Калин Митрев: Това е кампания срещу мен и Бокова!

Взимал е пари, но регламентирани, с платени данъци
7 сеп 2017 09:15, Елка Василева
37
Калин Митрев: Това е кампания срещу мен и Бокова!
Снимка: архив, Reuters

Калин Митрев не отрича, че е взимал пари, но те са били регламентирани, декларирани и с платени данъци. Това стана ясно от думите му пред Нова тв по повод разкритията около т.нар. "Азербайджанска перачница".

Според него скандалът е атака срещу него и съпругата му Ирина Бокова.

"Това е безсмислена спекулация. Достатъчно сензационна, за да предизвика интерес и вреди на мен и на семейството ми. За мен това е кампания", заяви Митрев.

От разкритията на Проекта за разследване на корупция и организирана престъпност, озаглавени "Азербайджанска перачница", става ясно,че властите в Азербайджан са плащали на европейски политици и журналисти за отклоняване на вниманието от критиките към президента Илхам Алиев.

Още по темата

Сред назованите имена е и Калин Митрев, представител на България в Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие, базирана в Лондон. Той получил получил най-малко 425 000 евро за частни консултантски услуги от местната азербайджанска компания "Авуар".

"Споменава се български представител. Няма такова нещо. Аз съм бил четири години извън банката и през това време съм вършил консултантска дейност. Нещо, което върша от 1992 година насам", заяви Митрев.

Той вече е разговарял с финансовия министър Владислав Горанов, който по-рано заяви намеренията си да поиска обяснение за "българската следа в схемата".

"Дори без да го е поискал, аз съм длъжен да защитя и моето добро име, и името на банката и дори за страната", заяви Калин Митрев.

В разследването на Азербайджанската схема се поставя под въпрос компетентността на Калин Митрев по мащабен хидротехнически проект, изпълняван от азербайджанска компания. Заради опита си Митрев бил търсен консултант за мащабни инвестиции, разказва той.

"Да се поставя под съмнение моята работа и професионалната ми пригодност да я върша е абсурдно", допълни Митрев.

Днес се очаква правителството да излезе с позиция по случая. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Калин Митрев: Това е кампания срещу мен и Бокова!Това е кампания срещу Бокова. начело на ГЕРБ са двама бивши полицаи и използват полицейски хватки да злепоставят И.Б. Това е изпитан, но *** милиционерски похват и не носи плюсове на ГЕРБ. Както стана с Кр.Георгиева за ген.секретар на ООН. Георгиева се издъни, но помията изпръска и правителството в лицето на премиера и министъра на ВнР. Никоя организация няма да злепостави членовете си, така че ББ и ЦЦ няма да постигнат целта си.
25
1
 
1
 
! Отговори
до 31 преди 6 години
Че завряния зет си е комунист, Корнелия Нинова на кой е ученичка, да не е на мен. Къде е СДС, разби го като истински комунист! Ако направиш една разпечатка на номера на един от двамата убеден съм, че всеки ден се чуват!
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На червените цоциалисти или Костов им е виновен или международното положение
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крушката си има опашка , г-н Митрев.
22
1
 
4
 
! Отговори
Zagrijen преди 6 години
Ама и този като го хванаха, Сорос му е виновен... Като чуя Сорос и се сещам за опорна точка на КТБ,, пардон КГБ!Жив и здрав, да се отнемат в полза на държавата!
21
0
 
4
 
! Отговори
Коридори Коридорииии преди 6 години
А защо не се провери КоИ изкупиха имотите покрай Коридор 8 покрай Коридор следващ КоИ фондации получават пари за какво ли неа и дали парите от КТБ не се връщат под формата на инвестиции от Чужибина
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мани ги Азербайджан,ами великио бг елит открадна 4 000 000 000 от КТБ и после никому нищо.
19
0
 
6
 
! Отговори
криста преди 6 години
Ами да, кампания е, защото тая кампания срещу вас е в резултат на вашите дела. И това, че сте си платили данъците не прави доходите ви чисти.
18
1
 
7
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
а ние се дрънкахме един месец заради топлата службица на Бокова в ООН, жената си е опекла работата :D
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Га яде кифтета не рива , са ривеш....
16
1
 
3
 
! Отговори
fakt преди 6 години
dogan e po golyam hidrotehnik
15
2
 
9
 
! Отговори
Иванушка преди 6 години
Тея всички просто трябваше 1989 до стената и като в Румъния.Сега си развяват на разни синекурни длъжности по целия свят, оправили са си децата и внуците и най-лошото, заради такива като тях сме на това дередже.Че и по света ни излагат.Пфууу
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кампании всякакви. Само не и срещу много наши хора.ПлевнелиевБорисовСталинкаДоганМосков и още, и още...Все много на брой и все много "наши"Срещу тях проверки не се правят.КТБ???!!!
13
5
 
12
 
! Отговори
къде е? преди 6 години
Защо мълчи активният борец срещу корупцията по високите етажи - др Нинова. Къде се потули! Изглежда получаването на подкупи от кастата на комунистите е тяхно право, не е корупция!
12
1
 
4
 
! Отговори
ха да видим... преди 6 години
До до 9 ...дарението от 2,5 млн. лв., направено от Фондацията Гейдар Алиев...това дарение лично на Борисов ли е присъдено или го е получила държавата Република България
11
5
 
10
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Кампанията била срещу Митрев и Бокова...Че срещу кого друг да е??? Срещу мен и комшията ми Гошо ли да е??? Ей на това му викам червена наглост...
10
3
 
12
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Премиерът Бойко Борисов и Първата дама на Азербайджан Мехрибан Алиева откриха реконструираната средновековна крепост Трапезица във Велико Търново. Възстановяването на крепостта стана възможно благодарение на дарението от 2,5 млн. лв., направено от Фондацията Гейдар Алиев, която управлява съпругата на азербайджанския президент.Ха да видим сега #КОЙ е перачът и къде са парите от КТБ ???
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да защитиш името на България е като си подадеш оставката. Как като е на пост в ЕБВР и същото време дава консултации. Това си е конфликт на интереси или в ЕБВР му дават такава малка заплата, че едва свързва двата края, като повечето българи у нас, на които им се налага да работят на две места. "Да не очакваме от един индивид едновременно да е умен, честен и комунист. Ако е умен няма как да е комунист, а ако е комунист няма как да е честен" Карел Чапек. Изводите ги оставям на вас!
8
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-скоро крадецът е Певнелиев. "Доктор хонорис...." на Азърбейжанския университет?!?Да проверят неговите офшорки и чий го дири всяка година в Азърбежан. Голяма любов с азърбейжанския политически елит. Ама кой да се хване да проверява? Плевнвлиев е "наш човек". Той е от богоизбраните.Същата *** поръчка като със Сталинка преди време.
7
5
 
22
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Поредния доносник на комунистическата ДС ,устроен на добре платена хранилка вдига шум ,че бил репресиран