МВР с нови данни за похитителите на Адриан, вярва, че ще ги намери

Оставете ни да работим, поиска вътрешният министър Валентин Радев
Обновена: 13 сеп 2017 17:10 | 13 сеп 2017 17:09,
38
МВР с нови данни за похитителите на Адриан, вярва, че ще ги намери
Снимка: архив, Булфото

Държавата е по-силна и ще успеем да разкрием отвличането на Адриан. Това каза по време на заседание на вътрешната комисия в парламента МВР-шефът Валентин Радев в първи коментар на развръзката с отвличането на младия мъж.

Адриан Златков бе отвлечен на 30 август на метри от дома си в Герман. След 11 дни в плен той бе пуснат на свобода, а баща му призна, че е платил откуп на похитителите. По неофициална информация сумата е между 600 000 лв. и малко над 1 млн. лв.

Младият мъж не е могъл да разкрие пред разследващите детайли за мъжете, които са го отвлекли, защото слагали маски пред него. Самият той бил с маска, когато го пуснали, затова не можел да каже и кое е мястото, на което го държали.

Още по темата

Днес Радев отказа да разкрие подробности за разследването, но изрази надежда престъплението да бъде разкрито максимално бързо.

"Знаем, че такова отвличане пречи не само на бизнеса, а и на всеки един. Държавата е по-силна и ще успеем. Знаем рискът и очакванията. Надявам се, че ще успеем", каза Радев пред депутатите.

"Има нови детайли за отвличането на Адриан, разбира се", каза още той и допълни, че макар да има желание, няма право да даде повече конкретика. 

"Ако ви отговоря на въпроса, ще го чуят и похитителите. Дали е работено, колко е работено с тях, как да ви отговоря? Има екип в МВР. Събрани са най-добрите в областта и работят. Има стандарти, по които се работи, в зависимост от това накъде отива разследването. Искаме да ни оставите да работим. Надяваме се на резултати възможно най-бързо", заяви Радев. Той обясни, че вярва, че ще стигнат бързо до извършителите. 

Вътрешният министър коментира и планираните за утре полицейски протести и исканията на служителите на МВР. Радев съобщи, че до момента за униформи са изплатени 16,7 млн. лв. Той обясни и че от това, което виждал, оставал с впечатление, ме не всички са с лошо оборудване и непригодни облекла.

"Бях в Кресна, видях как са оборудвани. Помолих да дадат справка и забелязах, че имаме 119 модерни пожарни автомобили, купени през последните 5-6 години. Санираме пожарните. Налети са достатъчно средства през последните години. Надявам се, че ще има баланс", каза той и призова: "Синдикатите да не ни притискат – ако го правят и аз ще правя обратното". 

Шефът на вътрешната комисия Цветан Цветанов съобщи, че около 85% от автопарка на пожарните автомобили е подменен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
???? преди 6 години
А ЗНАЕТЕ ЛИ ЗА ОСТАНАЛИТЕ ИЗЧЕЗНАЛИ ИЛИ ТЕ СЕ ВОДЯТ ИЗЧЕЗНАЛИ А НЕ ОТВЛЕЧЕНИ???? КОЙ Е АДРИАН И КОИ СА ТЕ???? ЗА ТОВА МОМЧЕ СТЕ МНОГО ЗАГРИЖЕНИ ЗАЩО???? КОЙ Е ЦВЕТАНОВ ЧЕ Е НА ВСЯКА ТЕНДЖЕРА КАПАК ВСИЧКО ЗНАЕ ???????????? ДЕПУТАТ КОЙТО СЕ ИЗЯВЯВА КАТО МИНИСТЪР ЧЕ И ПРЕМИЕР ОТГОВАРЯ КАТО ТАКЪВ ДО СЕГА НЕ ЧУХ НЯКОЙ ДА ГО ХАРЕСВА ВСЪШНОСТ ТОВА ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ НА ИЗБОРИТЕ
27
0
 
0
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
За МВР вярата, за нас -надеждата :)
26
0
 
2
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
Без закрилата на "народната" милиция НЕ може да се извърши нито едно престъпление в България . . .
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бащата е прецакал май много хора и сега е по нисък от тревата - мън мън нищо не знае. Честен бизнесмен. А защо са му запалили колите преди година. Коли за 1 милион поне. Другите просто си взеха парите по малко гаден начин. Крушката си има опашка.
24
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Сега ще арестуват клошар, както за много убийства и палежи.
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да се хванат.Професионално е изьршено престьплението.Трябва да отвлекьт и други за да има задьржани.Ако се задоволят с този милион и не са алчни и не отвличат няма да ги хванат до живот.А те ще живеят и ще харчат без да работят.
22
2
 
5
 
! Отговори
Az преди 6 години
Абе, фасулски престъпления не можете да разкриете, не Ви вярвам.Само чудно ми е, толкоз нekадърни ли сте или сте корумпирани ??
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми е кой бушон ще даде на късо кой ще набутат и ще кажат ето видяхте ли ние ги хванахме ..! Койй ще лежи без да е извърщил престъпление? На кой ще му осигорят лъжливи свидетели които ще казват виждали сме го с този виждали сме го с онзи..
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да повярваме , че ще ги заловите ли ? Е , вярваме,че пак ще намерите някой офчар,които да го отнесе , заради тези които се ползват с протекции от горе , това е причината да искате медиите да Ви оставят намира ;)
19
1
 
4
 
! Отговори
АК-47 преди 6 години
Защо ли никой не вярва??? Какво да коментира човек!
18
1
 
13
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Сигурно са прочели новите детайли в "24 часа" ...100% бандитите имат хора в полицията и то на високи постове!
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с отвличанията ми намирисва на държавна политика.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цв.Цв.нали ги беше заловил Наглите,или това са нови Нагли.Тези Нагли са много нагли.
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повече отвличания.Това е спасението.В Бг.има 10 милиардера и незнам колко хиляди милионера.Така че работа има.
14
2
 
5
 
! Отговори
Мустафа преди 6 години
До ЖороС бурки искаш да кажеш. Как да са с маски ченгетата, нали ще ги глобят 200 лева?
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво толкова е станало.Това е нормално явление за българския див капитализъм.Вие какво искате ,да отвлечат някой клошар ли.
12
1
 
3
 
! Отговори
... преди 6 години
До Анонимен...***.точка
11
2
 
12
 
! Отговори
Валентин Радев МВР преди 6 години
Не живеем в мутренски времена. Престъпността намалява.
10
3
 
6
 
! Отговори
Стрезов преди 6 години
Това е дело на самите полицай.Заплатите са им ниски.Затова отвличанията ще продължат и то с основание.Не може едни да ядат само соджуци ,а други да карат на пост и молитва.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ги намерите на 36ти.Суджука от Банкя може да е в играта.