЗОВАТ В ЗАТВОРА, КОГА ВСИЧКИ НАРУШИЛИ ЗАКОНИТЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ СПРАВЕДЛИВОСТ- КОЙТО СЪЖАЛЯВА ПРЕСТЪПНИКА НАКАЗВА НЕВИННИЯ.
209
3
 
5
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Парите ни трябват да кофинансираме европейските проекти- СЛЕД КАТО СИ ОГРАБИЛ ПАРИТЕ ОТ ФОНДОВЕТЕ ПО ТЕЗИ ПРОЕКТИ, БЕЗ ДА СЕ ДОВЪРШАТ ИЗЦЯЛО, ЗАЩО ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ДА ПЛАЩА ? ЗА ДА КРАДЕТЕ ОЩЕ С НИНОВА И ДРУГИТЕ БАНДИТИ?
208
4
 
8
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Сега нашият /антикорупционен проектозакон/ - лош-хубав, го консултираме с Европа, с неправителствени организации - КАКВИ СА ТЕЗИ НПО С КОИТО ИМАШ НАХАЛСТВОТО ДА КОНСУЛТИРАШ АНТИКОРУПЦИОНЕН ЗАКОН ? В ЕВРОПА ОТ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ ИМА ДЕЙСТВАЩИ ТАКИВА ЗАКОНИ И ПРОСТО ТРЯБВА ДА ПРЕПИШЕШ ОТ ТЯХ, КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ СИ ПРАВИЛ КАТО МАЛКО СОПО*ЛИВО ПОЖАРНИКАРЧЕ В ПЪРВИ КЛАС, ЗА ЕДНА ТРОЙКА...
207
3
 
13
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Кое налага най-бедната държава да купува най-скъпата възможна военна техника, попита още Борисов. - ТИКВИ КАТО ТЕБЕ НАЛОЖИХА ДА КУПУВАМЕ ПО НАЙ-НИСКАТА ПРЕДЛОЖЕНА ОФЕРТА ОТ ПРОВЕДЕНИЯ ОБЩЕСТВЕН ТЪРГ ! ПО ТОЗИ НАЧИН ВСИЧКО СЕ ЗАРИВА С НИСКО-КАЧЕСТВЕНИ СТОКИ, УСЛУГИ, СТРОЕЖИ; СЪЩАТА ТАЗИ ПРАКТИКА ОТДВАНА Е ПРЕМАХНАТА ОТ НАПРЕДНАЛИТЕ ДЪРЖАВИ ! ТИ СИ ЛЪЖЕЦ ТИКВА
206
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛЕВИЧКИТЕ МЕ СМАЙВАТ С ЛИЦЕМЕРИЕТО СИ- ТЕ ТАКЪВ УНИКАТ КАТО БАЛКАНСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ НЕМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА- ЗАБЕЛЕЖЕТЕ МИЛИОНЕРИ АКТИВНИ КАПИТАЛИСТИ СЕ БОРЯТ ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ, РАВЕНСТВО БРАТСТВО С БЕДНИТЕ ПРОЛЕТАРИЙ- ВЧЕРА МИЛИОНЕРА СВИНАР ТРЪГНАЛ ОТ ПАНЕЛКА, А СЕГА ПРИТЕЖАВАЩ АКТИВИ ЗА МИЛИОНИ С НЕИЗВЕСТЕН ПРОИЗХОД СЕ ИЗКАЗА ЧЕ Е СИЛНО ЗАИНТЕРЕСОВАН ОТ НОВИЯТ ЗАКОН ЗА КОРУПЦИЯ- ГОСПОДИ КОГА ЩЕ ИМ ПРИБЕРЕТЕ ТОВА КОЕТО АЗ И МОИТЕ РОДИТЕЛИ С МИЗЕРНИТЕ СИ ЗАПЛАТИ ИЗГРАДИХМЕ- ЧЕРВЕНИ БАНДИТИ.
205
1
 
7
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Една партия се оценява, когато е на власт, не когато е опозиция - ЕДНА ПАРТИЯ СЕ ОЦЕНЯВА ПО ПРИНОСА КЪМ ДЪРЖАВАТА И ПРОСПЕРИТЕТА НА НАРОДА КОЙТО ПРЕДСТАВЯ ! ЯСНО ЛИ Е ТИКВА (КЪДЕ СЕ Е ЧУЛО И ВИДЯЛО РЯПА ДА ИМА МОЗЪК). В ТАЗИ СВЕТЛИНА ВСИЧКИ ПАРТИИ СЛЕД 1989 НИЩО НЕ СТРУВАТЕ
204
0
 
13
 
! Отговори
1 преди 6 години
др.борисов,след бсп,имаме ваши 3правителства,защо не гласувахте в Народното Събрание,за отмяна на този закон от 2008година,или и вие и останалите от кохортата герб,се възползвате от този закон.
203
2
 
9
 
! Отговори
ГЪЗАСИ С РОЗИ НАКИЧИ преди 6 години
ЛИЦЕМЕРИЕТО НА БОКО ГЛАВОКА Е БЕЗКРАЙНО. КОГАТО МУ ПРИПАРИ ПОД КРАКАТА ЗАПОЧВА МОЩНО С ЛАЙН ОМЕТА, ЗАЩОТО ЗНАЕ, ЧЕ ИМА МНООГО НЕНОРМАЛНИЦИ, КИТО МУ ВЯРВАТ. ВЧЕРА СЕ СКЪСА ДА ЛЪЖЕ И МАЖЕ И ГАДНИТЕ МЕДИИ ПОВТАРЯХА ВСИЧКАТА ТАЗИ ГАДОСТ ДО БЕЗКРАЙ. ТАКА УПРАВЛЯВАТ МУТРИТЕ, ВСЕКИ СИ ПЛАЩА,КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО И ВСИЧКИ ПАРИ,НАШИТЕ ПАРИ, КОИТО СА ИМ ПЛАТЕНИ ЗА МРЪСНИТЕ ИМ ДЕЛА ИМ ИЗЛИЗАТ И ПРЕЗ ЗАДН ИКА, ЗАЩОТО В ЕДИН МОМЕНТ ЛАЙН ОМЕТА ЗАПОЧВА И СРЕЩУ ТЯХ. А КАКЪВ СТРАХ ГИ ТРЕСЕ,ПРОСТО НЕ Е ИСТИНА.
202
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вярно гое казал Борисов.Една партия се оценява, когато е на власт.Хайде сега оценките + или -.
201
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За десет години на власт Вожда сега разбра за този закон.Ако продължава да се образова с такива темпове внуците ни ще могат да са под грамотно управление.Разбира се - на ГЕРБ - Партията и Вожда - Борисов.А които станат партийци, ще са добре.Щото по времето на нашите внуци Партията ще е една - ГЕРБ.
200
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой е сега Сатаната - Нинова, Борисов, Цветанов, Първанов ? Всички които ни управлеваха вече 25-26 години са Сатани - всичко разрушиха и унищожиха построено от поколения българи, което можаха окрадоха и пак още им се краде. Та то не остана вече България освен една територия населени с бедни обречени от съдбата човеци наречен - електорат.
199
1
 
12
 
! Отговори
Еееей, преди 6 години
Какво изказване на най- големият християнин между сатанистите и най- големият сатанист между християните. То,сатаната срам няма.
198
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последователност! ГЕРБ три пъти се отказваха от властта и пак са на власт. Ами то и в приказките всичко става до три пъти, само в секса не.
197
7
 
7
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Бе не го харесвам тоз Бойко ама тук е прав! БСП си гласуваха амнистия и сега са по-бели от девичи ***. А България в момента има два огромни проблема, които са свързани. 1. Никой не спазва никакви правила като почнеш от овчаря и стигнеш до Бойко. 2. Корупция. Решат ли се те всичко тръгва.
196
3
 
4
 
! Отговори
Посмали, Корне преди 6 години
До НиноваЕ, от доверено лице на тъмноСините се пребоядиса в тъмноЧервено?! Това не е ли предателство?Особено след като сините ти дадоха голям комат, направиха те голяма шефка малко след като завърши висше!А ти? Напълни гушката с готови пари, изтъка си платното и ритна кросното. Защото от сините повече не успя да вземеш аванта.И веднага скочи при другите, при които надуши възможности за печеливши далавери.Геномът на Крушовица бил страшно нещо, ей!
195
8
 
19
 
! Отговори
Солидарен с 214 преди 6 години
ГЕРБ - СИК, тънък асфалт, пищови, суджуци и тъпотия. Рушители на съвременна България!