Нинова на 9-ти: Помним и почитаме без да мразим

Дано не се подмени ДНК-то на историята ни, заяви тя
286
Нинова на 9-ти: Помним и почитаме без да мразим
Нинова в Елхово. Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се включи в отбелязването на 9-и септември в Стралджа и Елхово, а до нея застанаха Кристиан Вигенин, народния представител Николай Пенев и представители на ръководството на БСП-Ямбол. Те поднесоха цветя на паметниците на антифашистите и на Братската могила.

"Девети септември е  дата, променила България. Днес едни  българи я празнуват, а други - хулят. Едно модерно и съвременно  общество може да се развива  не чрез омраза, а стъпвайки на истината. Години наред, различни хора, с различни мотиви правят точно обратното. Твърдят, че в България не е имало фашизъм, следователно не е имало и антифашисти. Така наречените антифашисти били лумпени, терористи, мракобесни типове убийци. И се питаш кой човешки ум може да приеме, че Гео Милев, Никола Вапцаров, Христо Ясенов са лумпени? А кое човешко сърце може да приеме, че обезглавеният седемнайсет годишен Ангел Недков, изгореният жив Кунчо Фитлеков, шестте ястребинчета и още 250 избити невръстни деца и пеленачета са мракобесни типове убийци?", попита в словото си Нинова и продължи:

"И понеже са такива, те бяха обругавани, а плочите им разрушавани. Кажете ми коя държава и кой народ по света постъпва така с паметниците и паметта си? Ето защо ние днес сме тук, не за да мразим, а да помним и почитаме онези, които са имали идеал за друго бъдеще и са загивали за него, както и руските воини, дали живота си за България. Това бъдеще, след 9 септември 1944 г., също е оценявано противоречиво. Най-често се изтъкват грешките му и се подминават фактите на съграждането и модернизацията на България, създаването на производство, земеделие, образование, здравеопазване, сигурност. Днешната политическа класа е незряла да прочете обективно историята на страната ни. Фактите се манипулират според конюнктурния интерес. През 2010 година лидерът на ГЕРБ, запитан за социалистическия период, каза, че и една стотна да се построи от онова, което е построено тогава и да се постигне такъв икономически ръст, би било успех за всяко правителство. Вчера, същата тази партия, която днес управлява и не може да даде перспектива на страната ни, се върна назад и определи онзи период като човеконенавистнически и разрушителен, а днешната дата като най-черната.

Лекарството за това политическо озлобление и отрицание, за подмяната на историята е само едно - мъдростта на народа ни. Академик Георги Марков казва: "Историята е ДНК-то на народа ни. Не бива да я подменяме". Сигурна съм, че българският народ няма да позволи никой да подмени ДНК-то ни и ще се бори да има мир и справедливост!", заяви Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе понякога пускаха тоалетна хартия, но имаше опашки.
169
1
 
11
 
! Отговори
Миял преди 6 години
След Септемвриския метеж БКП не забранена и избиват 800 кметове и секретар бирници.Не е Антифашистко в--е защото Г. Димитров е бил тогава 7 г. депутат.Общо левите депутати са били 47 .
168
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
9-TI SEPTEMVRI-DEN NA VSENARODNA RADOST MIR I LUBOV.
167
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пичове къде отиде дегенерата с " бананите и тоалетната хартия"Не съм научил последния ред на поста му
166
3
 
18
 
! Отговори
Миял преди 6 години
До ?!--174;При атентата в Св. Неделя са убити над 40 деца. 1 клас 30 деца от девическата гимназия и над 10 деца придружавали родителите си. Вътре са убити 169 ,отвън ранените са над 500 .убити са 13 генерала ,министри и др. Общо убитите са 280.
165
1
 
8
 
! Отговори
комунистик преди 6 години
Сегашните предизборни листовки са луксозни - финансират ги едри капиталисти - КурнЕ ли Е СланинаЕ ...е Гергов...
164
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вие сте дилетанти. Експертите можем и страмваен билет да се обършем.
163
7
 
5
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЙ преди 6 години
НИНОВА НЕ Я ПРИЗНАВАМ ЗА КОМУНИСТКА, ТЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА ТАКАВА.НО ВИЖ, НАШИЯТ ПРЪВ ПАРТИЕН И ДЪРЖАВЕН РЪКОВОДИТЕЛ ДР. БОРИСОВ, ОПИТЕН И МЪДЪР КОМУНИСТ, КОЛКО УМЕЛО ВОДИ ДЪРЖАВНИЯ НИ КОРАБ ПРЕЗ БУРНОТО МОРЕ.
162
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе пробвах да се обърша с предизборна листовка на БСП, ама те много луксозни, гланцови, дебели... само се омазах. Откъде имат пари за такива листовки тея?
161
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Темата е фекална...борим тука "тоалетната хартия и бананите" тези грозни врагове на развития социализъм!
160
2
 
9
 
! Отговори
?! преди 6 години
Не знам кой какви пеленачета е избил, но според Корнелия тези бебета в пелени социалистчета ли са били?!?!
159
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на комунизма нямаше тоалетна хартия и хората се бършеха с вестник Работническо дело и ставаха още по омърсени, а при демокрацията имаме тоалетна хартяи и се бършем с тоалетна хартия и сме чисти.
158
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С Дума става...ама не е същото!Няма ги славните победи на социализма...тази най-ефектна кл изма!
157
1
 
12
 
! Отговори
Нон сенс преди 6 години
Нещо не схващам.Как едно и също лице може да бъде топ-приватизатор и руши с ентусиазъм едно от най-печелившите български социалистически външнотърговски дружества,а след това изведнъж да почервенее до такава степен, че да стане шеф на социалистическата партия?Корне ***,да не страдаш от раздвоение на личността, ***?Консултира ли се с чичо доктор?
156
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога не съм се бърсала с вестник, но някой ден ще опитам...................................А всичките демократи, които пишат тук са се бърсали с вестник. Затова имат богат опит в бърсането.Но на времето партийните началници не ползваха тоалетна хартия, защото сегашните демократи им облизваха старателно задниците. И сега го правят с други началници, все пак имат богат опит от миналото.
155
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С днешния вестник "Дума" не става ли?
154
1
 
1
 
! Отговори
Миял преди 6 години
До Анонимен--165;За металистите Фина ШКУРКА.
153
1
 
9
 
! Отговори
до 161 преди 6 години
Опитайте другарко...но опитайте с "оригинала"Вестник Работническо дело!Незабравимо преживяване - бършеш...и си оставаш омърсен!Комунистическа мечта!
152
2
 
14
 
! Отговори
И ние, и ние... преди 6 години
Помним и почитаме, но ви мразим и ненавиждаме! Вие сте най-долнопробна комунистическа сбирщина от убийци, крадци и некадърни мързеливи търтеи !!! Вечна забрава за най-черния ден в историята на тази държава-09.09.1944 !!!
151
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо няма черна тоалетна хартия за металисти