Когато властта е слаба, "подземният свят" пирува!

Лоша кадрова политика, недофинансирана система на МВР...
Обновена: 11 сеп 2017 11:21 | 11 сеп 2017 11:15, Камелия Цветанова
26

Бившият шеф на контраразузнаването и настоящ лидер на ДСБ Атанас Атанасов обвини управляващите, че допускат слабости и заради това престъпността се увеличава.
Още по темата

"Основният въпрос в обществото трябва да бъде защо се случват тези деяния у нас, както отвличането на Адриан Златков. "Подземният свят" си позволява подобни действия тогава, когато чувства слабост във властта", отсече той пред Bulgaria ON AIR.

Атанас Атанасов гостува в "България сутрин", за да коментира случая със сина на собственика на една от луксозните автокъщи Тони Златков, който беше отвлечен на 30 август, а късно снощи след платен откуп, беше освободен.

"Години наред МВР и секторът за сигурност са тежко дестабилизирани поради комплексни обстоятелства и никой не взима мерки", алармира ген. Атанасов като изброи причините.

Според него причините за това са няколко.

"Едната е тежката кадрова търговия, която се осъществява с олигархията, а втората, недофинансирането на системата за сигурност, което води до дестабилизация, дори деморализация", обясни той.

Пред Bulgaria ON AIR ген. Атанасов разказа за възмутителен според него случай, за който обаче не се говори.

"Години наред не се изплащат обезщетения за униформите в МВР. Будни граждани се организирали и от Канада бяха внесени у нас 1600 костюма за пожарникарите. На протеста на 5 юли обаче същите тези служители извадиха плакати, че сами са си закупили униформите", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
12
 
! Отговори
споко преди 6 години
между летния и зимния сезон Валерката ще погне пируващите и в подземията - милиони без касов бон ще прибират и шум ще му вдигат след 23 часа
4
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да го разбера този АА! И сега е зле и по негово време беше зле. Защо се вре да критикува в ефир всеки път когато има възможност? От 1945 досега ни управляват едни и същи хора. Защо прави тези циркове?
3
6
 
13
 
! Отговори
Thanks преди 6 години
What what?! No, thank you! Тоя разокавия другар на Румен Пикoчa да вземе да се скрие някъде (по-на далечко)! Помним и по негово време на какъв хал беше родната Полиция! У лево! To the left!
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бе, при ГЕРБ всичко е цветя - гербери!Ама от Европейския Съюз искат да ни натопят. Те са виновните, а от ГЕРБ са невинни, както винаги. Партията винаги е права, дори когато съгреши. Нали така беше?
1
5
 
26
 
! Отговори
тц тц тц преди 6 години
Мда, всичко е прекрасно. И да не забравите да вдигнете заплатите на родната полиция, че са си свършили работата.