Валери Симеонов за курортите ни: Нискобюджетни арабски пазари

Вицепремиерът на война с преместваемите обекти по морето
4 сеп 2017 16:22,
75
Валери Симеонов за курортите ни: Нискобюджетни арабски пазари
Снимка: Архив, БТА

Всички преместваеми обекти в курорта "Слънчев бряг" трябва да бъдат премахнати. Това трябва да се случи във всички национални туристически комплекси, каза на пресконференция в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов.

По плажовете трябва да останат единствено спасителни постове, медицински пунктове и водни атакрациони, добави Симеонов, цитиран от БТА.

Всичко останало ще настояваме да бъде забранено, защото не само "Слънчев бряг", а и "Златни пясъци" са се превърнали в едно уродливо подобие на нискобюджетни арабски пазари, каза вицепремиерът.

Ще инициираме промени в Закона за туризма и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, с които да се въведе ред в курортите, информира той.

Симеонов каза, че "Слънчев бряг" АД трябва да бъде закрито, защото не генерирало никакви печалби. Според Сименов Община Несебър би била по-добър стопанин на курорта "Слънчев бряг" и трябва да отговаря за инфраструктурата в курорта.

Според Симеонов, след активната намеса на държавата, НАП, Агенция "Митници" и др., приходите в туризма са превишили миналогодишните данни и са скочили до над 400 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя па, тоя па, тоя па, голям разбирач се извъди, добре че е той да оправи туризма...
1
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълно прав е. Противно на останалия нормален свят тук ако нещо бъде оставено на "бизнеса" той го съсипива по-бързо и от държавата.