Станишев доволен: България зае сериозно място в речта на Юнкер

"С общи усилия за националните цели има ефект"
13 сеп 2017 15:12, Елка Василева
23
Станишев доволен: България зае сериозно място в речта на Юнкер
Снимка: Reuters

"Изключително съм доволен, че България бе споменавана толкова често в изказването на председателя на ЕК и то в положителна светлина. Усилията ни не са били напразни." Това заяви президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев и експремиер на България след днешната реч на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред парламента в Страсбург.

Когато се действа с обединени усилия в името на национални цели като приемането на България в Еврозоната и в Шенгенското пространство, това дава резултати, каза Станишев, като припомни срещите си Жан-Клод Юнкер, както и разговорите на премиера Бойко Борисов, които очевидно имат своя положителен ефект.

По повод заявеното от Юнкер, "че е време България и Румъния да влязат в Шенген", Станишев отбеляза, че това е нещо, за което той е провел национална кампания през 2015 г., отстоява постоянно и има подкрепата на европейските социалисти.

Още по темата

Юнкер обяви, че и страните, готови да влязат в Еврозоната -  каквато е България, трябва да бъдат допуснати колкото може по-бързо, каза още Станишев и оцени това като още едно доказателство, че когато има воля, резултатите рано или късно ще дойдат.

Станишев откроява и факта, че в речта си Юнкер се обяви и против доста противоречивата идея за Европа на 2 скорости,  срещу което от самото начало са против както европейските, така и българските социалисти. "Европа има два бели дроба, единият на изток, другият на запад и ако не диша с двата едновременно, би се задушила", каза президентът на ЕК.

"Намирам това за положителен знак. Неслучайно президентът на ЕК описа Европейския съюз като свързващ "Европа от Виго (Испания) до Варна", а не използва някой по-източен град в друга държава. Това означава, че ние сме в дневния ред и това трябва да го използваме в максимална степен по времето на Българското председателство на Съюза", добави Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това заяви президентът на Партията на европейските социалисти Сергей СтанишеВ.Боже мой, и такава ли партия има в България?Ми чи те партиите, повече от хората бе.
17
0
 
2
 
! Отговори
Станишеееев, преди 6 години
Мноого яко се нас...ра.....Ами,какво друго да говориш,като от това,гушата ти стана като на пеликан. ***.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом другарят казва, всичко е наред!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига манипулирахте! България и Румъния са необходими СЕГА в Шенген, след спирането на финансовите потоци към ЕС от Великобритания, след напускането на съюза. Преди не даваха и дума да стане за равнопоставеност на БГ с останалите страни, пък и едва ли някога ще ни приемат за равен член! Просто бързат да ни наложат еврото, с което много чиновнически банкови сметки и швейцарски банки ще се напълнят от комисионните и другите финансови далавери които предстоят!
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ол хейл цар Суджуклия I-ви
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друго си е Суджук I Тиквундер да рулира. Взеха вече и да отвличат, освен рекета и кражбите на коли. Ренесанс на мутренските години, начело с бащицата на народа...
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
без Станиш немаше да сме паднали чак толко ниско
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенсии какво стана бе ? Вашият любимец седи в лошата Европа и папа ????Нали уж равнопоставеност ? Той с 40к заплата вие с 600 ??? Как така става, не знам.
10
1
 
3
 
! Отговори
ами преди 6 години
Те пее ра се те са доволни.....
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Станишев е доволен единствено ,че с Моника поокрадоха каквото можаха от България,купиха си шефството на ПЕС и живеят охолно в Швейцария.
8
5
 
13
 
! Отговори
притеснен преди 6 години
Ще усетите европейската сериозна подкрепа, като си бръкнете в джоба през Зимата.
7
10
 
17
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Юнкер е най-добре подготвеният политик на европейския съюз, макар и да е далеч от украинските лидери Кучма, Юшченко, Порошенко удостоени с престижното звание "Горький пропойца" за високи постижения в алкохолната подготовка на професионално ниво.
6
0
 
4
 
! Отговори
Циник до Т преди 6 години
Това са факти колета...факти колега , факти...:-)
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А това, че сме "заели сериозно място в речта" му по-скоро трябва ДО НИ РАЗТРЕВОЖИ, отколкото да ни зарадва! ЗНАЧИ ИДВА ПОРЕДННОТО ПРЕЦАКВАНЕ В НЕЩО!!!
4
4
 
9
 
! Отговори
T преди 6 години
Това ли са новите оперни точки: Юнкер - алкохолик?
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя престъпник защо не е в затвора?
2
4
 
8
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Цитат : "Jean-Claude Juncker ist ein luxemburgischer politiker...Поредния популист...на наш гръб...мен ако питаш!Ще ни превърнат в ОЕЕ....Обединени Европейски Емирати....
1
4
 
16
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Юнкер алкохолик...неолиберал...пратен от данъчния рай Люксембург ( държава лилипут )...и Стани - шеф - човека "АЗНЯМАМ1ДЕНТРУДОВСТАЖ!"....ще се оправи Европа...та оттатъка ще мине ...