Нинова на 9-ти: Помним и почитаме без да мразим

Дано не се подмени ДНК-то на историята ни, заяви тя
286
Нинова на 9-ти: Помним и почитаме без да мразим
Нинова в Елхово. Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се включи в отбелязването на 9-и септември в Стралджа и Елхово, а до нея застанаха Кристиан Вигенин, народния представител Николай Пенев и представители на ръководството на БСП-Ямбол. Те поднесоха цветя на паметниците на антифашистите и на Братската могила.

"Девети септември е  дата, променила България. Днес едни  българи я празнуват, а други - хулят. Едно модерно и съвременно  общество може да се развива  не чрез омраза, а стъпвайки на истината. Години наред, различни хора, с различни мотиви правят точно обратното. Твърдят, че в България не е имало фашизъм, следователно не е имало и антифашисти. Така наречените антифашисти били лумпени, терористи, мракобесни типове убийци. И се питаш кой човешки ум може да приеме, че Гео Милев, Никола Вапцаров, Христо Ясенов са лумпени? А кое човешко сърце може да приеме, че обезглавеният седемнайсет годишен Ангел Недков, изгореният жив Кунчо Фитлеков, шестте ястребинчета и още 250 избити невръстни деца и пеленачета са мракобесни типове убийци?", попита в словото си Нинова и продължи:

"И понеже са такива, те бяха обругавани, а плочите им разрушавани. Кажете ми коя държава и кой народ по света постъпва така с паметниците и паметта си? Ето защо ние днес сме тук, не за да мразим, а да помним и почитаме онези, които са имали идеал за друго бъдеще и са загивали за него, както и руските воини, дали живота си за България. Това бъдеще, след 9 септември 1944 г., също е оценявано противоречиво. Най-често се изтъкват грешките му и се подминават фактите на съграждането и модернизацията на България, създаването на производство, земеделие, образование, здравеопазване, сигурност. Днешната политическа класа е незряла да прочете обективно историята на страната ни. Фактите се манипулират според конюнктурния интерес. През 2010 година лидерът на ГЕРБ, запитан за социалистическия период, каза, че и една стотна да се построи от онова, което е построено тогава и да се постигне такъв икономически ръст, би било успех за всяко правителство. Вчера, същата тази партия, която днес управлява и не може да даде перспектива на страната ни, се върна назад и определи онзи период като човеконенавистнически и разрушителен, а днешната дата като най-черната.

Лекарството за това политическо озлобление и отрицание, за подмяната на историята е само едно - мъдростта на народа ни. Академик Георги Марков казва: "Историята е ДНК-то на народа ни. Не бива да я подменяме". Сигурна съм, че българският народ няма да позволи никой да подмени ДНК-то ни и ще се бори да има мир и справедливост!", заяви Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
10
 
! Отговори
Циник до 9 преди 6 години
Илитерати като теб ...не знаят разликата между Българин и славянин!То е обидно - но така ни учеше БКП!Любимата ти Русия се пише с главна буква...макарче в случая си прав - болшевишкия агресор не беше от Русия , а от СеСеРе....*** си простен...сигурно червения каскет ти стяга...и спира притока на кръв...към кашата в главата ти!
9
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой не е разбрал какво точно е станало на 9 септември 1944 да не пише прооостащини без този период 1944-45 година света нямаше да е такъв нито на запад нито при нас ако не си на ясно не коментирай тази дата за нас и този период никога не трябва да бъдат забравени ако русия не беше победила цялата славянска общност нямаше вече да е жива не го забравяйте никога
8
3
 
19
 
! Отговори
истината преди 6 години
след десети ноември икономиката почти в цялост се подари, т. е. открадна от комунисти,признай това Нинова.Комунистите родината окрадоха, подариха си я на калпак, нанарода не дадоха нищо пак.
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не беше ли точно в Стралджа, председателят на русофилския клуб и член на БСП, който изнасили ученичка? Как се казваше тоя изверг?
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде пак избори, че електората остарява и намалява Другарко Нинова!
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки който си мисли, че смяната на фашизъм (какъвто в България никога не е имало) с комунизъм е нещо добро значи има сериозни психични проблеми или няма никаква идея какво точно представляват и двете (каквито са били неграмоните селяни)
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** и *** един до друг. Че и немците и те празнуватвсяка година рождението на Хитлер...поне така трябва да е, според супер Ентелегентната ***.
3
25
 
3
 
! Отговори
Мартин преди 6 години
за първи път е права тази
2
4
 
24
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Отвратително!Какво помните др.***?Лагерите на смъртта? Прасетата людоеди в Белене?И какво не мразите - хилядите жертви на признатата със закон престъпна БКП!Какво помните?Куфарчетата на Луканов...зимата на Виденов..прасетата на Гергов...или изчезналите 20 000 000$ на ДКМС?Какво помните?
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Госпожа лъжа пак лъже. Че почита кървавия ден е ясно, обаче мрази с цялата си душа България и иска да я продаде на ОТНОВО на азиатските орди.