Мотивират полицаите за нощния труд – 0,25 лв. на час

Така те ще получават допълнително 2 лева за 8 отработени часа
113
Мотивират полицаите за нощния труд – 0,25 лв. на час
Снимка: архив, Булфото

Министерството на вътрешните работи предлага за всеки отработен час през нощта или за част от него между 22:00 и 06:00 часа на държавните служители в системата на МВР да се изплаща допълнително възнаграждение за нощен труд в размер на 0,25 лв. Това става ясно от проект на заповед, публикуван на сайта на ведомството днес.

От предложението следва, че полицаите ще получават допълнително 2 лева за 8 отработени часа през нощта.

Освен това, със заповедта се определя и допълнителното възнаграждение, когато служителят се води "на разположение и се намира извън местоработата си" на място, определено със заповед и/или график. Тогава ще му се изплаща допълнително за всеки час или част от него в размер на 0,10 лв.

Заповедта определя и размера на допълнителните възнаграждения и на официални празници за полицаите. Това ще става като се удвои сумата за всеки отработен час, която получава служителят, според основното му месечно възнаграждение.

Според мотивите към проекта на заповед, тя няма да доведе до необходимост от допълнителни финансови средства по бюджета на МВР.

/БТА/


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
0
 
! Отговори
Дидо преди 1 година
Ченгетата и тортата са най хубави,поднесени студени,и със свещи.Бай Петко от Лясковец направи вече подобен подарък.
99
0
 
0
 
! Отговори
Cheren vlak преди 1 година
Pojarnikarski sluhove.
Plashat bg narod s pojar v Bankia, Bistrica i Borino.
98
0
 
18
 
! Отговори
nqkoi преди 1 година
2 лева допълнително на смяна. данък 10% = 1,80 нето. Такса за да си ги изтегли от банкомат 1.10 лв.. Да работиш нощмо време в България - безценно !!!!
97
2
 
14
 
! Отговори
Painkiller преди 1 година
Кви са тия глупости 2лв на час?! Трябва да всички професии, нощният труд да се плаща 30% по-голям надник....!
96
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До r166 Който може става депутат , който не може .... мрънкащ и вечно недоволен полицай.
95
0
 
4
 
! Отговори
r166 преди 1 година
Анонимен 96, попитай депутатите от къде ще дойдат пенсиите на родителите ти, а аз ще те питам знаеш ли колко полицая трябва да се съберат, за да докарат една депутатска заплата? Жокер: отговорът не започва с "минус" .
94
2
 
4
 
! Отговори
ицо преди 1 година
Написаното са пълни глупости и Венцислава Вельова да се благодари че в страна като нашета все още никой не търси отговорност за публикуването на такива фекалии
93
0
 
3
 
! Отговори
Чък Норис преди 1 година
Пак ни прецакаха мамка им. До сега ни плащаха по 0,75 ст. на час.
92
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицаите тук си пишат минусите и искат големите заплати. От къде господа полицаи когато нема нито икономика нито производство , от заеми ли. Сигурно има полицаи със заеми както всички останали - как се плащат ? Ами какво да кажат хората с други професии и без професии с ниските заплати по ниски от Вашите, ами пенсионерите? вашите радители?
91
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все ги мотивират полицаите. 1 300 - 400 000 000 български лева бюджет, нови коли корейски катаджийки от по 60 000 лв., ранно пенсиониране плюс 20 заплати на куп и добра пенсия, безлимитни бензини , извънаредни заплащания и още екстри които обикновенния човек нема, но резултатите от работата им ? Доволен ли е народа от труда им?
90
3
 
5
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 1 година
Хора това е законът и толкова.. и ние по колцентровете да не би да са на давали повече - ехидната усмивка и ако искаш ...
89
0
 
3
 
! Отговори
Маймуна преди 1 година
Защо думата *** е цензурирана ?
88
0
 
4
 
! Отговори
до Стан преди 1 година
Тая *** не можех да я понасям,но и новия не е по различен .
87
0
 
14
 
! Отговори
Стан преди 1 година
Това е старата заповед, която беше обявена за нищижна от съда. Сега я препечатват същата и пак я пускат, а журналята го пускат като новина. Кака Бъч намали плащането за времето на разположение от 0.35 ст. до 0.10 ст. щото били много според нея. 24 часа дежурство от типа домашен арест на повикване 2.40 лева:))
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ходя с униформа по магазините!Изкам да кажа,че някой път униформените не са нормиран работен ден.Това ще рече,че днес може да са два часа на работа,а друг ден 12!
85
1
 
3
 
! Отговори
Неа до 87 преди 1 година
Чудесно е че си направил забележка , но сега говорим за полицаите не за пожарникарите
84
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви пари за тия търтеи На паркинга на Кауфланд гледам един пожарникар с униформа и служебен руски джип се качва с пълна чанта Казвам му - Ние , гражданите не плащаме заплати на вас държавните служители за да ходите по магазините в работно време Оня остана с отворена уста Винаги като видите такава ситуация правете забележка на дър.служители Жалко че не си носех телефона да снимам на видео ситуацията
83
1
 
16
 
! Отговори
Неа преди 1 година
И последно - ще подкперя полицаите като лично хвърля 25 стотинки по този който го е измислил това нововъведение !
82
1
 
3
 
! Отговори
Неа преди 1 година
В Търново също съм била на квартира - 4 лв . нощувката , но и другите цени бяха надолу . Така , че моля не правете голяма разлика между София и др град , защото всеки си има предимство и някой места са по добре платени само заради местоположението а не защото работата е различна .
81
2
 
4
 
! Отговори
Неа преди 1 година
Квартирите са скъпи навсякъде . Просто в София започват от 400 нагоре за едностаен , докато в Бургас или в Пловдив може да намериш срещу 400 тристаен . Това е разликата . Освен това за 400 лв в София квартирата е супер мизерна ! А в Бургас или Пловдив биват . Това е разликата . В много длъжности няма разлика в заплащането . В продуктите също .