Уж асфалт не се яде!? Ама всички само за пътища питат Борисов

И за НДК: Тези, които не са го пипнали, а продаваха гащи и сутиени, сега намират опорни точки
204
Уж асфалт не се яде!? Ама всички само за пътища питат Борисов
Снимка: БТА

Уж асфалт не се яде, ама всички само за пътища питате. Така премиерът Бойко Борисов отговори с укор на обвиненията на социалстите още от предишния му мандат, че инвестира само в инфраструктура, но не и в социална политика.

Борисов беше в неделя в Русе за откриването на възстановения храм "Всех Святих", предаде "Фокус".

"Искам да поздравя хората в Русе, че вече имат възстановената, напълно разрушена стара църква. Някъде май-юни ще бъде готова и новата църква в Бяла. В сряда - 140 000 лв. за дострояването на габровската църква. От 18 век там не е строена църква. Ще стане и на много други места, просто така разбирам аз и моите колеги помощта и към образованието, и към религията. Ремонтираме и джамии, но строежът на нови църкви, възстановяване на тези, които са били разрушени, виждате – показваме ги", заяви Борисов.

По думите му днешният ден би могъл да стане и прекрасен повод за разединение. "Имали сме много пъти, но аз мога да поема ангажимент, че и пантеонът също ще бъде отремонтиран, така че да могат и тези, на които им е било мъчно, че е съборен един православен храм и тези, които пък тогава са го строили, всички да бъдат доволни", подчерта премиерът. На въпрос дали ще бъдат осигурени средства и за изписването на храма, той отговори: "Всичко, което поиска патриархът и владиците, се случва".

Попитан за пътя Русе-Бяла, Борисов обясни, че се проектира, който от години чака ремонт.

"На 2 и 3 октомври имаме съвместно заседание с румънското правителство. Работим активно по изграждане на още един мост в Русе. С въвеждане на ТОЛ системата той ще може да се самофинансира изцяло, така че би могло спокойно и концесия да се даде за направянето и да не се вадят пари от бюджета", допълни Борисов.

"Другото важно нещо е, че освен, понеже уж асфалт не се яде, ама всички само за пътища питате, много пари и като приоритет сме извели инфраструктурата в образование. В сряда най-късно, а вече има и избрани изпълнители за около 15 млн. лв. ще стартираме основно обновяване, рехабилитация, енергийна ефективност, плюс дворовете с всичките тези съоръжения, игрища и т.н. на двете големи училищата – математическата гимназия и "Христо Ботев", плюс три детски градини и още едно училище. Това хората в Русе ще го усетят, а догодина май-юни – църквата в Бяла", коментира министър-председателят.

"Тези няколко неща плюс мащабните ремонти, които след няколко дена ще започнат в Русе. Половината град ще го затворим, много улици ще ги правим. Ще извиняват хората, ама няма как да ги нарисуваме с боички. Доста неща мисля, че свършихме, плюс "Хемус" с Русе - Бяла – Велико Търново е приоритет на приоритетите", каза още Борисов, като уточни, че за пътя Велико-Търново – Русе вече вървят и отчуждителните процедури. "Просто бавно става, защото са сложни инженерни съоръжения.
България ни е прекрасна, но за строителство е много трудно - мостове, тунели, виадукти, отчуждителни процедури", отбеляза премиерът.

На въпрос за това как въррви подготовката за Председателството на Съвета на ЕС и има ли забавяне, той отговори: "Върви. НДК е една сграда, която наемаме за Председателството. Ако 20 -30 години пред това бяха по една плочка сменяли, въобще нямаше да се ремонтира, ще платим наем и ще отидем да го проведем. Тези, които не са го пипнали, а продаваха гащи и сутиени, не помните ли какво беше НДК, сега намират опорни точки".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
8
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Ту ,,Хъбове,, Ту,, магистрали,,Ту,, манастири,, Ама ,,Евангелието на Васил Левски,, остана не изкупено и останаха ,,за пониделника,, свързаните с него обекти,които са за три милиона!
89
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До северозападналия КАКВО Е ИМАЛА И КАКВО ПРОИЗВЕЖДАШЕ БЪЛГАРИЯ СЕ ВИДЯ ВЪВ ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА 80-ТЕ ГОДИНИ,ПРАЗНИ МАГАЗИНИ,РЕЖИМ НА ТОКА 3/3 ,СТУД ПО БЛОКОВЕТЕ/аз си имам къща та не ми беше студено защото се отоплявахме на нафта/ТОТАЛНА СИВОТА,МИЗЕРИЯ И ДЕПРЕСИЯ КАТО ТИ ДОНЕСАТ ЕДНА ЦИГАРЕНА ДЪВКА ОТ ЮГОСЛАВИЯ!Да си завреш тоя социализъм мнооого надълбоко!Сегашните "социалисти"са тия чиито бащи СА РАЗРУШИЛИ ХРАМА В РУСЕ а сега ми палите най-големите свещи верицата ваша ШИЗОФРЕННА И Т..ПА!
88
6
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен84 Прав си, колега. Едно време, преди 30-тина години, в България имаше индустрия, селско стопанство. Движение на стоки и суровини, а магистрали нямаше.Интересно, как тогава можеше, а днес-не? А и БДЖ-то не бе в такова плачевно състояние, поемаше и хора и товари. Днес навсякъде е трагедия.Интересно, как ли са построили Козлодуй, Девня, другите индустриални гиганти на времето, Кремиковци, ако щете, без магистрали??? Виждали ли сте и днес пътя до АЕЦ-а какъв е?Не магистралите са важни.
87
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кметът на Симитли нещо ми изглежда да се е поболял, ама то след толкова много злоупотреби...идва Видовден!
86
3
 
3
 
! Отговори
Към 87 ми преди 6 години
По- голяма глупост не съм чел. ЛИБЕРАЛЕН КАПИТАЛИЗЪМ.Олелеее, така не съм се смял. ТОВА СА ДВЕ ВЗАИМНО ИЗКЛЮЧВАЩИ СЕ ПОНЯТИЯ....САМ ЛИ ГО ИЗМИСЛИ,ИЛИ НЯКОЙ ГРАМОТЕН КАТО ТЕБ ТИ ПОМОГНА?.....Ще се напишкам от смях.... Защо не идеш да си нагребеш две лопати ЛИБЕРАЛЕН КАПИТАЛИЗЪМ В БАНКЯ. ТАМ ГО ИМА В ИЗОБИЛИЕ И ТО,БЕЗПЛАТНО. ХАХАХА...
85
7
 
13
 
! Отговори
Василев преди 6 години
За мен лично Тодор Живков е национален герой , който трябва да бъде приравнен с това , което е направил Стефан Стамболов, в тази геостратегическа ситуация по време на Студената война е извлякъл максимума и всичко което е направил беше единствено за благото на българския народ!!!Селяни прости, вие няматте два грама в главите си!!!България беше една сила на Балканите по време на Живков, а сега е една боклуджийница и ци.ганизираща се държава!!!Агент Родни Филипс!ЦРУ!!!
84
3
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Продължение на 76. Утре се планира протест, за който всички официални медии мълчат.От сега ще ви кажа-властта се е подготвила. и нищо няма да се промени, ако трябва полицията пак ще бие, за да има заплати за тях, ако трябва пак ще има сцепени черепи и руси злобни полицайки, скачащи по гърбовете на повален и закопчан с белезници мъж.Баце е удобен и на САЩ и на ЕС, послушен, предвидим. Няма да прави резки движения като Орбан, и ще си го търпят и ни го налагат до когато е необходим.
83
0
 
7
 
! Отговори
живееща на село преди 6 години
Това за Добри дол е вярно,но нали ние нямаме срам пред Бога и е в село-така ще върви!
82
2
 
13
 
! Отговори
До АНОНИМЕН 58 преди 6 години
Ти пък,в кои селски трънаци се пръкна,бе? Все още се използват пътищата,които *** строиха 50 год.Боцо девет години не може да завърши две теснолинейни магистралки,на които на всеки шест месеца правят ремонти,а той реже ленти на всеки сто километра,за да се нсмира на работа. Аман от посредствени екземпляри,които драскат просто..тии из сайтовете,защото също си нямат друга работа.
81
10
 
1
 
! Отговори
Либерал преди 6 години
Виновни за всичко са комунистите! ГЕРБ са комунисти! В България трябва да се въведе либерален капитализъм, всичко трябва да се приватизира!
80
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджука не е гей, той просто не искаше да обиди кмета на Симитли.
79
3
 
3
 
! Отговори
радев преди 6 години
няма бивши комунисти
78
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колата пред магарето. Ако имаше икономика - движение на стоки, материали, хора - тогава щеше да има нужда от магистрали. А в България няма никаква икономика, нищо не се произвежда. Брюксел плаща за магистралите евентуално да се използват за военната техника когато започнем войната с Русия, но от Крим няколко ракети само и за броени минути магистралите ще станат на разтопен асфалт. А дотогава батките ще се гонят с БМВтата по магистралите, само за това стават сега.
77
1
 
14
 
! Отговори
Афуз Али преди 6 години
Срам ме е да публикувам снимка на падналата църква в село Добри дол (Старото име,,Чифлика) община Първомай-Пловдивско. Тя слага точка на всички наши фалби.Елате и вижте!
76
0
 
14
 
! Отговори
To6 преди 6 години
Ами ще питат и за пътища, защото се изсипват милиони за соличните булевардчета, а междуселските пътища са като руини.
75
1
 
12
 
! Отговори
.... преди 6 години
Докато такива Гойковци избирате няма да се оплаквате мама ви....
74
0
 
13
 
! Отговори
Ооооо, преди 6 години
Абе,ти защо не смениш суджука с асфалт? Много е полезен срещу високо кръвно. Знаем го от собствен опит.
73
0
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
По време на протестите , когато издаде властта, първия път, полицията почти организирано провеждаше протестите по нашия край.Съберат се пред упавата протестиращите вечер, а полицията като овце ги водеше пред централата на Чез да повикат, и хвърлят малко домати.Когато казах, че не това е мястото, а протеста трябва да е пред органите на държавна власт, защото Борисов опеделя правилата, към мен се приближиха няколко цивилни "протестиращи, и буквално ми казаха да мълча, ако не искам да има последств
72
3
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен73Ааа, чакай. Магистралата Видин -София ще се строи на края на мандата, когато вдигнат заплати и пенсии. А и още се умува, от къде да мине-дали през Арчар или презД-р Йосифово.А ти чакай, и вярвай. Те, мостовете от Тошово време 2 години ремонтираха по старите пътища там, а ти-магистрала..
71
2
 
22
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
За едно е прав Баце, обаче . "Аз съм ***, и вие сте прости, за това се разбираме!"Като чета по долу коментарите, които го защитават-с чисто сърце мога да кажа-прав е за гореказаното. а за оня, дето питаше за построеното-Колко болници, училища и заводи построи Баце, и колко закри? Или май забравихте, как като се надигна народа, подви опашка и издаде властта два пъти?Нали е мъж, защо избяга, а не оправи работата? Да се благодали на незадоволените домакини, купения и корпоративен вот....