Корупцията можела да зароби парламентарната ни република

За Радев не било самоцел на назначава шефове
Обновена: 8 сеп 2017 18:57 | 8 сеп 2017 18:45, Камелия Цветанова
38
Корупцията можела да зароби парламентарната ни република
Снимка: Reuters, архив

"Явно има политици, които не осъзнават, че тъкмо корупцията може да блокира и загроби парламентарната република, която те уж отстояват. Виждате колко голямо е недоверието в институциите. Да назначавам председателя на антикорупционния орган изобщо не е самоцел. Много важно е този орган да работи ефективно, това е очакването на всички българи и трябва да се замислим сериозно върху него". Това заяви днес пред журналисти президентът Румен Радев помолен да коментира думите на Цветан Цветанов от ГЕРБ, че президентът не може да назначава председателя на антикорупционния орган, защото не сме президентска република.

Още по темата

 
"Само допреди няколко месеца във връзка с районирането при мажоритарните избори се настояваше от същите хора това да бъде направено от президента, като равно отдалечен от всички власти и натоварен с огромно обществено доверие. Сега нещо смени ли се?", попита Румен Радев, цитиран от прессекретариата на "Дондуков" 2.
 
В отговор на въпрос дали Калин Митрев трябва да напусне поста си в ЕБВР след направеното международно журналистическо разследване и отправените обвинения към него в лобизъм, президентът подчерта, че  това е неприятен случай.

"До момента разполагаме с медийни публикации. Мисля, че трябва да изчакаме компетентните становища на разследващите органи, както на българските, така и на европейските", отбеляза още  държавният глава.
 
"Нормално е в една парламентарна република да има искане на вот на недоверие, но те винаги трябва да бъдат аргументирани и съпроводени с алтернативни предложения", заяви още президентът, в отговор на въпрос за заявеното от "Воля" намерение да инициира вот на недоверие към правителството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.