Борисов: Три пъти да се отрече г-жа Нинова от Сатаната - от закона от 2008 г.!

Според премиера една партия се оценява, когато е на власт
2 сеп 2017 16:05, Елка Василева
275
Борисов: Три пъти да се отрече г-жа Нинова от Сатаната - от закона от 2008 г.!
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Една партия се оценява, когато е на власт - през 2008 г. БСП приеха закон, с който оневиняват всяка корупция в държавата. Това каза премиерът Бойко Борисов във Варна, където участва в десетото юбилейно издание на Летния университет на МГЕРБ, цитиран от "Фокус".

Една партия се оценява, когато е на власт, не когато е опозиция. Когато всички инструменти за управление са в нея. БСП, когато имаха на два пъти, поне откакто аз съм в политиката, възможност да приемат и приложат тези закони, приеха само един закон, който по своята същност е закон, защитаващ корупцията през 2008 г., обясни Борисов.

Сега нашият /антикорупционен проектозакон/ - лош-хубав, го консултираме с Европа, с неправителствени организации и мислим, че предлагаме нещо добро, каза Борисов.

"Аз не съм ги чул те да излязат и както в църквата да кажат „Отричаш ли се от Сатаната? Отричам се!“ Три пъти да излезе г-жа Нинова, да се отрече от Сатаната, сиреч от закона си от 2008 г. и да каже „Сега като сме се отрекли, и сме чисто нови, не сме 130-годишни, предлагаме този закон“, с радост ще я изслушам", каза още премиерът.

Още по темата

Кое налага най-бедната държава да купува най-скъпата възможна военна техника, попита още Борисов.

„Чух, че трябва да купим най-скъпото, което се продава на пазара. Кое налага да купим най-скъпия възможен хеликоптер, най-скъпия възможен самолет и най-скъпия изтребител? Ние, когато провеждаме търгове и обществени поръчки за дружества и организации – едни купуват „Шкода“, други - „Дачия“, трети купуват „Фолксваген“. Не се хвърлят всички на „Мерцедес“ и „Пасат“, коментира Борисов.

Има и друг тип самолети, друг тип бронетранспортьори, които струват много по-малко пари. Това са 1,5 млрд. без въоръжението по тях, каза премиерът.

Положихме къртовски усилия Балканите да бъдат приоритет на ЕК.Това е факт, има го, заяви също така Борисов.

България води такава политика, че с всеки от съседите ни да може да си кажем само добри думи, каза премиерът. „Благодарение на нашата много прагматична, много твърдо приятелска политика ние имаме нулев натиск на българо-турската граница. Може да видите от Гърция какво става там и в момента. Ние – спазват дословно нашата уговорка... И този въпрос, който най плашеше българите, ние го решихме и то по най-добрия, прагматичен и добронамерен начин“ каза още Борисов.

На въпрос как е постигнал такива добри взаимоотношения с европейските лидери Бойко Борисов посочи: „Има една рецепта и тя се казва дисциплина, както в училище, така и в университета трябва да си напишеш домашното и да си научиш урока“. „Спазваме Маастрихтските критерии и сме винаги в тройката на Европа. Даже тази година бюджетът ни беше на излишък, виждате колко започна да се работи по „Струма“, „Хемус“, ж.п. линиите. Парите ни трябват да кофинансираме европейските проекти“, заяви той.

Парите за общините са давани целево и по искане на кметовете, каза още Борисов . „Дали сме били пари за смесените райони. За радост или за беда, огромната част от кметовете са от ГЕРБ, другите са от ДПС и тук-таме има някой от БСП“, коментира Борисов обвиненията на БСП, че правителството отпуска пари общини с кметове от ГЕРБ и ДПС. Той заяви, че тези пари целево са давани за улици, за детски градини, за канализация, за чешми и водоснабдяване, за обредни домове, за спортни площадки, за саниране на училища. „Те са по искане на кметове, по искане на партии. Ние сме минали, разгледали – неотложно е трябвало да бъдат направени и сме ги направили“, обясни Борисов.

Премиерът заяви също така, че в ситуация на криза като тази с отвлечения Адриан нацията трябва да се консолидира. „Така показваме като нация, че сме силни и единни и не можем да бъдем уплашени. Така е във Великобритания, във Франция. След терористичен акт там никой не търси политическа отговорност от управляващите. Година и половина ни струваше да хванем и да вкараме в затвора „Наглите”. Навсякъде в света има отвличания. Престъпниците също гледат телевизия”, обясни Бойко Борисов и призова полицията да бъде оставена да си свърши работата.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един виц:Двама русофили си вървели и си пеели: "Ние сме на всеки киломеееетър!"По едно време единият умрял от старост, а вторият продължил по тротоара, пеейки: "Ние сме на всеки два киломееетра!"Хаххххааааааааахххххаааааааааааа!
153
3
 
12
 
! Отговори
Активист на ГЕРБ преди 6 години
Браво Бойко - смело се хвърляш срещу смъртната опасност, досущ Винету.Какъв Човек само - смел,интелЕгенетен,рутиниран, с необятна обща кОлтура!Сега разбирам защо Карл Май е използувал Бойко за прототип на Винету!Възвишен Човек с изтънчен кулинарен вкус - само подбрани мезета!Скромност и аристократични обноски - словата не могат да опишат възвишения Му дух!И не на последно място - велик спортист и атлет, на Мач - няма кой да го бие, а когато игаре Табла - само дюшеш хвърля!
152
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В едно гърне ***, в едно гърне *** всичките.....комунисти, гербаджии...И всяка вечер си пият синьото Джони и си викат - и днес ги излъгаХМЕ...БАЛЪЦИТЕ ЗА МИЛИОНИ...
151
4
 
4
 
! Отговори
Мима Рижавото Чукало преди 6 години
Разтривай Бойче кирлите червени вратлета!
150
4
 
10
 
! Отговори
Naco преди 6 години
Да,вярно е ,другарю Борисов? Но ,обяснете защо Вие НЕ МОЖЕТЕ да изкарате ПЪЛЕН МАНДАТ? ЗАЩО,продължаваме да сме НАЙ-БЕДНАТА и НАЙ- КОРУМПИРАНА държава в ЕС,другарю Борисов? ЗАЩО,МЛАДИТЕ продължават да БЯГАТ от България,другарю Борисов? Защо ........? НАРОДЕ????
149
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя кратуняк кога работи бе, тъй кат го гледам виси денонощно като изпразнен *** в солариума.....Тоя тен му ходи колкото разплутия му шкембак....
148
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ не са бивши комунисти. ГЕРБ са бивши партийци-нагаждачи.
147
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ял филия с мас, ама откакто захлеби със суджучец на аванта не се минава покрай Баце.Пази Боже сляпо да прогледа.....
146
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Нинова ясно Баце, а ти кога ще се отречеш от суджука на аванта?!Кръв повръщаш, суджук не връщаш, а крастав ***?
145
5
 
12
 
! Отговори
Скрий се бе! преди 6 години
Борисов днес се отрече от един от своите хора за ТРЕТИ ПЪТ! Миналия месец се отрече от суджуците. Всеки месец се отрича от някого и нещо, и си мисли, че целият е пак в бяло. Баси нахалството.
144
5
 
14
 
! Отговори
бай Миле преди 6 години
А ти бе, Банския, ти кога ще се отречеш от уродливия дебелак Пеевски, който те държи на такава къса каишка, че не смееш да мръднеш и заради него си станал за посмешище по света и у нас? А кога ще се отречеш от пашата, от Маджо, от братя Маргини, дето им разхождаше кучетата, когато им служеше като лакей и момче за всичко, че и за мокри поръчки? кога бе, Боко Тиквенски?
143
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Герберските ***:Лека работа, колеги и не се преработвайте много.Хората не са толкова прости.Айде, до утре.
142
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов и герберите оставят поддръжниците си без думи,ТИЯ НАСИЛА ИСКАТ ДА ДАДАТ ВЛАСТА НА БКП,аз и наистина не виждам съществена разлика между ГЕРБ и БКП по отношение към ***..ин например,БОРИСОВ ДОРИ Е ПО-СМЕШЕН,ПИШЕ СЕ ДЕСЕН УЖ А ЩЕ СЕ СЕЦНЕ ДА СЕ *** ПРЕД РУСНАЦИТЕ,съшия като Корнела и той иска да се махнели санкциите против РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ И АГРЕСИВНИЯ РЕЖИМ В МАЦКВА!!
141
21
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво!Много мъдър политик.Браво!
140
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти СЕРИОЗНО ЛИ НАРИЧАШ БЪЛГАРИЯ НАЙ-БЕДНАТА ДЪРЖАВА БЕ ВЕНТИЛАТОР???ОТ КОИ Е НАЙ-БЕДНА,ЕДНА ФАЛИРАЛА ГЪРЦИЯ ИМА 100 ПЪТИ ПОВЕЧЕ САМОЧУСТВИЕ ЗАЩОТО ИМА ПОЛИТИЦИ КОИТО НЕ Я УНИЖАВАТ,ОСВЕН ТОВА НАТО ТЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА СИ МОДЕРНИЗИРАШ АРМИЯТА,ПОТРЕС В ПОТРЕС СЪМ ВЕЧЕ ОТ ТИЯ ГЕРБ,ПОТРЕС!!!Кой се хвали всеки ден колко напредва България НЕ СИ ЛИ ТИ БЕ БОРИСОВ,КАКВО ГОВОРЕШЕ ТИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ,КАКВО СЕ ИЗВЪРТЯ КАТО ПУМПАЛ *** ТАКЪВ!!!АКО НЕ МОЖЕТЕ ВИЕ ДАЙТЕ ПОНЕ ВЛАСТА НА КОРНЕЛА,ЕГАТИ АЗ ДА ГО КАЖА...
139
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парите управляват света....а червените каскети точат лиги
138
6
 
8
 
! Отговори
Право в десятката! преди 6 години
До cazzo duroХа- ха-ха, БРАВО !!!И аз не мога да го измисля по-добре и по на място - Сатаната да се отрече от Нинова!Поздравявам те за доброто попадение!
137
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чи тя България от 89 кога не е била мутренска бе? Мутрите беха се кадри на БСП
136
5
 
12
 
! Отговори
знам че преди 6 години
Боко е по-богат от сорос!Но не знам за какво му са всичките тия пари!?
135
5
 
18
 
! Отговори
:( преди 6 години
Боко да каже нещо за суджуците и за кадрите на ГЕРБ, които стрелят по кръчмите и убиват невинни хора. Да каже защо България стана отново мутренска ***.