Валери Симеонов за курортите ни: Нискобюджетни арабски пазари

Вицепремиерът на война с преместваемите обекти по морето
4 сеп 2017 16:22,
75
Валери Симеонов за курортите ни: Нискобюджетни арабски пазари
Снимка: Архив, БТА

Всички преместваеми обекти в курорта "Слънчев бряг" трябва да бъдат премахнати. Това трябва да се случи във всички национални туристически комплекси, каза на пресконференция в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов.

По плажовете трябва да останат единствено спасителни постове, медицински пунктове и водни атакрациони, добави Симеонов, цитиран от БТА.

Всичко останало ще настояваме да бъде забранено, защото не само "Слънчев бряг", а и "Златни пясъци" са се превърнали в едно уродливо подобие на нискобюджетни арабски пазари, каза вицепремиерът.

Ще инициираме промени в Закона за туризма и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, с които да се въведе ред в курортите, информира той.

Симеонов каза, че "Слънчев бряг" АД трябва да бъде закрито, защото не генерирало никакви печалби. Според Сименов Община Несебър би била по-добър стопанин на курорта "Слънчев бряг" и трябва да отговаря за инфраструктурата в курорта.

Според Симеонов, след активната намеса на държавата, НАП, Агенция "Митници" и др., приходите в туризма са превишили миналогодишните данни и са скочили до над 400 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората казват, ако едно заведение работи не му прави ремонти и подобрения, защото може и след това да не работи както преди! Не знам, но трябва много мнимателно да се пипа, че изгонят ли се туристите после остават само нашите българските бедняци дето идват на море с пълни багажници с манджи, кебабчета и бира! Нямат пари за хотели и търсят квартири, палатки. Паркират по улиците стари 30 годишни каравани и се крият като мишки хаха бедняци с претенций! Муа хуа хуа хуа
41
7
 
37
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Не харесвам Симеонов, нито одобрявам акциите му за шума, тъй като има служби, които да се занимават с въпроса. Не е работа на Симеонов.Но е прав, че с тези сергии, българските морски курорти приличат на арабски чаршии в най-примитивен вариант. Трябва да се затворят подобни открити обекти.
40
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tozi shte izgoni i poslednite turisti deto se osmelqvat da posetqt BG ,togava sobstvenicite na hoteli ,moteli i razvlekatelni suorijeniya da go obesqt
39
9
 
18
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Валелкааа, хубава работа братче, ама сигаанска. След като съвукупния бранш на Слънчака се постара да изгони българския турист, сега късно е либе за китка. Всяка Събота картината на пътя за Гърция напомня библейската притча за преселението на чедата Аврамови, ама ти се сети сега за това в каква клоака се превърнахме. И ... така, помежду другото, как ще регулираш частния сектор? Само от любопитство?
38
6
 
36
 
! Отговори
:):) преди 6 години
какъвто и да е, за това е прав.Сергии тип ориента, анцузу по сред лято
37
10
 
11
 
! Отговори
Социолог преди 6 години
Нещо след издънката в Калиакра -перките и голф игрищата реши да смени ролите от анти- еколог на анти-Слънчак.Само, че министъра на туризма не е от патриотите ,а от ГЕРБ и такова грубо изземване на функциите ще пропука спойките между партньорите....
36
27
 
15
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Ашколсун Валерка - ти ще направиш Слънчака конкурент на Сен Тропе, където нощувката е около 1000 евро без храна.
35
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лесно е да плюеш Валерка :) Намери високо бюджетни пазари и хора. Никой няма да те накаже . Ама само е плюене не става. За да спреш едното трябва да имаш алтернатива на друго и то да е по-добро. Другото е ясно ...Всички го знаем. Вместо да плямпаме само почвайте да оправяте плажните ивици. Паркинги , веоалеи, озеленяване и т.на. Така се докарват скъпи туристи , не с нощни затваряния на заведения.
34
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ясно е, държавата чисти пътя на големите риби и избива дребната конкуренция
33
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да има ред навсякъде- има си закон, който трябва да се спазва. ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ (даже не знам от коя партия е, не живея в БГ именно заради неспазването на елементарни закони) , ми харесва, че се опитва да сложи някакъв ред. Иначе и на пътя сме така - пише да не карам пил, ама айде - после много жертви. Пише, че не трябва да надуват музика, ама айде...Аз познавам тоя , ти оня, дай малко тук и готово. НЕ, ред и закон навсякъде. напълно ЗА. Това го няма никъде!!!
32
25
 
14
 
! Отговори
двойни стандарти преди 6 години
добре бе, на цялата линия ще има само два спасителни пункта, едно тото, и на всеки 100 км по един воден атракцион.няма да има магазинчета за бързо хранене, за вода и студени напитки на плажа, за сладолед, за бански , джапанки и пояси, за вестници, за алкохол, за цигари, разни лунапаркови атракции, няма да има нищо!! зашото винкела е решил така- да не купуваме,а да ходим до най-близката lafka, лускозните магазини за алкохол и до мутренските заведенията, които негово величество винкел ще допусне!
31
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тъй! То на плажа пясък не остана. Ама не вярвам да стане
30
2
 
48
 
! Отговори
ПОДКРЕПЯМ! преди 6 години
Ето защо, винаги става така, че като някой почне промяна на нещо към по-добро и се почва от малоумното българско население - АМА ЗАЩО СЕГА ТАКА БЕ?//ЗАЩО СЕ ЗАНИМАВА С ТИЯ ХОРА, А НЕ С ОНИЯ ХОРА?//ВСИЧКО Е ТОЛКО ЗЛЕ, ТОЯ ОТ ТАМ ПОЧНАЛ ДА ОПРАВЯ ДЪРЖАВАТА// - ми да - от там, от тук и ще се оправи, все от някъде трябва да се почне. Прав е човека и го подкрепям, тия мутренски и шуробаджанашки монополи по курортите е крайно време да спрат. Да се махнат тия и яка цедка за следващите.
29
2
 
38
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Да не забравяме, че на Сл. бряг лятото се концентрира утайката на обществото и търси как по лесен начин да лепне парите на туристите. А относно тези обекти що *** се продава там. Кеф ти найк, Адидас абе от марково и нагоре.
28
0
 
31
 
! Отговори
Рънте преди 6 години
Абе анонимен щрудел - големите риби се хранят с малки. Пробвай и си открий сергиия в Слънчев бряг.
27
3
 
41
 
! Отговори
Тодор преди 6 години
Еееех, да са арабски пазари, ама те са мутренски сборища ...Отказаха българина от родното Черноморие ...
26
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е скъпо, кой ще дойде за *** море, от което си тръгваш най-малкото с диария?
25
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"после кво ше работят тези хора, като ги изгониш оттам ?"Ще работят по специалността, която са завършили. Ако изобщо имат завършено образование.
24
3
 
35
 
! Отговори
Симеонов преди 6 години
"после кво ше работят тези хора, като ги изгониш оттам ?"Какво ще работят далавераджиите не е мой проблем. Аз ли съм ги карал да ходят в Слънчев бряг да си продават ***?
23
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туризмът ни се простира според чергата си. Предлага услугите, които са по възможностите му. Може да му се иска на Симеонов да сме Маями, ама няма как да се случи. Всъщност на Симеонов нищо не му се иска - той просто разчиства територията на големите в туристическия бизнес, приказвайки това, което на електората ще му хареса - че се бори с шума или с алкохолния туризъм. Приказките на един политик в България винаги трябва да се гледат под лупа - там винаги прозира нещо друго.