Мотивират полицаите за нощния труд – 0,25 лв. на час

Така те ще получават допълнително 2 лева за 8 отработени часа
4 сеп 2017 12:52,
113
Мотивират полицаите за нощния труд – 0,25 лв. на час
Снимка: архив, Булфото

Министерството на вътрешните работи предлага за всеки отработен час през нощта или за част от него между 22:00 и 06:00 часа на държавните служители в системата на МВР да се изплаща допълнително възнаграждение за нощен труд в размер на 0,25 лв. Това става ясно от проект на заповед, публикуван на сайта на ведомството днес.

От предложението следва, че полицаите ще получават допълнително 2 лева за 8 отработени часа през нощта.

Освен това, със заповедта се определя и допълнителното възнаграждение, когато служителят се води "на разположение и се намира извън местоработата си" на място, определено със заповед и/или график. Тогава ще му се изплаща допълнително за всеки час или част от него в размер на 0,10 лв.

Заповедта определя и размера на допълнителните възнаграждения и на официални празници за полицаите. Това ще става като се удвои сумата за всеки отработен час, която получава служителят, според основното му месечно възнаграждение.

Според мотивите към проекта на заповед, тя няма да доведе до необходимост от допълнителни финансови средства по бюджета на МВР.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
доброволните отряди са ок, но само за селата.трябва да са и без оръжия, най много с палки.за градовете е изключено. има прекалено много стрес, различни хора и непридвидими ситуации, за които се иска опит и доброволци не могат да бъдат подготвени.освен това могат и да злоупотребяват и да тероризират бездомници, разни младежи, по-тъмни легални чужденци или пък нощни купонджии, само за да си намират работа.в селата всички се познават и няма да има злоупотреби.това поне показва опита в сащ.
55
7
 
14
 
! Отговори
НЕ преди 6 години
Много са им! Обирали са ми апартамента 2 пъти, нищо не разкриха. Крали са ми колелото, не го откриха (сега чета "цели" 8% разкрити кражби на велосипеди!), крали са ми фаровете на автомобила - нищо, звънял съм за шумни купони - никой не се появи, патрулките подминават неправилно паркирали автомобили и други нарушители, виждал съм ги как спят под една черница в квартала и още и още. Единствената работа, която са свършили е да ми проверяват личната карта! Кви увеличения бре? Масови СЪКРАЩЕНИЯ!
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
25 стинки за един час труд нощем! Тая ставка обрича полицаите на по-зле от клошари.
53
1
 
25
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Имам усещането, че се гаврят с повечето държавни служители, за да ги демотивират и откажат. Та остава само една маса, като не пита това защо така, онова защо.. А само изпълнява каквото каже назначените Калинка и се радва на трохите. Обаче въпроса е обществото как реагира? Реагираме ли ние адекватно?Аз за да искам сигурност знам че полицаите трябва да живеят като бели хора, да се борят за мястото си и да са мотивирани въобще. С ние как им помагаме за това? Или само като вдигнат бензина сме..
52
12
 
8
 
! Отговори
не преди 6 години
Я влезте нощно време в някое районно,пълна тъмница и дежурния спи в кабинката,и затова ще им плащат?
51
11
 
6
 
! Отговори
я стига преди 6 години
Много хора работят нощни дежурства за същите пари стига сте правили циркове,намерили сте с кой търтей пример да давате.
50
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствено доброволни отряди из цялата страна могат да бъдат от полза. Рокерите - на първа линия. Но преди всичко да се провери в чии ръце къде какво оръжие има. Май бая патлаци ще се отнемат. Ако има кой, де.
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле много стинки ще им дадете.Господа Полицай пак се подиграват с вас и вашия труд, после пак отидете да ги пазите по протестите.
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и после що имало престъпления..ами на кой му се гони бандити с риск за живота, за 2 лв ?то и 20 лв да бяха пак смях.един дребен дилър прави по 200-300 на ден, колкото 2 седмици работа на полицай, и ако работи за правилните хора, с нулев риск !
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако прочетете внимателно наредбите за полагане на нощен и на извънреден труд, такива парадокси и абсурди ще срещнете, че ум ще ви зайде. Те са ни наследство още от времената на онова, развитото общество. Тези 25 стотинки са само черешката на тортата, върха на сладоледа. Щото да не би някой, чийто труд не ни е еня, да вземе малко повече. Ама на профсъюзите не им се занимава с такива дреболии. Те са по великите дела.
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 44 Анонимен,ами те това и правят, не мърдат от патрулките.особено варненските, те дори спят вътре. през деня.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мотивитат или "мотивират" трябва да пише в заглавието?
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще забогатеят.
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много са имДа взимат колкото останалите работници. За труда си получават съответното възнаграждение, за нощните смени - колкото всички останали.
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бях полицай при такова заплащане и аз нямаше да се мръдна цяла нощ от патрулката. Не за друго, а щото ще го сметна за подигравка, а на подигравката по някакъв начин трябва да се отговори.
41
1
 
14
 
! Отговори
:):) преди 6 години
лелее ще забогатеят, подигравка
40
2
 
9
 
! Отговори
ники преди 6 години
докато 90% от хората свързват полицията със служба КАТ нещата нема да се оправат ,интересно ми българино колко пари дадохте рушвет на пожарникаря,граничаря,на тел.112,на жандармериста ,на криминалиста и много още други ,колко пари ви взеха а ,докато се интересувате само от ламарините пред гаража ,и уредите ви в гащите нема да се оправи никога държавата щото мозъка ни е станал плосък и гладък ,затова навсекъде ше викат българска му работа ,требва да *** в пожари да влезат 4милиона бежанци да ви
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е в нашата фирма отдавна е така. 2 лв. се дават допълнително на вечер за нощен труд, което обаче не значи че няма да ти удържат накрая за някакви глупости пари.И се чудят защо няма кадри.
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колега, ако се изчистят всички течове, крадци и така нататък знаеш ли колко МИЛИАРДА годишно ще артисат? Бедна ми е фантазията.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До asdfабе колко бедна, колко се краде.. не се знае точно.аз мисля, че ако се стегнат всички дупки и течове, ако се изритат крадците, комбинаторите и мързеливците от системата, полицаите могат да вземат минимум 1000лв чисти, също и учителите, лекарите и пожарникарите.