МВР с нови данни за похитителите на Адриан, вярва, че ще ги намери

Оставете ни да работим, поиска вътрешният министър Валентин Радев
Обновена: 13 сеп 2017 17:10 | 13 сеп 2017 17:09,
38
МВР с нови данни за похитителите на Адриан, вярва, че ще ги намери
Снимка: архив, Булфото

Държавата е по-силна и ще успеем да разкрием отвличането на Адриан. Това каза по време на заседание на вътрешната комисия в парламента МВР-шефът Валентин Радев в първи коментар на развръзката с отвличането на младия мъж.

Адриан Златков бе отвлечен на 30 август на метри от дома си в Герман. След 11 дни в плен той бе пуснат на свобода, а баща му призна, че е платил откуп на похитителите. По неофициална информация сумата е между 600 000 лв. и малко над 1 млн. лв.

Младият мъж не е могъл да разкрие пред разследващите детайли за мъжете, които са го отвлекли, защото слагали маски пред него. Самият той бил с маска, когато го пуснали, затова не можел да каже и кое е мястото, на което го държали.

Още по темата

Днес Радев отказа да разкрие подробности за разследването, но изрази надежда престъплението да бъде разкрито максимално бързо.

"Знаем, че такова отвличане пречи не само на бизнеса, а и на всеки един. Държавата е по-силна и ще успеем. Знаем рискът и очакванията. Надявам се, че ще успеем", каза Радев пред депутатите.

"Има нови детайли за отвличането на Адриан, разбира се", каза още той и допълни, че макар да има желание, няма право да даде повече конкретика. 

"Ако ви отговоря на въпроса, ще го чуят и похитителите. Дали е работено, колко е работено с тях, как да ви отговоря? Има екип в МВР. Събрани са най-добрите в областта и работят. Има стандарти, по които се работи, в зависимост от това накъде отива разследването. Искаме да ни оставите да работим. Надяваме се на резултати възможно най-бързо", заяви Радев. Той обясни, че вярва, че ще стигнат бързо до извършителите. 

Вътрешният министър коментира и планираните за утре полицейски протести и исканията на служителите на МВР. Радев съобщи, че до момента за униформи са изплатени 16,7 млн. лв. Той обясни и че от това, което виждал, оставал с впечатление, ме не всички са с лошо оборудване и непригодни облекла.

"Бях в Кресна, видях как са оборудвани. Помолих да дадат справка и забелязах, че имаме 119 модерни пожарни автомобили, купени през последните 5-6 години. Санираме пожарните. Налети са достатъчно средства през последните години. Надявам се, че ще има баланс", каза той и призова: "Синдикатите да не ни притискат – ако го правят и аз ще правя обратното". 

Шефът на вътрешната комисия Цветан Цветанов съобщи, че около 85% от автопарка на пожарните автомобили е подменен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
18
 
! Отговори
Честен преди 6 години
Суджука като е замесен ще ги открият, ама ..............!
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква наглост само... оставете ни да работим... на крива ракета и космосът и пречи. Аман от аматьори на високи постове!
6
3
 
17
 
! Отговори
Лейтенант Хорейшо преди 6 години
обадете ми се, аматьори :-)
5
2
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
МВР вярва, ама хората вече не вярват на МВР.Освен за политически поръчки за съжаление министерството за друго не се използва.Вместо да им купуват таблети и нови автомобили, които за 2-3 години ще се съсипят по-добре да бяха наляло тези пари за увеличение на заплатите на полицаите.За да не напускат системата кадърните и да не минават от другата страна на бариерата ...Защото надали има трезвомислещ овек, който да не е наясно, че при такова отвличане има замесени и служители на МВР.
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"МВР с нови данни за похитителите на Адриан, вярва, че ще ги намери"...Блажени верующите...
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само по горещи следи се намират бандити. Истинат ли хващат ги за шпагите. Бащата на момчето много добре знае на кой го е навъ.рвил да не се прави на ощипана невеста. А може самото синче да го е навъ.рвил и той да се прави на мома! Да би мирно седяло не би чудо видяло. Похлупено мляко котките не го ядът. Наяла се въшка па се показала. Ето само тези пословици да ги знаеха нямаше да имат никакви проблеми. Ама кой ще чете нали трябва далавери да се въртят!?
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да ги хванат, познай дали ще ги осъдят? Ако пък ги осъдят, познай кога на колко?Дето ще ни осъдят в страсбург, ами адвокати и хибридните медии ще ги изкарат кротки жертви, че и герои!
1
2
 
27
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
добре де, а фейк ченгетата, които са го спрели и те ли са били с маски :-)