Цветанов не видя драми в доклада за сигурността

Нещата в него са наречени с истинските им имена, убеден е той
Обновена: 13 сеп 2017 16:27 | 13 сеп 2017 15:50,
43
Цветанов не видя драми в доклада за сигурността
Архив: Булфото
Текстовете на доклада за състоянието на националната сигурност по никакъв начин не създават предпоставка за противопоставяне. Но наричат нещата с истинските им имена. Това коментира шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов по повод доклада, в който правителството разглежда Русия като една от основните външнополитически заплахи.
 
Документът предизвика разнопосочните коментари на депутатите в кулоарите на парламента по-рано днес.
 
"В детайли не съм прочел доклада. Това, което мога да заявя категорично, е, че ние сме удовлетворени от това, че се назовават нещата с истинските им имена. Може би повече се вади като контекст от написаното, отколкото цялото формулиране на всички тези текстове", каза Цветанов.
 
Той уточни, че в документа пише за анексирането на Крим, изострените отношения между Русия и ЕС и НАТО, както и за информационната война, която е предпоставка за много фалшиви новини.
Още по темата
 
"Не трябва да се оставяме на интерпретации и тълкуване, а да се запознаем с текстовете. Те по никакъв начин не са предпоставка за противопоставяне, но всички ние сме свидетели на това, което се случи на изборите в САЩ, Франция, не бяхме подминати и в България", каза Цветанов.
 
"По време на президентската кампания имаше много фалшиви новини, много добре планирана кампания за дискредитирането на ЕС, че едва ли не е вреден за България. Това са теми, които са общоизвестни и не трябва да им даваме толкова много значение. Трябва да бъдем достатъчно информирани, за да противодействаме на подобни странични влияния, които могат да дестабилизират сигурността в региона", допълни вторият в ГЕРБ. 
 
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също отбеляза, че отношенията между ЕС, НАТО и Русия няма как да не влияят и на нас. Той обаче настоя, че докладът трябва да се гледа в неговата цялост и има и други текстове.
 
Той цитира дословно изречение за националистическата реторика и екстремистките формации.
 
"Въпреки че усилията за интеграция в ЕС и НАТО все още стимулират урегулирането на спорните въпроси да се извършват посредством международния диалог, екстремизмът нараства, а засилената националистическа реторика и прокламираните реваншистки идеи създават предпоставки за нарушаване на регионалните отношения и за възраждане на екстремистки формации", цитира изречение в доклада Карадайъ.
 
Той заяви, че тази констатация е вярна и ще очаква действия, защото решението на този проблем е вътре в България и зависи изцяло от нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов е истински политик но страшно фалшив държавник, затова той никога не е създал нито една истинска новина.Характерно за службите е да оповестяват обратното на това което установяват, иначе защо ще са секретни.
32
3
 
3
 
! Отговори
Млад мъж преди 6 години
Герберите са национални предатели! Наглостта му мина всякакви граници, когато каза в парламента, че ще имат правителство 4. Сценарият им е предварително написан от тях и западните им господари... При всички гербери си личи отвратително, че са поставени във властта, за да съсипят България, фалшифицират избори и разпределят еврофондовете помежду си.
31
3
 
3
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Цвъ. Цвъ. не е чел доклада. Някой му го е преразказал. Цветанов не вижда проблеми в доклада..... Смешна държава с палячовци начело. Какво трябва да стане, за да види Цветанов нещо...
30
5
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
*** е агресор, нямам търпение да им еббем майката.Никакви чувства освен погнуса не изпитвам към *** и избирателите му.
29
3
 
7
 
! Отговори
погр ебален агент преди 6 години
Цецо не видя драми в доклада за сигурността. "Аз виждам само апартаменти", ухили се той.
28
1
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 6 години
Какви уникално безмозъчни бисери ! Родили се в замаяна глава след двойна вечерна доза. Не се напъвай , резултата е трагичен. Хайде време е да отидеш на срещата с беженеца от Африка.
27
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истинският българин никога не е обичал Русия и нейната политика.Русия винаги е била най-големият ни враг и най-големите ни нещастия последните два века са в резултат на агресията на тази средновековна монархия.От една добре развита европейска държава преди ВСВ "благодарение" на некадърното комунистическо управление на поставените от окупатора цървulи на чело на държавата, изпаднахме до ниво на африкански колонии.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дългоухият не виждал! Естествено, той може само да слухти, а не да вижда. Още по-малко пък да мисли!
25
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българския народ не ги е избирал тези.Те много добре вече подправят изборите с помощта на ЦРУ,на което служат.Те стават все по-богати чрез гъ-зенето на западните си господари.Затова и доклада им е такъв-открито враждебен към Русия.Но ако станат проблеми в държавата,те първи ше се изнесат на Запад със семействата си и откраднатото,а народа тука сам ще се оправя.
24
1
 
11
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Според този противопоставянето ес нато русия е същото като противопоставяне българия русия?!?!?!? Четворката като се противопоставя на германия, ние що не се? Мен никой не е ме е питал като член на нато и ес искам ли конфронтация? А доклада е на база козяк не на база българско мнение.
23
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това се знае, това е истина, доказана и не само в България.Все едно не се знае, кои сваля пътнически самолети.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - Цветанов всеки ден ли се обажда в ЦРУ да докладва или през ден?През два дни! От сигурно място казаха!
21
6
 
22
 
! Отговори
Позор за Цоко преди 6 години
Пле-шивата ушата куч-ка е продала БГ службите за сигурност на САЩ,по голям предател от този и Боко няма абсолютни продажници!
20
5
 
22
 
! Отговори
Интервю преди 6 години
към "русофил":Кой е агресорът ?Отговор: Украйна - защото нападна Донецката и Луганската НР !А, защо бяха наложени санкции на Русия ?Отговор: Меки китки, либерасти, третополови... !А, заплаха ли е Русия и за България ?Отговор: Смърт на краварите !
19
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако приемем, че доклада отразява реалната ситуация, то тогава русофилите също са заплаха за народа ни
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как можем да си помислим че великата руска страна и нейния мъдър и несменяем водач са заплаха за нашата сигурност?Все едно Ким Чен Ун да направи грешка, всички знаят че той е безгрешен.
17
6
 
26
 
! Отговори
До кога преди 6 години
Страната освободител не може да е заплаха,заплаха са продажните политици,но тях ги няма в доклада.
16
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Русофилите" са в шок - тяхната путинова Русия сравнена с криминален престъпник !!!
15
5
 
26
 
! Отговори
Лошо преди 6 години
Поредното доказателство че сме марионетна страна.
14
5
 
26
 
! Отговори
Лошо преди 6 години
Поредното доказателство че сме марионетна страна.