Уж асфалт не се яде!? Ама всички само за пътища питат Борисов

И за НДК: Тези, които не са го пипнали, а продаваха гащи и сутиени, сега намират опорни точки
204
Уж асфалт не се яде!? Ама всички само за пътища питат Борисов
Снимка: БТА

Уж асфалт не се яде, ама всички само за пътища питате. Така премиерът Бойко Борисов отговори с укор на обвиненията на социалстите още от предишния му мандат, че инвестира само в инфраструктура, но не и в социална политика.

Борисов беше в неделя в Русе за откриването на възстановения храм "Всех Святих", предаде "Фокус".

"Искам да поздравя хората в Русе, че вече имат възстановената, напълно разрушена стара църква. Някъде май-юни ще бъде готова и новата църква в Бяла. В сряда - 140 000 лв. за дострояването на габровската църква. От 18 век там не е строена църква. Ще стане и на много други места, просто така разбирам аз и моите колеги помощта и към образованието, и към религията. Ремонтираме и джамии, но строежът на нови църкви, възстановяване на тези, които са били разрушени, виждате – показваме ги", заяви Борисов.

По думите му днешният ден би могъл да стане и прекрасен повод за разединение. "Имали сме много пъти, но аз мога да поема ангажимент, че и пантеонът също ще бъде отремонтиран, така че да могат и тези, на които им е било мъчно, че е съборен един православен храм и тези, които пък тогава са го строили, всички да бъдат доволни", подчерта премиерът. На въпрос дали ще бъдат осигурени средства и за изписването на храма, той отговори: "Всичко, което поиска патриархът и владиците, се случва".

Попитан за пътя Русе-Бяла, Борисов обясни, че се проектира, който от години чака ремонт.

"На 2 и 3 октомври имаме съвместно заседание с румънското правителство. Работим активно по изграждане на още един мост в Русе. С въвеждане на ТОЛ системата той ще може да се самофинансира изцяло, така че би могло спокойно и концесия да се даде за направянето и да не се вадят пари от бюджета", допълни Борисов.

"Другото важно нещо е, че освен, понеже уж асфалт не се яде, ама всички само за пътища питате, много пари и като приоритет сме извели инфраструктурата в образование. В сряда най-късно, а вече има и избрани изпълнители за около 15 млн. лв. ще стартираме основно обновяване, рехабилитация, енергийна ефективност, плюс дворовете с всичките тези съоръжения, игрища и т.н. на двете големи училищата – математическата гимназия и "Христо Ботев", плюс три детски градини и още едно училище. Това хората в Русе ще го усетят, а догодина май-юни – църквата в Бяла", коментира министър-председателят.

"Тези няколко неща плюс мащабните ремонти, които след няколко дена ще започнат в Русе. Половината град ще го затворим, много улици ще ги правим. Ще извиняват хората, ама няма как да ги нарисуваме с боички. Доста неща мисля, че свършихме, плюс "Хемус" с Русе - Бяла – Велико Търново е приоритет на приоритетите", каза още Борисов, като уточни, че за пътя Велико-Търново – Русе вече вървят и отчуждителните процедури. "Просто бавно става, защото са сложни инженерни съоръжения.
България ни е прекрасна, но за строителство е много трудно - мостове, тунели, виадукти, отчуждителни процедури", отбеляза премиерът.

На въпрос за това как въррви подготовката за Председателството на Съвета на ЕС и има ли забавяне, той отговори: "Върви. НДК е една сграда, която наемаме за Председателството. Ако 20 -30 години пред това бяха по една плочка сменяли, въобще нямаше да се ремонтира, ще платим наем и ще отидем да го проведем. Тези, които не са го пипнали, а продаваха гащи и сутиени, не помните ли какво беше НДК, сега намират опорни точки".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
31
 
! Отговори
на час по лъжичка преди 6 години
Най-крадливите комунисти са Герберунгелите !
9
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От утре започва революцията срещу Бойко Борисов! Долу тиранина, здравей, Свобода!
8
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нормална страна този проблем нямаше да съществува. Борисов се прави значим, защото не може да реши проблема почти 10г. Ремонти са правени, но некачествено, поради крадене/източване на средствата предназначени за ремонти . Омагьосан кръг.
7
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този че е неадекватен това е ясно но защо ни прави и нас като него неадекватни? Пътувам по цялата територия и извън нея и правя сравнение и не виждам един път който е ремонтиран да се е задържал в добро състояние. Кой ги ремонтира с какво ги ремонтира един Бойко знае. Ако имате път през Румъния ще видите как са направили новият път през калафат. Няма грам дунавска вълна няма напукано нацепено а вече е от доста време и по него се движат повечето Тирове. Как Румънците правят качествени пътища?
6
4
 
30
 
! Отговори
Бургас-Варна преди 6 години
За АМ Черно море какво им отговори ?!Ще я бъде ли в сегашния ни живот ??
5
3
 
50
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Борисов много ниско падна, пътищата там където емигрират българите никой не ги коментира, те се правят и поддържат без излишни дискусии, ако в германия или франция им се постави въпроса пътища или нещо друго, същия човек си отива.... Пътщата в 21 век са като тока и водата бе мър шо некабсега тръмпним каже имаше 5 урагана и за това ще ходите пеш че сме с 300 млрд назад.. Управлява ни некадърник и предател
4
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя сега Премиер ли го играе или Шефа на пътното.Няма толкова проста нация.Честно.
3
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
стига сте ни занимавали с това болно човече бе!
2
5
 
34
 
! Отговори
ined преди 6 години
Едни преядоха със суджуци, а другите ако нямат хляб да ядат асфалт
1
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е, постоянно питаме защо има ремонт на ремонта по пътищата, направени от ГЕРБ.