Разделението - 45 години след 9 септември и до ден днешен

Петър Стоянов вини комунизма за днешната деморализацията
Обновена: 10 сеп 2017 20:00 | 10 сеп 2017 20:00, Камелия Цветанова
145
Разделението - 45 години след 9 септември и до ден днешен
Снимка: Булфото, архив

Основната характеристика на 9-и септември е разделението. Проблемът не е, че обществото беше разделено 45 години, а че обществото продължава да бъде разделено и сега. Това каза пред bTV президентът Петър Стоянов.

"Толкова години след рухването на комунизма, хората, които са продали душите си, за да служат на този комунизъм, продължават да ненавиждат всеки честен и почтен човек, защото в неговото лице се оглеждат като в огледало, виждат своето безчестие. Това е следа, която ни преследва толкова години. Тук намирам в психологически план моралното развращаване, с което комунизмът допринесе за днешната деморализацията на българското общество. Това е големият проблем – промяната на манталитета”, посочи той.

Според него повечето от комунистите ловко се нагласиха и се възползваха от днешната система.

Петър Стоянов коментира и писателя Георги Марков, който беше убит по поръчка на комунистическия режим.

"Неговото място, когато става въпрос за българската историческа памет, е много специално, защото той е написал най-талантливите и най-задълбочени текстове за комунизма, стигна в дълбочина“, каза Петър Стоянов.

Според него писателят се е занимавал с психологията на комунизма, с механизмите, които го движат и от тази гледна точка той се е превърнал в може би най-ненавижданият човек от комунистическия режим в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
2
 
2
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
уважавахте много но да обвиняваш комунизма.като си възпитан.от комунизма.и си израснал и изучил от тях не комунизма а корупционеската демокрация унищожи българия и куклите като вас.на ваще кукловоди ес и сащ
127
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно тоя кон как е оцелял при лошия комунизъм ? Че и завършил висше образование ?? Случайно да няма и картонче в архива на ДС ?
126
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много точен анализ и изказване на президента Стоянов, но у нас е пълно с проруски хибриди и няма кой да го чуе.
125
0
 
6
 
! Отговори
винаги истината преди 6 години
ЗАЩО СЕ СТРАХУВАШ ДА КАЖЕШ , ЧЕ ЖИВЯХМЕ ПРИ СОЦИАЛИЗЪМ , А НЕ ПРИ КОМУНИЗЪМ , А СЕГА СМЕ В ДИВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ- МЕРСИ ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА ВИ . ВИЕ МАНИПУЛИРАТЕ И ЗАТОВА СМЕ НА 134 МЯСТО В СВЕТА ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО . НАРОДЪТ СЕ СЪБУЖДА . ТЕЖКО ВИ
124
1
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Като стане дума за Петър Стоянов се сещам за знаменитата му реплика "Иване, кажи си. Народа ще те разбере." Но Иван Костов не си каза, защото по негово време СДС направиха бандитската приватизация и крадяха като за последно. Но и досега все комунистите са им виновниА Петър Стоянов, като видя, че СДС отива към дъното, му стана председател, та да се уреди поне като евродепутат. Беше първи в списъка, но СДС не получи на изборите дори и един мандат. Каква мъка за клинтелист и празнословец като него
123
0
 
11
 
! Отговори
засрамете се преди 6 години
Петър Стоянов,няма невинни политици след 10 ноември 1989г.Всички сте за затвора-до един.Няма леви,няма десни,няма средни-от един дол сте само имената ви различни.Забогатяхте на гърба на народа и ПРОДАДОХТЕ земята на дедите ни на чужди интереси.Проклети да сте во веки всички от криминалния преход.Анатема.
122
9
 
2
 
! Отговори
Стефан преди 6 години
На *** просто им става лошо като се обади Стоянов. Понеже семейството му не е червено и това явно е проблем, се фабрикуват страховити измишльотини! Петър Стоянов наложи прозападния модел на поведение в българската политика и свърши много за България и това няма да му го простят явно, но ние си знае :)
121
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най лошото и лицемерно е крадеца вика дръжте крадеца.Някои г-н Стоянов си продадоха душите на комунизма а след 10 си боядисах същите тези души в цветовете на дъгата за да продължават да грабят и унищожават България .
120
0
 
1
 
! Отговори
Bolen zdrav nosi преди 6 години
Kakste zabludeni Robi, sladka li vi e rakiqta? peete li na shefa Barim Vi povishenie, qdete li se edin drugimo za pozitziq v ochite na "Basha.,Shefa Golemiq'" da vi e sladko, sled 5-6 godini i posledniq intellekT izbqga da jivee ne da robu i poluchElite grajdanstvo na zapad Izteglqt semeistvata si i sprat da prashtat sveji pari v BG,Ta togava vashite bojestveni Bashove shte Vi paZqT s ohrana i orujie DokAto robute 12-13chasa..Piite hranete se edin put se jivee
119
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе все 9.9 им е виновен. Народа си беше доста единен към 1989 г.. После дойде разединението и пешо също има принос за това. Особено ми е болно когато хора, които са били наместени и са живели доста добре преди 1989г. ,после взеха да плюят комунизма,благодарение на който станаха хора.
118
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TOZI BRAKUVAN KON OTKADE SE POIAVI
117
1
 
15
 
! Отговори
158 преди 6 години
Този беше един от разединителите! Комунистите са виновни за всичко, а те още разграбват създаденото от тях. Съжалявам, но греховете им са много по-големи от тези на комунистите. Нагляри!
116
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви били лоши комунистите след 9.9.44, колко народ затрили. С фашагите преди тази дата на колко партизани отрязаха главите, колко къщи на техни близки изгориха, колко деца избиха? И кой ще им приети след 9.9.44, има ли такъв на който са избити, изселени и вкарани по затворите? Каквото направиха фашагите това им се върна. Така ще стане и със сегашните които забиха България в тинята на бедността и невижданата корупция. Като се критикува след 9.9.44 да се помни какво е било преди 9.9.44.
115
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това нещо на снимката от кое бунище го извадихте?
114
1
 
11
 
! Отговори
Би сери преди 6 години
Не ядете асфалт,а питате за магистрали.Ама,ха.Парле ву франсе?Конграчулейшън!Не ям суджук,имам кръвно...
113
6
 
14
 
! Отговори
обединен петров преди 6 години
*** искала извинение от българския народ.Вместо да се смирят и да се извинят те искали обединение?!С мутри като тях, хем убиват, лишиха хиляди семейства от живот, равен старт в живота и сега едва ли не искат техните жертви да им се извинят.Тези със закон са обявени за обединена престъпна група, но само искат и искат?!
112
0
 
12
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Цар Обединител е П.С.еднакво мрачен от комунисти и демократи.
111
2
 
19
 
! Отговори
антиседераст преди 6 години
До 120 Горчивата истинаКъде е този *** та сложи да него Ботев и Левски ? Абе вие евроатлантиците ежеминутно ли се дрогирате ?
110
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 115 КОЙ НЕ СКАЧАНЕ ЗАБРАВЯЙ И ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ, ТЯ Е НАЙ-ЦЕННАТА ПРИДОБИВКА ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА.
109
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО ЛЕВСКИ И БОТЕВ БЯХА ОСТАНАЛИ ЖИВИ СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО НЯМАШЕ ДА ГИ ДОПУСНАТ ВЪОБЩЕ ДО ВЛАСТТА. ЩЯХА ДА ВЕГЕТИРАТ С НЯКАКВА МИЗЕРНА ПОБОРНИЧЕСКА ПЕНСИЯ.