Уж асфалт не се яде!? Ама всички само за пътища питат Борисов

И за НДК: Тези, които не са го пипнали, а продаваха гащи и сутиени, сега намират опорни точки
204
Уж асфалт не се яде!? Ама всички само за пътища питат Борисов
Снимка: БТА

Уж асфалт не се яде, ама всички само за пътища питате. Така премиерът Бойко Борисов отговори с укор на обвиненията на социалстите още от предишния му мандат, че инвестира само в инфраструктура, но не и в социална политика.

Борисов беше в неделя в Русе за откриването на възстановения храм "Всех Святих", предаде "Фокус".

"Искам да поздравя хората в Русе, че вече имат възстановената, напълно разрушена стара църква. Някъде май-юни ще бъде готова и новата църква в Бяла. В сряда - 140 000 лв. за дострояването на габровската църква. От 18 век там не е строена църква. Ще стане и на много други места, просто така разбирам аз и моите колеги помощта и към образованието, и към религията. Ремонтираме и джамии, но строежът на нови църкви, възстановяване на тези, които са били разрушени, виждате – показваме ги", заяви Борисов.

По думите му днешният ден би могъл да стане и прекрасен повод за разединение. "Имали сме много пъти, но аз мога да поема ангажимент, че и пантеонът също ще бъде отремонтиран, така че да могат и тези, на които им е било мъчно, че е съборен един православен храм и тези, които пък тогава са го строили, всички да бъдат доволни", подчерта премиерът. На въпрос дали ще бъдат осигурени средства и за изписването на храма, той отговори: "Всичко, което поиска патриархът и владиците, се случва".

Попитан за пътя Русе-Бяла, Борисов обясни, че се проектира, който от години чака ремонт.

"На 2 и 3 октомври имаме съвместно заседание с румънското правителство. Работим активно по изграждане на още един мост в Русе. С въвеждане на ТОЛ системата той ще може да се самофинансира изцяло, така че би могло спокойно и концесия да се даде за направянето и да не се вадят пари от бюджета", допълни Борисов.

"Другото важно нещо е, че освен, понеже уж асфалт не се яде, ама всички само за пътища питате, много пари и като приоритет сме извели инфраструктурата в образование. В сряда най-късно, а вече има и избрани изпълнители за около 15 млн. лв. ще стартираме основно обновяване, рехабилитация, енергийна ефективност, плюс дворовете с всичките тези съоръжения, игрища и т.н. на двете големи училищата – математическата гимназия и "Христо Ботев", плюс три детски градини и още едно училище. Това хората в Русе ще го усетят, а догодина май-юни – църквата в Бяла", коментира министър-председателят.

"Тези няколко неща плюс мащабните ремонти, които след няколко дена ще започнат в Русе. Половината град ще го затворим, много улици ще ги правим. Ще извиняват хората, ама няма как да ги нарисуваме с боички. Доста неща мисля, че свършихме, плюс "Хемус" с Русе - Бяла – Велико Търново е приоритет на приоритетите", каза още Борисов, като уточни, че за пътя Велико-Търново – Русе вече вървят и отчуждителните процедури. "Просто бавно става, защото са сложни инженерни съоръжения.
България ни е прекрасна, но за строителство е много трудно - мостове, тунели, виадукти, отчуждителни процедури", отбеляза премиерът.

На въпрос за това как въррви подготовката за Председателството на Съвета на ЕС и има ли забавяне, той отговори: "Върви. НДК е една сграда, която наемаме за Председателството. Ако 20 -30 години пред това бяха по една плочка сменяли, въобще нямаше да се ремонтира, ще платим наем и ще отидем да го проведем. Тези, които не са го пипнали, а продаваха гащи и сутиени, не помните ли какво беше НДК, сега намират опорни точки".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
1
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До .!.Ами, това може, това прави Бойко. Може да усвоява, а при асфалта се усвоява най-безконтролно.Далаверата е страшна-държавата поръчва да добиват и купува от частници нещо, което по презумпция си е нейно-всички подземни богатства, чакъл пясък и други, , тя не трябва да плаща, а да плаща само труда по превоза и добиването им.Ето едно източване, а ако направи асфалта с 5см по-тесен, и с 5 мм по тънък-ето още едно.Този "прави" пътища, а ония, преди него, правеха ДЪРЖАВА, и то-действаща.
169
4
 
2
 
! Отговори
.!. преди 6 години
Абе "другари",вашите управляваха десетки години,а трябваше Бойко да заппчне да ви прави пътища,като са по умни и кадърни вашите политици,що не ги птавеха тези пусти пътища?
168
1
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До само факти Я погледни на някоя карта, Къде е Москва, и колко е голяма. Само околовръстното на Москва е по-дълго от всички магистрали на Бойко, барабар с непостроените, но обещани от години. И нали не мислиш сериозно, че околовръстното на Москва е двулентов път?
167
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен188 И Чехия ли е изостанала?
166
1
 
0
 
! Отговори
Питат, преди 6 години
защото им се полага, като на всички данъкоплатци. А ти смучеш от всички, пък асфалт виждат само там, където си си взел комисиона.
165
2
 
3
 
! Отговори
винетуЕ преди 6 години
анатомично доказано чрез скенер на пипона е че тиквата немое да фене рак на мозеко оти от ръпонче пие редовно по една опаковка Винетуе
164
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ние не сме глупави,за нинова не знам,но тиквата се пука на парчета,и кой го пита за пътища,или сам се пита,и сам си отговаря.То пък прави едни пътища,десет дена след ,отрязването на лентичката,хоп и започва ремонта.
163
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Където е минал руския социализъм и съветското робство - държавите са изостанали!Като СССР и Русия - изостанали с векове!
162
5
 
4
 
! Отговори
ние не сме глупави преди 6 години
Нинова се пука на хиляди парчета. Така е. Хората знаят какви са им способностите и не се връзват на разни сътрудници.
161
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо никъде не се пише как се съсипва "Дунарит" ? Как държават спира износа на готова продукция складирана на пристанище Бургас.
160
1
 
1
 
! Отговори
Матей Миткалото преди 6 години
До Герчо с тамбурата-98 Може да се съжелява,че нито един от нас тука,не можа да види и да ни каже,че ,,Евангелието на Васил Левски, е най-голямата магистрала,само че към съзнанието на народа ни,стои от години незавършена и не се вижда дали някой ще се захване с нейното строителство? Каква нищета!
159
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НинаНина ето заради такива, тоя шут е несменяем. Гласуват, за да ги забавлява. Браво! Само дето хонорара на пАляка се плаща от народа. За 1млрд, изтеглен от Орешарски, умните и красивите ореваха света, ББ изтегли 16млрд + 4 млрд. потънали от КТБ, без да се включват редовните отчисления от фирмите. Хора с 10-15г. бизнес фалираха, защото не плащат на ***, поръчките за тях спряха, изведнъж почнаха да стават пожари и покушения, отвличания и побои.... Забавлявайте се и гласувайте за шута..
158
3
 
10
 
! Отговори
БГ в Африка ли е преди 6 години
Медиите са за да критикуват правителствата ,а не да се мазнят на министрите,второто прави от журналистите женски по л ов орган!
157
4
 
19
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 6 години
Г-н Борисов, Не е вярно, че само за пътищата питаме! ПИТАМЕ И ЗА ДРУГИ ПО-ВАЖНИ НЕЩА, НО ТИ ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ/И НЕ НИ ОТГОВАРЯТЕ НА ВЪПРОСИТЕ. ВСЕ ВЪРТИТЕ, СУЧЕТЕ И ПАК ЗА АСФАЛТА СИ ГОВОРИТЕ. ОТГОВОРИТЕ, КОИТО ДАВАТЕ СА КАТО ПРИКАЗКИТЕ ОТ 1001 НОЩ...
156
5
 
13
 
! Отговори
е па да преди 6 години
Питат, понеже обещава но нищо не върши!
155
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тиквоооо в нормалните държави имаше асфалт и магистрали преди 75 години ..а ти само крадеш и богатееш ..анатемосвам те ..а бистришките тигри -самолето и суджуко ?? кажи нещо де ***
154
5
 
31
 
! Отговори
Мария преди 6 години
Имам син същия Бойко и той все истории разправя, смеем се, но при него е нормално на 6 годинки е . А при Бойко си е за психиа.трия.
153
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Молим те бог ТИКВА, построи ни още една магистрала от най-гадния материал, с каквото е останало от задигнатото от теб и твоите ангели цвъцковци, смили се над нас бедните крепостни селяни, о небесна мутро !
152
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да почетем кръвта на хилядите знайни и незнайни жандармеристи, фашисти и юнкеристи които чрез преждевремнната си кончина спомогнаха 9 септември да дойде занчително по-рано.поклон и не им се сърдете те починаха от смърт чрез умиране без да знаят че по телата им ще се разхождат тикви, пипони и кратуни барабар с неколко ръпона и репи
151
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аа и за суджук се оглеждаме и за суджук